Indien ska vara en del av 4-länders forum för ekonomiskt samarbete

0
44

Jaishankar, som för närvarande är på ett fem dagars besök i Israel, åtföljdes av sin israeliska motsvarighet Yair Lapid, under det virtuella mötet med USA: s utrikesminister Antony Blinken och Förenade Arabemiratens utrikesminister Minister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan. (Twitter/@DrSJaishankar)

Indien, USA, Israel och Förenade Arabemiraten har beslutat att bilda ett forum för framtida ekonomiskt samarbete och att utforska möjligheterna för gemensamma infrastrukturprojekt inom områdena transport, teknik, sjösäkerhet och ekonomi och handel.

Utrikesminister S Jaishankar, som är på ett fem dagars besök i Israel, följde med sin israeliska motsvarighet Yair Lapid i ett virtuellt möte på måndagen med USA: s utrikesminister Antony Blinken och Förenade Arabemiratens utrikesminister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, i som de fyra ledarna också utbytte åsikter om gemensamma problem i regionen, sade ett officiellt uttalande.

Läs också | Indien, Israel delar liknande utmaningar från radikalism, terrorism: S Jaishankar

”Ett fruktbart första möte med israeliska APM och FM Yair Lapid, Förenade Arabemiraten Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan och USA: s utrikesminister Antony Blinken i kväll. Diskuterade att arbeta närmare kring ekonomisk tillväxt och globala frågor. Enades om snabb uppföljning, säger Jaishankar i en tweet efter mötet.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

”Ministrarna beslutade att inrätta ett internationellt forum för ekonomiskt samarbete ”, sade ett uttalande från det israeliska utrikesministeriet.

Läs också | Indien, Israel för att förnya förhandlingarna om frihandelsavtalI slutet av mötet beslutades att varje minister ska utse yrkesverksamma på högre nivå till en gemensam arbetsgrupp som kommer att formulera alternativ för samarbete inom de områden som ministererna identifierat.

Avsikten kommer att hålla ett personligt möte med ministrarna under de kommande månaderna på 'Expo 2020' i Dubai, heter det i uttalandet.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste Indiennyheterna, ladda ner Indian Express-appen.

  • Indian Express-webbplatsen har varit betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd