De bästa drönarna för semestern 2021: Ha kul att flyga

0
120
Derek Skinner/Shutterstock.com < /figure> Innehållsförteckning

Vad man ska leta efter i en drönare 2021
Bästa drönare totalt: DJI Air 2S
Bästa Budget Drone: DJI Mavic Mini 2
Bästa Photography Drone: DJI Mavic 2 Pro
Bästa Video Drone: DJI Inspire 2
Bästa Drone för nybörjare: Ryze Tello med Controller
Bästa racingdrönare: DJI FPV

Vad man ska leta efter i en drönare 2021

Medan alla multirotordrönare ser likadana ut vid första anblicken, finns det betydande skillnader under huven. Tack och lov behöver du bara granska några viktiga områden innan du bestämmer dig för ett köp.

Låt oss börja med drönarens kamera. Samma allmänna regler gäller här som vid köp av digitalkamera. Se till att du letar efter drönare som erbjuder den upplösning och bildhastighet du vill ha—ju bättre bild och video du vill ta, desto bättre upplösning och bildhastighet kommer du att kräva. Om du funderar på att göra mer professionellt arbete är det också värt att notera om drönaren kan ta RAW-foton eller videor som har en platt färggrad så att de kan graderas senare.

Sensorstorlek, bländare och andra funktioner är också viktiga om du planerar att ta fantastiska bilder, men mycket av detta kräver att du vet hur fotografering fungerar för att få full förståelse för dessa specifikationer. Alla våra drönarekommendationer anger deras användningsfall så att du inte behöver oroa dig för mycket om dessa aspekter om du inte är en bildälskare.

Nästa upp är drönarens storlek och vikt. Drönare varierar från små nano-drönare som passar i din hand till massiva flygmaskiner som är kraftfulla nog att dra upp biokameror i luften. Vilken storlek på drönare du är nöjd med beror helt på dina behov.

Som en generell regel kommer mindre drönare inte att ha de professionella specifikationer eller funktioner som större, men du kan bli förvånad över hur bra små drönare har blivit. Men det är också viktigt att komma ihåg att i vissa länder är drönare under en viss vikt undantagna från licensiering eller registrering. Om du tar med din drönare utomlands, se till att kolla upp lagarna!

Flygprestanda och transmissionsteknik är också centrala bekymmer. Drönare som använder standard WiFi -anslutningar har begränsade räckvidd och är mer benägna att störa, vilket förstör din syn. Proprietära system fungerar vanligtvis bättre och minskar risken att du har en flygande drönare eller tappar kontakten.

Du bör också vara uppmärksam på hur snabbt drönaren kan flyga, vilka höjder den kan arbeta och hur mycket vind den klarar. Om du köper en drönare som inte kan hantera miljön du vill flyga i, kommer den bara att spendera sin tid på marken och fotografera det lokala insektslivet—om det inte blir det helt trasig.

Äntligen har vi flyguthållighet, eller i princip drönarens batteritid innan den behöver återvända hem för ett nytt batteri. De senaste drönarna nollställer sig på 30 minuter, men större eller äldre drönare kommer att ge mindre tid i luften. Du måste flytta ut från konsumentdrönarutrymmet och till det professionella området om du vill ha mer, så räkna med att 30 minuter är ungefär gränsen.

Med allt detta i åtanke, här är våra bästa drönarekommendationer.

Bästa drönare överlag: DJI Air 2S

DJI

Proffs

< ul>

 • ✓ Fantastiskt pris för vad du får
 • ✓ Utmärkt 1-tums kamerasensor med 4K/60-kapacitet
 • ✓ Stöder 10-bitars Dlog-M-format för professionell färgkorrigering i efterproduktion
 • ✓ Nästa generations aktiva undvikande av hinder
 • Nackdelar

  • ✗ Inga sensorer som täcker sidorörelser
  • ✗ Mavic 2 Pro tar fortfarande märkbart bättre foton och videor

  Den ursprungliga Mavic Air orsakade upprördhet för DJI-produktlinjen genom att vara så bra, vilket fick folk att ifrågasätta varför Mavic Pro var värt de extra pengarna. Med lanseringen av den förbättrade DJI Air 2S måste du vara en absolut stickler för bildkvalitet för att motivera tilläggspriset för (även förbättrade) Mavic 2 Pro.

