Wat is het verschil tussen een latte, macchiato en andere koffiedranken?

0
57
Pritsana/Shutterstock.com

Koffie bestellen kan soms intimiderend zijn, vooral als je je lattes niet van je mokka's weet. Daarom hebben we deze handige koffiewoordenlijst gemaakt. Gewapend met deze definities, weet je nooit meer wat je moet bestellen!

Van eenvoudige espressovariaties en lattes tot mokka's waarvan je niet wist dat ze bestonden, we hebben ze allemaal! Of je nu van sterke en bittere koffie houdt, of van zacht met wat zoete tonen, er is een perfecte versie met jouw naam erop.

Dus laten we dit koffieraadsel een keer ontwarren en voor iedereen en zorg ervoor dat je als een professional luxe koffie bestelt!

Inhoudsopgave

Wat is de buzz over fancy koffiedrankjes?
Basisprincipes voor het bestellen van koffie
Populaire koffiedranken

Wat is de buzz over fancy koffiedrankjes?

< img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />RawPixel.com/Shutterstock.com

Tegenwoordig zijn coffeeshops letterlijk overal. Als je in een grote stad woont, kan het soms lijken alsof er op elke hoek een is.

Als het gaat om hoogwaardige ingrediënten en unieke recepten, hebben de kleinere, lokale cafés zeker een voorsprong. Ze bieden meestal ook seizoensgebonden drankjes en bekwame barista's, die uitzonderlijke klantenservice en vakkundig vervaardigde dranken bieden.

< strong class='relatedtext'>GERELATEERDMis je Fancy Coffee Drinks? Maak ze thuis (geen espressomachine nodig)

Of je nu op zoek bent naar een plek om aan dat scenario te werken, of gewoon een uurtje of twee van huis moet ontsnappen, je plaatselijke coffeeshop is waarschijnlijk de perfecte oplossing.

In de digitale wereld leeftijd, een fysieke locatie hebben waar je naartoe kunt gaan wanneer je een pauze nodig hebt, is fantastisch. Coffeeshops bieden niet alleen die ontsnapping, maar ook eersteklas, verse, volle koffieselecties.

Het enige kleine probleem is het menu. Het ziet er vaak uit als een eindeloze lijst van uitgebreide, verwarrend genoemde dranken. Weten wat wat is, is een beetje een leercurve. Dus laten we beginnen en je helpen om al deze verschillende cafeïnehoudende lekkernijen te begrijpen.

Basisprincipes voor het bestellen van koffie

Rawpixel.com/Shutterstock. com

Als je je geïntimideerd voelt terwijl je naar die lange lijst van complexe koffiebrouwsels staart, ben je zeker niet de enige. Heck, er zijn er een paar waarvan we nog steeds niet weten hoe we ze moeten uitspreken. Het bestellen van koffie is echter een leerproces.

Laten we beginnen met een essentieel ingrediënt dat in heel wat luxe koffiecocktails wordt gebruikt: espresso. Espresso is een geconcentreerde, fijngemalen koffie die onder hoge druk en in bijna kokend water wordt gezet.

Het wordt ofwel gedronken als een shot van een of twee ounce of gebruikt als een basis voor verschillende andere drankjes die je op cafémenu's zult vinden. Van lattes en macchiato's tot mokka's, noem maar op, er zit waarschijnlijk een shot espresso in.

Zulay Classic Stovetop Espresso Maker

Amazon

$ 19.99

U zult merken dat sommige van onze beschrijvingen hieronder het woord “pull” of “trekken.” Dit beschrijft wanneer heet water onder druk door fijn koffiedik wordt geperst en in een kopje wordt gegoten (of getrokken).

De hoeveelheid tijd die nodig is om “trekken” een espresso resulteert in verschillende smaken. Een variant van espresso zoals Lungo duurt bijvoorbeeld wat langer en gebruikt meer water om te trekken.

Of je nu houdt van gedurfde, sterke koffie of zoet van smaak, er zijn mogelijkheden genoeg. De manier waarop een barista het bereidt en de ingrediënten die hij of zij gebruikt, hebben allemaal een grote invloed op het resultaat. Als je eenmaal weet welke soorten in je favoriete smaakpalet vallen, probeer ze dan allemaal uit in de loop van de tijd. Je zult waarschijnlijk een nieuwe favoriet tegenkomen!

Populaire koffiedranken

Africa Studio

GERELATEERDAlles wat je nodig hebt om thuis een Pumpkin Spice Latte te maken < p>Natuurlijk, als je twijfelt, moet de barista achter de toonbank je kunnen helpen erachter te komen wat je moet bestellen. Toch zou deze woordenlijst van koffie u een stevige voorsprong moeten geven:

 • Espresso: Een geconcentreerde subset van koffie gemaakt door onder hoge druk en zeer heet water door fijngemalen, gelijkmatig verpakte koffiebonen te schieten. Espresso soms een “kort zwart,” wordt geserveerd in een portie van een ons die wordt getrokken met ongeveer 30 milliliter water gedurende 20-30 seconden.
 • Doppio: Ook wel een dubbele espresso genoemd, het is 8217 ;s twee ons of twee shots espresso, meestal geserveerd in een demitasse.

