Hur man kopierar text från bilder i Microsoft OneNote

0
48

Microsoft OneNote stöder optisk teckenigenkänning (OCR). Denna teknik gör att OneNote kan känna igen text i bilder och filutskrifter, så att du kan kopiera dem till dina anteckningar och redigera innehållet. Så här går det till.

Kopiera text från en enda bild

Istället för att skriva om texten i en bild kan du bara kopiera och klistra in den. Öppna först OneNote -anteckningsboken som innehåller bilden du vill kopiera textformuläret. Om du inte redan har infogat bilden kan du göra det genom att gå till Infoga & gt; Bilder.

Högerklicka sedan på bilden och klicka sedan på “Kopiera text från bild” nära toppen av snabbmenyn.

Med texten kopieras till ditt urklipp, klicka där du vill klistra in texten och tryck sedan på Ctrl+ V (Command+ V på Mac). Alternativt kan du högerklicka där du vill klistra in texten och sedan klicka på “ Endast text ” klistra in alternativet från snabbmenyn.

Texten du kopierade från bilden klistras nu in som ren text.

Kopiera text från en filutskrift

Du kan infoga filer, som PDF-filer, kalkylblad eller Word-dokument, i din OneNote Notebook. Dessa utskrifter infogas i form av bilder, så de är inte redigerbara. Du kan dock kopiera text från en sida (eller alla sidor) av filen som skrivs ut och sedan klistra in den som vanlig text.

Annonsering

För att infoga en filutskrift i OneNote, klicka på “Infoga” fliken och klicka sedan på “ Filutskrift ” från rullgardinsmenyn.

Leta reda på och välj filen du vill infoga från din lokala dator. När du har infogat den högerklickar du på filutskriften. Du kan kopiera texten från en eller alla sidor i filutskriften genom att klicka på “Kopiera text från denna sida i utskriften” eller “ Kopiera text från alla sidor i utskriften, ” respektive.

Tyvärr kan du inte kopiera text från ett visst antal sidor, så om du bara vill kopiera text från 3 av 5 sidor, till exempel, då gör du det måste kopiera dessa tre sidor en i taget.

Klicka därefter där du vill klistra in texten och tryck sedan på Ctrl+V (Command+V på Mac), eller högerklicka och välj sedan “ Endast text ” klistra in från snabbmenyn.

Annons

Den kopierade texten visas sedan i din OneNote -anteckningsbok.

Även om funktionen kopiera/klistra in är en av grunderna, är OneNote speciellt genom att du kan kopiera text från bilder och filutskrifter — en funktion som många andra stationära appar saknar (även om du kan göra det på din telefon). Och ännu bättre, om du är redo att konvertera OneNote Notebook tillbaka till en PDF, så finns det ett alternativ för det.

RELATERAT: Hur man konverterar Microsoft OneNote -anteckningar till en PDF

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här ändrar du standardteckensnittet i Google Presentationer
  • & rsaquo; De bästa drönarna för semestern 2021: Ha kul att flyga
  • › PSA: Pixel 6 får 3 års Android OS -uppdateringar, inte 5
  • & rsaquo; Vad är Pop! _OS?
  • & rsaquo; Vilka AirPods ska du köpa?