USA fordømmer rapporter om angrep på hinduer i Bangladesh

0
65

Dhaka: Politiet støter på muslimske hengivne under en protest i Dhaka, Bangladesh, fredag ​​15. oktober 2021. (AP)

USA har fordømt nylige rapporter om angrep på det hinduistiske minoritetssamfunnet i Bangladesh.

“Religions- eller livssynsfrihet er en menneskerettighet. Hver person rundt om i verden, uansett religiøs tilhørighet eller tro, bør føle seg trygg og støttet for å feire viktige høytider, ” sa en talsmann for utenriksdepartementet.

“Utenriksdepartementet fordømmer de nylige rapportene om angrep på hindusamfunnet i Bangladesh,” sa talsmannen.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Kommunal vold banker Bangladesh | Her er det som har skjedd så langt

I mellomtiden oppfordret Pranesh Halder, medlem av det hinduistiske samfunnet i Bangladesh, i en uttalelse departementet til å sikre at ingen ytterligere skade kommer til de beleirede hinduer i Bangladesh.

Opprørspolitiet står vakt under en protest i Dhaka, Bangladesh, lørdag 16. oktober 2021. (AP)

Han oppfordret USA-baserte vakthundgrupper og mediehus til å markere alvorlighetsgraden av volden i Bangladesh.

Søndag organiserte den bangladeshiske hinduistiske diaspora en protest foran ambassaden i landet der for å protestere mot store omfangsrik vold som førte til ødeleggelse av hinduistiske hjem og templer under Durga Puja-festligheter over hele Bangladesh.

“ Det er spesielt skremmende å se de siste gjenværende hinduer i Noakhali bli angrepet på denne måten, 75 år etter at islamister krevde opprettelsen av Pakistan, drepte 12.000 hinduer og tvang konverterte 50.000 til islam i oktober 1946, ” sa Utsav Chakrabarti, administrerende direktør for HinduPACT, en USA-basert hinduistisk forkjempergruppe.

HinduPACT sa at urbefolkningens hinduer fortsetter å være målet for organisert hat og diskriminering i Bangladesh, et land der minoritetsbefolkningen har gått ned jevnt og trutt. fra 28 prosent på 1940-tallet til ni prosent nå.

“ Denne nylige voldsbølgen bekrefter faren urfolk hinduer fortsetter å møte. Femti år etter at nesten 2,8 millioner av dem ble drept og ytterligere 10 millioner av dem ble fattige og tvunget til å bli flyktninger av den pakistanske hæren i 1971, under uavhengighetskampen i Bangladesh, fortsetter hinduer å være målrettet for deres tro, ” sa det.

& nbsp;

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.