Hva vet forskerne om risikoen for gjennombruddsdødsfall i Covid-19

0
162

Dødsfall blant mennesker som er fullstendig vaksinert, er fortsatt sjelden, men eldre voksne og personer med nedsatt immunforsvar har mye større risiko. (Jim Wilson/The New York Times)

Skrevet av Emily Anthes

Dødsfallet til den tidligere amerikanske utenriksministeren Colin Powell på mandag av komplikasjoner av Covid-19 har gitt drivstoff til vaksineskeptikere og motstandere, som umiddelbart tok tak i nyheten om at Powell hadde blitt vaksinert for å vekke tvil om vaksinernes effektivitet.

Men Powells immunsystem hadde ganske sannsynlig blitt svekket av myelomatose, en kreft i hvite blodlegemer. Både sykdommen og behandlingen kan gjøre mennesker mer utsatt for infeksjoner.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Hans alder, 84, kan også ha økt risikoen, sa forskere.

Powell fikk sin andre dose av Pfizer-BioNTech-vaksinen i februar, sa Peggy Cifrino, hans mangeårige assistent. Han hadde blitt planlagt en forsterker i forrige uke, men ble syk før han mottok den, sa hun.

Powell hadde også gjennomgått behandling for tidlig stadium av Parkinsons sykdom, sa hun.

Selv om hun Powells død er en høyprofilert tragedie, forskere understreket at det ikke skulle undergrave tilliten til Covid-vaksinene, noe som drastisk reduserer sjansen for alvorlig sykdom og død.

“Ingenting er 100 % effektivt,” sa Dr. Paul Offit, direktør for Vaccine Education Center ved Children's Hospital of Philadelphia. “Poenget med å få en vaksine er at du vil vite at fordelene klart og definitivt oppveier risikoen. Og vi vet det for denne vaksinen. ” Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Vaksinene er svært effektive, selv mot den mer smittsomme deltavarianten, som nå er ansvarlig for nesten alle koronavirusinfeksjoner i USA. Personer som er fullstendig vaksinert, er omtrent en tiendedel sannsynlig å være innlagt på sykehus og enda mindre sannsynlig å dø av Covid enn de som er uvaksinert, ifølge en nylig studie fra Centers for Disease Control and Prevention.

En analyse fra New York Times med data fra 40 stater fant at fullt vaksinerte mennesker har stått for 0,2% til 6% av dødsfallene av Covid.

Blant de mer enn 187 millioner amerikanerne som har blitt fullstendig vaksinert, har det vært 7.178 dødsfall, ifølge CDC. 85 prosent av disse dødsfallene har vært hos mennesker 65 år eller eldre.

“Gjennombruddsfall med vaksinerte individer forekommer,” sa Dr. Peter Hotez, dekan ved National School of Tropical Medicine ved Baylor College of Medisin i Houston. “Men det er visse grupper som har større risiko.”

En eldre kvinne får vaksine mot koronavirus. (Filfoto via AP for representasjon)

Siden pandemiens begynnelse har det vært klart at eldre voksne er mest sannsynlig å utvikle alvorlig Covid. De har også mindre robuste immunsystemer generelt og gir en svakere immunrespons på vaksinene.

I en nylig studie, som ennå ikke er gjennomgått av eksperter, fant forskere at innbyggere i kanadiske langtidshjem, som hadde en medianalder på 88, produserte nivåer av nøytraliserende antistoffer omtrent femdoblet til seksdoblet lavere etter vaksinasjon enn de ansatte gjorde. , som hadde en median alder på 47.

“Dette setter dem i fare for ikke bare å bli smittet av Covid, men også få alvorlige konsekvenser,” sa Anne-Claude Gingras, seniorforsker ved Lunenfeld-Tanenbaum Research Institute ved Mount Sinai Hospital i Toronto og hovedforfatter av studien. < /p>

Powell hadde også gjennomgått behandling for multippelt myelom, en kreft i plasmaceller, som er en type hvite blodlegemer. Plasmaceller lager antistoffer og spiller dermed en kritisk rolle i immunsystemet.

