Regjeringens handlingsplan: Flere informasjons- og teknologioffiserer, GIS-basert planlegging

0
55

I henhold til planen må offentlige organisasjoner skape kapasitet for GIS-basert planlegging og utnytte potensialet til satellittbaserte bilder. Dette, heter det i dokumentet, kan tas opp som en kampanje under dets oppdrag, “Karamyogi”.

UTNEVNINGEN av flere Chief Information Officers (CIOs) og Chief Technology Officers (CTOs) da data ikke brukes effektivt; å bruke Geographic Information System (GIS) kartlegging for beslutningstaking for å øke landets BNP; å sette opp en nasjonal mentorplattform for oppstart-disse er en del av en handlingsplan utarbeidet av senteret.

Indian Express rapporterte tirsdag at senteret har utarbeidet en omfattende 60-punkts handling planetter statsminister Narendra Modis møte med sekretærer for alle avdelinger og departementer 18. september.

I henhold til planen må offentlige organisasjoner skape kapasitet for GIS-basert planlegging og utnytte potensialet til satellittbaserte bilder. Dette, heter det i dokumentet, kan tas opp som en kampanje under oppdraget «Karamyogi».

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png Les |Senteret starter samtaler for ny IT lov, ser på stalking til sosiale medier

Ved å si at data ikke blir utnyttet “effektivt”, anbefaler den at det utnevnes spesielle overvåkingsoffiserer på tvers av avdelinger.

Handlingsplanen understreker også regjeringens press for å digitalisere alle landregistre innen 2023 under den sentrale databasen kalt ' Matribhumi.» «Hver parsell vil ha en unik ID for enkel sporing av transaksjoner. Integrasjon med e-Courts-systemet vil gi åpenhet om tittel-/besittelsesrelaterte spørsmål, “heter det.

Les også | SC sendte J & K advokatnavn tre ganger for HC, regjeringen skal ikke rydde det

I følge høytstående tjenestemenn vil disse handlingspunktene bli vurdert med jevne mellomrom – departementer og avdelinger har blitt bedt om å utnevne nodaloffiserer for å vurdere fremdriften.

Selv om 60-punktsplanen er rettet mot bestemte departementer og avdelinger, er den kan i stor grad kategoriseres under tre hoder: utnytte IT og teknologi for styring; forbedre forretningsklimaet; og oppgradering av sivile tjenester.

< /p>

«Nasjonal veiledningsplattform for oppstartsbedrifter kan bli satt opp. Mentorer kan være et enkelt kontaktpunkt for oppstart og gründere. De kan også hjelpe til med å organisere innledende finansiering. Det er mange tekniske institusjoner som kan hjelpe en slik plattform, sier dokumentet i handlingsplanen for Department of Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) og Ministry of Skill Development and Entrepreneurship (MSDE).

Planen pålegger også kultur- og reiselivsdepartementene å identifisere og utvikle 100-200 ikoniske strukturer og steder. Det står at “senter for fortreffelighet” kan settes opp i landlige områder gjennom PPP, og tar et signal fra slike sentre i Singapore.

📣 Indian Express er nå på Telegram . Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.