< h3>Aozita Espresso Demitasse Kopjes

Als u uw espresso warm en onaangeroerd wilt, zorgt deze ervoor dat u hem goed serveert.

Amazon

$ 16.99

 • Ristretto: Een kortere espresso van hoge kwaliteit, gemaakt van fijngemalen bonen en minder water, wat resulteert in een meer geconcentreerde, zoetere kleine shot.
 • Lungo: Deze espressovariant betekent “lang” in Italiaans. De naam verwijst naar de hoeveelheid tijd (maximaal één minuut) die nodig is om “trekken” deze versie. Het volume lijkt op een doppio, maar de smaak is niet zo sterk. Het is wat bitterder door de grotere hoeveelheid water.
 • Americano: Eén shot espresso toegevoegd aan ongeveer drie ons heet water.
 • Lang zwart: Twee shots espresso toegevoegd aan ongeveer drie ons heet water.
 • Macchiato: Espresso en gestoomde melk. Deze zijn echter robuuster dan een latte door de hoeveelheid toegevoegde melk. Traditioneel worden ze geserveerd met een shot espresso en 1-2 eetlepels gestoomde melk. Tegenwoordig hebben deze echter, vooral in de Verenigde Staten, een zeer melkachtige smaak en worden ze vaak geladen met andere smaken, zoals karamel.

Koffiesiroop Flavours Variety Pack

Zoet je koffie met je favoriete smaken.

Amazon

$ 19.99

 • Rode ogen: Een schot van espresso in een standaard kopje gebrouwen koffie.
 • Blauw oog: Twee shots espresso in een standaard kopje gezette koffie.
 • Cappuccino: Een heerlijk zachte , rijke drank die begint met 1-2 shots espresso, gevolgd door gestoomde melk. Als topper worden vaak opgeschuimde melk en bestrooid cacaopoeder gebruikt.
 • Caffé mokka: Dit is als warme chocolademelk op steroïden. Het is gemaakt met een shot espresso, chocoladesiroop en gestoomde melk. Het wordt meestal gegarneerd met slagroom of schuim.
 • Café latte: "Latte" is Italiaans voor melk, dus het zal geen verrassing zijn dat deze drank bestaat uit één shot espresso, ongeveer acht ons gestoomde melk en een centimeter schuim. Voor zoetere opties zijn er verschillende variaties, waaronder karamel, vanille en het immer populaire pompoenkruid. In de VS bestellen de meesten gewoon een latte, en het is duidelijk dat ze echt een café latte willen.

Breville Melkopschuimer

Een snelle en gemakkelijke manier om uw melk te stomen en op te schuimen voor de perfecte latte.

Amazon

$ 139.95
$ 149.95 Bespaar 7%

 • Café au lait: Frans voor “koffie met melk,” deze drank is precies dat ene deel gezette koffie en een deel gestoomde melk. Het wordt traditioneel gebrouwen met een Franse pers.
 • Koud gebrouwen: Deze koude koffie wordt gemaakt door grofgemalen bonen ongeveer 12-24 uur in koud water of water op kamertemperatuur te laten trekken. Dit zorgt voor een zoeter, zachter brouwsel dan ijskoffie.
 • IJskoffie: Gebrouwen koffie die wordt gekoeld en geserveerd met ijs.
 • Frappé: Eén shot espresso gemengd met ijsblokjes, melk en suiker. Het is als een met koffie doordrenkte milkshake, en het wordt vaak op smaak gebracht met chocolade- of karamelsiropen.

Mueller dubbel geïsoleerd koffiezetapparaat voor Franse pers

Voor het perfecte Café Au Lait.

Amazon

$ 29.97
$ 39,99 bespaar 25%

 • Caffè marocchino: Dit gelaagde drank bestaat uit pure chocoladepoeder, espresso en melkschuim. Sommige variaties bestuiven de beker eerst met cacaopoeder, terwijl andere het schuim bestuiven. Sommige versies gebruiken ook warme chocolademelk voor een meer mokka-toets.
 • Flat white: Eén shot espresso, gecombineerd met vier ons gestoomde melk. Als het goed is gedaan, zou het een gladde, romige textuur moeten hebben zonder enig schuim. Dit wordt gedaan door de melk uit de onderkant van een stoomkan te gebruiken in plaats van de bovenkant.
 • Manilo: Vergelijkbaar met een flat white, het bestaat uit espresso en een heel klein hoeveelheid (meestal ongeveer drie ons) gestoomde melk.
 • Affogato: Een heerlijk gemarmerd koffiedessert gemaakt door hete, verse espresso over een bolletje vanille-ijs of gelato te gieten. Het wordt vaak opgefleurd met geschaafde chocolade of noten.

Star Coffee Melkopschuimkan

Maak van jezelf de perfect plat wit of manilo met deze baby!

Amazon

$ 16.97

Praten over een lijst van heerlijke drankjes! Nu sta je nooit meer voor de gek aan de balie van de coffeeshop. We horen graag welke van deze je interesse heeft gewekt en, in de tussentijd, geniet van het drinken van deze heerlijke lijst!

Nu je het verschil weet tussen een cappuccino en een frappé, kun je& #8217; je weet precies wat je moet bestellen in het plaatselijke café. En als je thuis je eigen heerlijke brouwsels wilt brouwen, kunnen we je daar ook bij helpen!