Kamala Harris argumenterar för Bidens klimatagenda vid sjunkande Lake Mead

0
130

Vice president Kamala Harris. (Arkivfoto/AP)

USA: s vice president Kamala Harris stod inför de rekordlåga vattennivåerna i Nevadas Lake Mead på måndagen och gjorde saken för Biden-administrationens klimatförändringsagenda genom att varna att “ det är dit vi är på väg. ”

“ Titta på var vattnet har sjunkit under de senaste 20 åren, ” sa hon och syftade på “badkarsringen” av mineraler som markerar var reservoarens vattenledning tidigare stod. “ Det utrymmet är större än Frihetsgudinnans höjd. ”

Förklarat | COP26 klimatkonferens och varför det är viktigt

Vicepresidenten presenterade administrationens agenda för infrastruktur och sociala skyddsnät som avgörande för att ta itu med effekterna av klimatförändringarna – vilket forskare säger intensifierar extrema väderhändelser som värmeböljor och torka.

https://images.indianexpress .com/2020/08/1×1.png

Demokrater har kämpat för att vinna stöd för den planen från några medlemmar i deras parti, som vill vinna ner sin prislapp på 3,5 biljoner dollar.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Harris gjorde argument för paketet genom att koppla mänskligt orsakade klimatförändringar till scenen hon stod nära och sa utsläpp är en del av det som bidrar till dessa torka. ”

“Det tvådelade infrastrukturavtalet, kombinerat med ‘Build Back Better’ agendan handlar om vad vi behöver göra för att investera i saker som vattenåtervinning och återanvändning, vad vi kan göra när det gäller avsaltning av vatten, vad vi kan göra när det gäller genomförande av torkberedskapsplaner, ” Harris sade.

Vattennivåerna vid Lake Mead – som skapades på 1930 -talet genom dämningen av Colorado River – har sjunkit till rekordlåg nivåer. Federal tjänstemän i augusti förklarade den första vattenbristen någonsin i Colorado River, vilket innebär att Arizona, Nevada och Mexiko kommer att få mindre vatten än normalt nästa år mitt i en gripande västerländsk torka.

[oovvuu-embed id=”7434d65b-0252-481c-b1e5-31f19d493778″]

I september släppte Reclamation prognoser som visade ännu sämre utsikter för floden.

< p>Medan Kalifornien är förskonat från nästa års nedskärningar, har landets folkrikaste delstat upplevt ett av sina torraste år hittills samtidigt som de kämpat mot mängder av katastrofala skogsbränder.

När han argumenterade för avtalet om infrastruktur för offentliga arbeten på 1 biljon dollar hänvisade Harris till “ bra fackliga jobb ” som utgiftspaketet skulle skapa, namngivning av pipefitters, elektriker och rörmokare som exempel. Den planen gick igenom senaten för månader sedan och väntar på godkännande från parlamentet.

Den innehåller ungefär 8 miljarder dollar för västerländska vattenprojekt, inklusive avsaltningsteknik för att göra havsvatten användbart, modernisera landsbygdens vatteninfrastruktur och bygga större kapacitet att återvinna avloppsvatten .

Harris talade också om Biden -administrationens föreslagna civila klimatkår, som den har sagt skulle skapa hundratusentals jobb som bygger spår, återställer vattendrag och hjälper till att stoppa förödande skogsbränder.

Vice presidenten &#8217 ; besök i Nevada sammanföll med att administrationen lanserade en plan som efterlängtats av miljöaktivister och folkhälsogrupper för att reglera giftiga industriella föreningar.

Ibland kallad “ forever chemical ” ämnena som kallas PFAS används i köksredskap, mattor, brandsläckningsskum och andra produkter och har hittats i offentliga dricksvattensystem, privata brunnar och till och med mat.

Environmental Protection Agency sa i måndags att de skulle gå över till att sätta dricksvattengränser för PFAS och kräva att tillverkare med PFAS i sina produkter rapporterar hur giftiga de är.

Harris träffade på måndagen federala och regionala vattenmyndigheter som Tanya Trujillo, assisterande inrikesminister för vatten och vetenskap, och USA: s representanter Dina Titus, Susie Lee och Steven Horsford från Nevada.

Passing Biden ’ s kännetecknande sociala tjänster och klimatförändringsplaner skulle tjäna framtida generationer, sa Harris, “på ett sätt som inte bara kommer att handla om livet utan om … vackra platser som Lake Mead. ”

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och håll dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste världsnyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.