På dette filbildet er tidligere utenriksminister Colin Powell sett i East Room i Det hvite hus i Washington. (AP)

Både sykdommen og behandlingen – som kan omfatte cellegift, immunterapi og steroider – kan gjøre pasientene mer sårbare for infeksjoner.

“Colin ble behandlet for myelomatose, men syntes å svare godt,” sa Kathy Giusti, som grunnla Multiple Myeloma Research Foundation og møtte Powell da han snakket på en stiftelsesarrangement, i en uttalelse. “Immunsuppresjon er en velkjent bivirkning av kreftbehandling og en påminnelse om at vi som pasienter har høy risiko, spesielt hvis også over 65 år.”

Vaksiner vil sannsynligvis også være mindre effektive hos personer med myelomatose.

“Behandlingene vi bruker slår vilkårlig ut både de ondartede og de normale immuncellene,” sa Dr. James Berenson, medisinsk og vitenskapelig leder ved Institute for Myeloma and Bone Cancer Research i West Hollywood, California.

Det setter pasienter “i dobbel risiko for å ikke få svar på en vaksinasjon og heller ikke svare like godt når de får sykdommen,” la han til.

I en studie publisert i juli, fant Berenson og hans kolleger at bare 45% av de med aktivt myelomatose “utviklet en tilstrekkelig respons” etter å ha mottatt Pfizer- eller Moderna-vaksinene.

COVID-19-vaksine utviklet av Pfizer og BioNTech. (Fil)

Folk som fikk Pfizer-vaksinen hadde i gjennomsnitt lavere antistoffnivåer enn Moderna-mottakere, fant forskerne. Eldre pasienter og de som ennå ikke var i fullstendig remisjon hadde også lavere antistoffnivå.

Det er uklart hva slags behandling Powell fikk for sitt myelomatose eller om han var i full remisjon. Men selv pasienter som er i remisjon kan ha svekket immunforsvar, sa Berenson.

“De opprettholder vanligvis-ikke i alle tilfeller, men vanligvis-en immunundertrykt tilstand selv om de har fått god respons på behandlingen,” sa Berenson. “Antistoffnivået deres går i de fleste tilfeller ikke tilbake til det normale.”

I en ny studie, som var planlagt å vises mandag i tidsskriftet Cancer Cell, rapporterer forskere at noen mennesker med myelomatose også har svake T -cellersvar etter vaksinasjon. T-celler kan bidra til å redusere alvorlighetsgraden av sykdom hos personer som får viruset.

Studien inkluderte 44 personer med myelomatose som var minst to uker etter sitt andre Pfizer- eller Moderna -skudd. Sytten av disse menneskene produserte ingen påvisbare antistoffer mot viruset etter vaksinasjon. Disse pasientene hadde signifikant færre hjelper -T -celler, som aktiverer andre deler av immunresponsen, mot viruset sammenlignet med pasienter med myelomatose som hadde produsert antistoffer etter vaksinasjon.

< /p>

De gode nyhetene, sa Dr. Samir Parekh, hematolog ved Icahn School of Medicine ved Mount Sinai Hospital i New York City og som ledet forskningen, er at forskning tyder på at boosterskudd “ser ekstremt lovende ut “For personer med myelomatose.

” Pasienter som ikke har mottatt dem, bør gjøre det umiddelbart, “sa han.

Den beste måten å beskytte eldre voksne og andre med nedsatt immunforsvar på er å alle andre bli vaksinert, sa Dr. Ashish Jha, dekan ved Brown University School of Public Health.

«Når det er mange av infeksjoner som skjer i samfunnet, smitter det over på vaksinerte mennesker, ”sa han. «Og de sårbare er virkelig i faresonen.»

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste verdensnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.