Nytt vinstrekord för Tesla – men aktien backar

0
62

Elbilstillverkaren Tesla rapporterar både en högre justerad vinst per aktie och en högre omsättning än väntat i sitt tredje kvartal, enligt den färska delårsrapporten. Vinsten landade på 1,86 dollar – en ökning med 145 procent jämfört med samma period i fjol. Omsättningen i sin tur steg med mer blygsamma 57 procent. För andra gången i bolagets historia rapporterades också en vinst över 1 miljard dollar. Det nya vinstrekordet landade på 1,62 miljarder dollar. Som tidigare rapporterats leverades det rekordmånga 241 391 bilar unde kvartalet. Aktien handlas ner runt 0,5 procent i efterhandeln. Omsättning: 13,8 mdr usd
Väntat (Refinitiv): 13,7 mdr usd
2020: 8,8 mdr usd Justerat rörelseresultat per aktie: 1,86
Väntat (Bloomberg): 1,67 usd
2020: 0,76 usd Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.