Vad är skillnaden mellan Blade och Burr kaffekvarnar?

0
61
Cuisinart/Hario/Baratza figur>

Om du vill ha det bästa kaffet hemma som verkligen fångar kaffehusupplevelsen, måste du mala dina egna bönor. Här är vad du behöver veta om kaffekvarnar och våra bästa val.

RELATERATDe bästa droppkaffebryggarna för ditt morgonkaffe

Oavsett om du använder en droppkaffebryggare, en fransk press eller en mer hantverksmässig kaffeupplevelse som en hemupphällning av kaffe, är nyckeln till den absolut rikaste koppen kaffe att börja med färska bönor, malda hemma.

Att mala kaffebönor är ett av de enklaste sätten att uppgradera din kaffeupplevelse hemma, så låt oss gräva in oss och lära oss mer om processen och verktygen.

Innehållsförteckning

Varför ska jag mala mina kaffebönor?
Hur fungerar bladkaffekvarnar?
Hur Fungerar burr-kaffekvarnar?
Hur fungerar manuella kaffekvarnar?
De bästa kaffekvarnarna för varje budget
  Bästa övergripande kvarn: Baratza Encore Conical Burr Grinder
  Bästa kvarn under $100: The Cuisinart Supreme Grind Burr Mill
 &nbsp ;Bästa manuella kvarn: Hario Skerton Plus keramiska manuella kvarn
  Bästa espressokvarn: Eureka Mignon Notte Espressokvarn
  Bästa bladkvarn: Hamilton Beach Blade Grinder

Trevlig helg! Denna artikel är en del av vår presentguide Holiday 2021 där du kan hitta de bästa av de bästa rekommendationerna från LifeSavvy, How-To Geek och Review Geek för att hjälpa dig att välja den perfekta presenten till alla på din lista!

Varför ska jag mala mina kaffebönor?

Snapper8S8/Shutterstock.com

Innan vi går in på typerna av kvarnar och hur de fungerar undrar du säkert varför vi skulle uppmuntra någon att mala sina kaffebönor hemma. Det låter som extra arbete, nej?

Ja, malning av bönor innebär att du lägger till ett extra steg i din morgonrutin. Men malning av kaffe är mer än värt det — och när du har tagit den första klunken kommer du att säljas.

Varför spelar det någon roll om du maler ditt kaffe färskt? Smaken av kaffe påverkas av närvaron av aromatiska föreningar i kaffebönan. Aromatiska föreningar avdunstar ständigt bort från de rostade bönorna (i själva verket, om du känner lukten av kaffebönor, eller något annat för den delen, lämnar små doftmolekyler det du luktar och driver till din näsa). Med tanke på tillräckligt med tid försvinner allt gott bara in i etern och lämnar lite för dig att njuta av i koppen.

Att mala ner kaffebönorna till mindre partiklar ökar kaffets yta exponentiellt och det innebär mer exponerade bönor för de aromatiska föreningarna att driva bort från. När du köper färdigmalet kaffe har sumpen redan haft gott om tid att exponeras för luft, vilket förändrar smaken och fräschören.

Om du har köpt malet kaffe hela ditt liv kanske du inte märker skillnaden förrän du har smuttat på en ny kopp kaffe med nymalda bönor. Att mala dem precis innan du brygger en kastrull ger den bästa chansen för det maximala antalet aromatiska föreningar att hamna i din kopp kaffe, vilket översätts till en rikare och mer smakrik upplevelse.

Vi rekommenderar att du offra bekvämligheten av förmald så att du kan få den fantastiska kvalitetssmaken du förtjänar. Låt oss nu lära oss om typerna av kaffekvarnar!

Hur fungerar bladkaffekvarnar?

Julie Style/Shutterstock.com

En bladkvarn är en liten apparat ungefär lika stor som en stor burk soppa som har ett enkelt dubbelt blad i bottenkammaren. Bladet snurrar snabbt med en hastighet som en platt mixer och krossar alla bönor i kammaren.

Dessa enkla slipmaskiner har vanligtvis en knapp som ger samma funktion; spränga ner bönorna till mindre partiklar. Även om bladslipmaskiner har rimliga prislappar, ger de inte en konsekvent slipning. En konsekvent malning är viktigare än du kanske tror.

När kaffesumpen är för grov kan ditt kaffe smaka underextraherat och surt eller svagt. Om malningarna är för fina kan ditt kaffe bli alltför extraherat eller smaka för starkt eller till och med bittert. Kaffe bryggt med olika stora sump kommer att resultera i obalanserade smaker och inkonsekventa resultat mellan bryggsessionerna.

Vissa säger att slipning i pulser hjälper till att uppnå en mer enhetlig slipning. Även om det kan vara sant (att pulserande kvarn är överlägset att bara hålla ner knappen) är det fortfarande inte idealiskt. Att använda en bladkvarn är bättre än att inte nylacka ditt kaffe, men om du ska gå all-in föreslår vi att du går vidare till en bättre konstruerad produkt som en burrkvarn.

Hur fungerar Burr-kaffekvarnar?

