Hur man tar bort platsinformationen från foton på iPhone och iPad

0
66

De foton du tar med din iPhone kan avslöja var du tog dem när du dela dem. Lyckligtvis kan du ta bort de inbäddade GPS -koordinaterna från bilderna. Så här raderar du platsinformation från bilder på din iPhone.

Innehållsförteckning

Sekretess på ett enkelt sätt
Ta bort platsinformation från ett foto på iPhone och iPad
Hur man förhindrar att kameraappen lägger till platsinformation

Sekretess gjort enkelt

Med iOS 15-uppdateringen gör appen Photos det lättare att visa fotoinformationen, även kallad EXIF-data, som innehåller platsinformation som fästs på en minikarta. Om du inte har inaktiverat platsåtkomst för kameraappen kan alla tagna foton avslöja GPS -metadata.

Tyvärr erbjuder Photos inte möjlighet att ta bort platsinformation från alla foton samtidigt. Så du måste bläddra igenom ditt fotobibliotek och kontrollera informationen om varje foto. Du kan dock alltid kontrollera fotoinformationen och ta bort platsdata innan du laddar upp en bild.

RELATERAT: Så här ser du exakt var ett foto togs (och behålls Din plats privat)

Ta bort platsinformation från ett foto på iPhone och iPad

För att komma igång, öppna “ Foton ” app på din iPhone eller iPad och välj fotot där du vill ta bort platsinformation.

Klicka på “ i ” ikon med en cirkel runt eller svep uppåt på fotot för att se dess information.

Annons

Under fotoinformationen kommer du att ta bilden med platsen på kartan. Därifrån trycker du på “ Justera ” i det nedre högra hörnet.

När ett nytt fönster dyker upp väljer du “ Ingen plats. ”

Om du ändrar dig om att ta bort platsen trycker du på “ Lägg till plats ” -knappen från bildinformationsskärmen.

Välj sedan &# 8220;Återställ” för att återställa den ursprungliga platsen som taggad av kameraappen.

Fortsätt nu att svepa åt höger eller vänster för att visa andra foton för att ta bort platsinformation från dem.

Hur man förhindrar att kameraappen lägger till platsinformation

Du kan hindra kameraappen från att automatiskt lägga till platsinformation till foton du tar. Här är vad du behöver göra.

Öppna inställningarna “ Inställningar ” appen och välj “ Sekretess ” avsnitt.

Klicka på “ Location Services. ”

Bläddra nedåt för att välja “Kamera” alternativ.

Under “Tillåt platsåtkomst& #8221; väljer du “ Aldrig. ”

< p> Stäng inställningarna “ Inställningar ” app. Nu behöver du inte oroa dig för platsinformation när du tar foton.

RELATERAT: Vad är EXIF-data och hur kan jag ta bort det från mina foton ?

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här ändrar du standardteckensnittet i Google Presentationer
  • & rsaquo; De bästa drönarna för semestern 2021: Ha kul att flyga
  • › PSA: Pixel 6 får 3 års Android OS -uppdateringar, inte 5
  • & rsaquo; Vad är Pop! _OS?
  • & rsaquo; Vilka AirPods ska du köpa?