FDA godkänner boosterdos med olika vaccin mot covid

0
50

USA:s läkemedelsmyndighet FDA godkänner boosterdoser med covidvaccin från Moderna samt från Johnson & Johnson, rapporterar flera medier. Dessutom godkänner FDA att vacciner blandas, så att amerikaner kan få en extrados med ett annat vaccin än de tidigare tagit. Om smittskyddsmyndigheten CDC i morgon ger grönt ljus kan vaccinerna omedelbart börja administreras. Onsdagskvällens besked var väntat efter att en rådgivande panel förra veckan rekommenderat extradoser av de båda vaccinerna, skriver CNBC. Panelen rekommenderade en tredje dos Moderna för äldre och personer i riskgrupper sex månader efter de två första doserna. För övriga vuxna förordades Johnson & Johnsons vaccin två månader efter avklarad vaccinering. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.