Tony Ton/Shutterstock.com

Burr grinders (aka burr mills) är konstruerade mycket annorlunda än bladslipare och gjorda med effektivitet och precision i åtanke. Den lilla enheten har två roterande grader som mal ett litet antal bönor till en enhetlig storlek. Oavsett om du justerar kvarnen för en grov fransk pressmalning eller en finare espressomalning, kommer gradavståndet att förbli konsekvent och de individuella kaffepartiklarna blir enhetliga.

Enhet i partikelstorlek är vad du behöver för en välbalanserad kopp eftersom den säkerställer att kaffemassan, oavsett bryggmetod, används extra mycket tack vare deras konsekventa storlek.

Om allt det där snacket om precision gör du misstänker att gradslipar är dyrare än knivslipar, du skulle ha rätt. Knivslipmaskiner kan fås för så lite som $ 20 medan budgetgräsfräsar börjar på cirka 50-75 dollar, “ prosumer ” Gradkvarnar kan kosta 150-300 USD, och kommersiella espressoborrkvarnar kan enkelt kosta 1500 USD!

Kostnaden är dock helt relativ. En bra kvarn håller dig längre och ger en mycket bättre kanna kaffe. Graderna i kvarnen är vanligtvis gjorda av keramik eller rostfritt stål och tenderar att hålla mycket längre än bladslipmaskiner. Med rätt underhåll kan du enkelt få en livstids service av en gradkvarn.

Det finns två huvudtyper av gradkvarnar:

  • Plattgradskvarn : Denna design består av två skivor som ligger parallellt och platt mot varandra med vinklade tänder. Avståndet mellan ringarna eller mellanrummet som marken faller igenom avgör storleken på slipningen. Risken för retention (kaffesump som lämnas kvar) är något högre vid platta grader eftersom kaffe trycks ut i sidled utan hjälp av gravitationen. Platta grader slipar bra, men du måste hålla jämna steg med din rengöringsrutin för att undvika markpackning runt skivornas kanter.
  • Konisk gradslip: Slipmaskiner med ett koniskt gradersystem har två grader som sitter inuti varandra som dockor. De två delarna arbetar tillsammans för att mala bönor och hjälpa partiklarna att tratta genom botten. Koniska grader har tyngdkraftens hjälp för att trycka ner kaffemalen, vilket ger en lägre risk för kvarvarande malningar. Koniska slipmaskiner tenderar att vara lite tystare också. De behöver fortfarande rutinrengöring som vilken kvarn som helst, men du kommer att upptäcka att de behåller färre jord än en slipmaskin.

Även om det skulle vara lätt att hänga sig med skillnaderna mellan plana och koniska gradslipar, finns det gott om kvalitetsslipmaskiner till en mängd olika prisklasser på marknaden med båda designerna. En plattslipmaskin på 500 $ kommer att överträffa en konisk slipmaskin på 50 $, så stressa inte för mycket över att välja den ena framför den andra.

Hur gör du Fungerar manuella kaffekvarnar?

Akira Kaelyn/Shutterstock.com

Du har hört allt om dessa elektriska prylar, men vi får inte fortsätta utan att berätta om manuella kaffekvarnar! Det stämmer; du kan få ett morgonträning med din varma kopp kaffe också!

Dessa kompakta kvarnar hålls vanligtvis i ena handen och vevas med den andra för att producera jord av relativt enhetlig storlek. Dessa är särskilt populära för människor som ofta reser i affärer eller på fritiden.

Vissa manuella slipmaskiner kommer med gummibottnar så att du kan lägga ner dem på bänken och slipa utan att de glider runt. De har vanligtvis flera inställningsalternativ för storlek, och du kommer att uppskatta hur tysta de kan b, e också.

Det bästa med att använda en manuell borrslip är kostnaden. Dollar för dollar kommer du inte att hitta ett bättre värde på kaffekvarnmarknaden när det gäller malningskvaliteten. Nästan hela produktionskostnaden för den manuella kvarnen går in i graderna, förutom det är enheten bara en behållare med ett handtag för att vända graderna. Det finns ingen elektronik, kablar, motor eller några krusiduller alls.

De bästa kaffekvarnarna för varje budget

Oavsett om du planerar att handla din första kaffekvarn för din droppmaskin, eller om du behöver en toppkvarn som kommer att ge en fin slipning för espresso, har vi utmärkta alternativ att välja mellan.

Bästa övergripande slipmaskin: Baratza Encore Conical Burr Grinder

Baratza

Baratza Encore koniska kvarn är ett utmärkt första köp för alla som är nybörjare när det gäller att mala bönor. De användarvänliga inställningarna gör att du inte behöver krångla med för många knappar. Att mala kaffe är redan en inlärningskurva när du är ny i spelet, så att ha en maskin som får jobbet gjort med minimalt med ringsignaler och visselpipor är trevligt.

Vad vi älskar med maskinen är de många malningsinställningarna som du kan experimentera med. Oavsett om du behöver en grov slipning för din franska press eller om du letar efter en finare partikel som fungerar för din hällning, kommer denna kvarn att göra det.

