Nebra Sky Disc: Det eldste stjernekartet som vil bli vist på British Museum

0
53

Nebra Sky Disc. British Museum vil vise hva det sier er verdens eldste overlevende kart over stjernene i en stor kommende utstilling om Stonehenge -steinsirkelen. (Juraj Liptak/State Office for Heritage Management and Archaeology Sachsen-Anhalt via AP)

British Museum i London vil vise en eldgammel gjenstand kalt Nebra Sky Disc, som antas å være verdens eldste konkrete avbildning av stjerner.

Gjenstanden lånes ut til museet av Tysklands statsmuseum for forhistorie i Halle som eier den og vil bli vist frem som en del av en utstilling om Stonehenge, som åpner i februar 2022.

Også i Forklart | Hvordan en indisk meteoritt hjalp til med å studere Jordens dannelse

Hva er Nebra Sky Disc?

For rundt 3600 år siden ble skiven rituelt gravlagt sammen med to sverd, økser, to spiralarmringer og en bronsemeisel nær Nebra i Tyskland. Begravelsen av disse objektene antas å være en dedikasjon til guder.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

De siste årene har imidlertid platenes opprinnelsesdato blitt satt i tvil av noen arkeologer. For eksempel, i en artikkel publisert i fjor i det tyske tidsskriftet Archäologische Informationen, hevdet arkeologer at skiven er minst 1000 år yngre enn antatt, noe som betyr at den er fra jernalderen og ikke bronsealderen. Statens museum for forhistorie i Tyskland bestred deretter disse funnene og sa at det var uaktuelt at platen var fra jernalderen.

Selv om platenes eksakte formål ikke kan fastslås, har hypoteser om dens eksistens forestilt seg den som en astronomisk klokke, et kunstverk og et religiøst symbol. Platen har en verdi på omtrent $ 11 millioner dollar og er av noen antatt å være en del av et par, mens den andre delen fortsatt er der ute og venter på å bli oppdaget.

'Dancing Pair' | NASAs bilde av to galakser forlater netizens overrasket

The Archaeology magazine, som er utgitt av Archaeological Institute of America, bemerker at da platen ble begravet, hadde den allerede vært i bruk i over 200 år. Videre, mens råvarene for å lage platen ble importert fra så langt som til Cornwall i England, var kunnskapen som kreves for å lage objektet “helt lokal” og ble hentet fra å observere himmelen fra toppen av Mittelberg-fjellet, som ligger nær det moderne. landsbyen Nebra.

Magasinet bemerker videre at bronseskiven, som viser verdens eldste fremstilling av “spesifikt astronomisk fenomen”, hadde fem faser gjennom historien. I den første fasen illustrerte skiven nattehimmelen med 32 gullstjerner, inkludert Pleiadene, en holdkule som representerer solen eller en fullmåne og en halvmåne. Denne illustrasjonen tjente som en påminnelse om når det var nødvendig å synkronisere måne- og solårene ved å sette inn en sprangmåned.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hvordan og når ble Nebra Sky Disc oppdaget?

Bronseskiven ble oppdaget for litt mer enn to tiår siden. I 1999 ble oppdagelsen gjort av skattejegere som brukte en metalldetektor i Nebra, en by i Tyskland. Denne utgravningen var ulovlig, og det var omtrent fire år senere at platen ble gjenopprettet etter et raid på det svarte markedet i Sveits. En artikkel i Art Net bemerker at plyndrerne som hadde funnet den fortalte myndighetene at de hadde gravd den ut fra en bakketopp nær byen Nebra.

Gjenstanden, som har en diameter på ca. 30 cm, var funnet sammen med noen andre våpen i bronsealder.

Det antas å være et av de viktigste arkeologiske funnene på 1900-tallet og har blitt assosiert med Unetice-kulturen som bebodde deler av Europa rundt 1600 f.Kr. Unetice -kulturen omfattet samfunn fra tidlig bronsealder i Sentral -Europa, inkludert i Böhmen, Bayern, Sørøst -Tyskland og Vest -Polen.

The Concise Oxford Dictionary of Archaeology bemerker at et av kjennetegnene ved denne kulturen var bruken av tinnbronsemetallurgi. Noen av metallgjenstandene som ble laget i løpet av denne tiden av lokalsamfunn i Unetice-kulturen inkluderer ogival og trekantede dolk med metallhylter, flensøkser, halberder, spiralarmringer, massive bronsearmbånd og varianter av pinner.

< sterk> Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste forklarte nyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.