India skal være en del av et forum for fire land om økonomisk samarbeid

0
51

Jaishankar, som for tiden er på et fem dagers besøk i Israel, ble ledsaget av sin israelske motpart Yair Lapid, under det virtuelle møtet med USAs utenriksminister Antony Blinken og De forente arabiske emirats utenriksminister Minister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan. (Twitter/@DrSJaishankar)

India, USA, Israel og UAE har bestemt seg for å danne et forum for fremtidig økonomisk samarbeid og for å utforske muligheter for felles infrastrukturprosjekter innen transport, teknologi, maritim sikkerhet og økonomi og handel.

Utenriksminister S Jaishankar, som er på fem dagers besøk i Israel, fulgte sin israelske motpart Yair Lapid i et virtuelt møte mandag med USAs utenriksminister Antony Blinken og De forente arabiske emirats utenriksminister Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan, i som de fire lederne også utvekslet synspunkter om felles problemstillinger i regionen, heter det i en offisiell uttalelse.

Les også | India, Israel deler lignende utfordringer fra radikalisme, terrorisme: S Jaishankar

“Et fruktbart første møte med israelske APM og FM Yair Lapid, UAE FM Sheikh Abdullah bin Zayed Al Nahyan og USAs utenriksminister Antony Blinken i kveld. Diskuterte å jobbe tettere sammen om økonomisk vekst og globale spørsmål. Enighet om rask oppfølging,» sa Jaishankar i en tweet etter møtet.

https://images.indianexpress.com/2020/08/1×1.png

«Ministrene bestemte seg for å etablere et internasjonalt forum for økonomisk samarbeid, “heter det i en uttalelse fra det israelske utenriksdepartementet.

Les også | India, Israel for å fornye forhandlingene om FTA

På slutten av møtet ble det besluttet at hver minister skal utnevne fagpersoner på seniornivå til en felles arbeidsgruppe som skal formulere alternativer for samarbeid på områdene som ministrene identifiserer.

Intensjonen skal holde et personlig møte med ministrene i de kommende månedene på 'Expo 2020' i Dubai, heter det i uttalelsen.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.