RELATERATDe bästa franska presskaffebryggarna för överlägset kaffe

Denna populära maskin kommer att ge en konsekvent och enhetlig slipning tack vare de kommersiella koniska graderna. Det är precis vad du behöver för daglig användning och utsökt kaffe. För alla som bara vill köpa en bra kvarn som klarar allt annat än ultrafin espressomalning (och kommer att göra det i åratal), är det verkligen svårt att slå värdet på de olika Baratza-kvarnarna, inklusive Encore.< /p> Bästa totalt sett

Baratza Encore Conical Burr Grinder

En fantastisk kvarn för förstagångsköpare, passar de flesta applikationer till ett utmärkt pris.

Amazon

$ 169,95

Bästa grinder under $100: The Cuisinart Supreme Grind Burr Mill

Cuisinart

Om du letar efter en kvarn med en vänligare prislapp är Cuisinart Supreme Grind Burr Mill ett utmärkt alternativ. Återigen är denna maskin perfekt för förstagångsköpare, eftersom den ger en enhetlig malning avsedd för en välbalanserad kopp kaffe.

RELATERATDe bästa droppkaffebryggarna för ditt morgonkaffe

Maskinen kommer med 18 slipinställningar, vilket fungerar för de flesta applikationer. Om du behöver något enkelt för en vanlig dropptillverkare tittar du på en maskin som får jobbet gjort.

Bästa under $ 100

Cuisinart Supreme Grind Burr Mill

Utmärkt slipmaskin för de flesta applikationer!

Amazon

51,06 USD
59,95 USD Spara 15 %

Bästa manuella slipmaskin: Hario Skerton Plus keramisk manuell slipmaskin

Hario

Om du letar efter en tystare metod (och ekonomisk!) Är Hario Skerton Plus ett fantastiskt alternativ som många kaffeentusiaster rekommenderar. Det starka slipskaftet och gradstabiliseringsplattan skapar en enhetlig slipning, perfekt för en fyllig kopp.

Du kommer också att uppskatta den halkfria gummibasen, som hjälper till att hålla kvarnen på plats medan du arbetar med att krossa bönorna. Du kommer att njuta av hur tyst den här lilla killen är, och den fina partikelprecisionen är utmärkt för att göra espresso. Om du vill mala espresso-fint på en budget, kan du faktiskt inte slå Hario Skerton. För att närma dig samma slipkvalitet i en automatisk elektrisk kvarn behöver du spendera minst tio gånger mer.

Best Manual Grinder

Hario Skerton Plus Manual Grinder

Ett bra sätt att få ett lugnt morgonträning innan du njuter av en välbalanserad kopp kaffe.

Amazon

$ 34,75
$ 42,00 Spara 17%

Bästa Espresso Grinder: Eureka Mignon Notte Espresso Grinder

Eureka

Om ditt mål är att göra lyxigt rik espresso, då är Eureka Mignon Notte Espresso Grinder rätt för dig. Denna unika maskin har högkänsliga gradjusteringar vilket gör den till den perfekta enheten för att få exakt den partikelstorlek du behöver.

RELATERADEDe bästa alternativen för espressomaskin med mjölkskummare

Du kommer att älska denna sakkunnigt utformade och väldesignade produkt, handgjord och skickad från Florens, Italien. Detta är en fantastisk kvarn för kaffeentusiaster med mycket hög standard. Med så exakta resultat kan du inte få en bättre kvarn till ett oslagbart pris.

Vi kommer dock att varna dig för att den här lilla killen är en ganska bullrig kille. Om du vill ha samma malningskvalitet men med mycket tyst drift rekommenderar vi att du uppgraderar till Eureka Migno SIlenzio—det är samma kvarn men med omfattande ljuddämpning inbyggd i höljet.

Bäst för espresso < img src="http://www.lifesavvy.com/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif" />

Eureka Mignon Notte Espressokvarn

Få den finmalning som behövs för espresso varje gång.

Amazon

329,00 USD

< h3>Bästa bladslipmaskin: Hamilton Beach bladslipare

Hamilton Beach

Om du fortfarande inte är säker på att mala ditt kaffe och vill prova det innan du spenderar mycket, testa gärna denna billiga bladkvarn.

Även om du inte kommer att få en exakt malning som behövs för en balanserad bryggning, det är fortfarande bättre än att köpa förmalet kaffe från stormarknader.

Det sägs vara tystare än andra kvarnar, som kommer att mala tillräckligt med bönor för 12 koppar kaffe. De hållbara bladen i rostfritt stål bör hålla tillräckligt med tid innan du bestämmer dig för en uppgradering.

Och verkligen, det är ett bra köp för alla, för även om du får en burrkvarn kan du helt enkelt återanvända knivkvarnen som en kryddkvarn för matlagning. Det stämmer att malning av dina kryddor ger mycket bättre smak precis som att mala ditt kaffe!

Bästa budgeten

Hamilton Beach Blade Coffee grinder

Kom in i malningsspelet med en billig bladkvarn.

Amazon

$ 16,99

Det & # 8217; s mycket att lära när du börjar få in i hobby av kaffebrygg som en barista! När du väl har bemästrat malningen kommer du att älska att lära dig hur man gör snygga drinkar som latte!