  Medan Air 2S kanske inte har Hasselblad-tekniken är inbyggd i Mavic 2 Pro, den har fortfarande en massiv en-tums kamerasensor och kan spela in högkvalitativ 5,4K-video, jämfört med Pros 4K-gräns. 2S tar också med en nyare version av DJI’s OcuSync-teknik, som erbjuder överföring på avstånd upp till 11 km jämfört med Pro 2:s löfte om 6,2 mil.

  RELATERATDJI Air 2S tar upp en uppgraderad kamera, släpper “Mavic” Moniker

  De områden som 2S inte klarar av den dyrare Pro 2 är hastighets- och hinderavkänning. Pro 2 är drygt 2 miles i timmen snabbare än S2 flat-out. Mavic Pro 2 erbjuder också rundstrålande hinderavkänning, medan 2S endast har fyra riktningar. Visst, med alla funktioner som Air 2S -förpackningarna innehåller kommer det att bli en bra drönare för nästan alla.

  Bästa drönare totalt

  DJI Air 2S

  The Air 2S är mer prisvärt, men ändå ett nästan lika bra alternativ till flaggskeppet DJI Mavic 2 Pro. Dess funktioner gör det till ett bra köp för de flesta!

  Amazon

  $ 1299,00

  Bästa Budget Drone: DJI Mavic Mini 2

  DJI

  < p>Proffs

  • ✓ Åtgärdar de flesta bristerna i den ursprungliga Mavic Mini
  • ✓ Otroligt kompakt
  • ✓ Samma vindmotstånd som större DJI-drönare

  Nackdelar

  • ✗ Endast avkänning av nedåtgående hinder, alltså inte för nybörjare
  • ✗ 4K-video är begränsad till 30 fps
  • ✗ Snabbare än originalet, men ändå betydligt långsammare än andra DJI-drönare

  Den ursprungliga DJI Mavic Mini var utan tvekan revolutionerande och förde seriös drönarteknologi till under den magiska viktgränsen på 250 g som skiljer drönare som behöver registreras och de som inte gör det. Det betyder att du till exempel kan ta med den här drönaren på semester till ett annat land och troligen inte ha något annat hinder för att flyga den än att hitta plats att packa den.

  DJI Mini 2 handlar såklart inte om att raka av sig så mycket vikt som möjligt för att flyga genom ett lagligt kryphål; det handlar om att göra den minsta praktiska drönare som du vill använda för seriöst innehållsskapande. Med det sagt lyckas Mini 2 gå ner ännu mer i vikt jämfört med den ursprungliga Mini, ner till 242g.

  RELATERATVad du behöver veta innan du flyger en drönare (för att hålla dig borta från problem)

  Mavic Mini var utan tvekan den bästa drönaren i sin pris- och viktklass , men det hade också några allvarliga brister. Videokvaliteten var begränsad till 2,7K-film, den har svagt vindmotstånd och förlitade sig på standard WiFi för videoöverföring.

  Lyckligtvis fixar Mini 2 många av bildproblemen med det överlägsna DJI OcuSync -systemet. Drönaren har också förbättrat vindmotstånd och erbjuder slutligen 4K -video, om än med 30 bps. Även om bildkvaliteten inte helt överensstämmer med de entumssensorer du hittar på Air 2S eller Mavic Pro 2, är den långt ifrån illa.

  DJI’s Mavic Mini 2 är utan tvekan den bästa budgetkameradrönaren på marknaden, men kom ihåg att den bara har avkänning av nedåtriktade hinder, så Mini 2 kräver mer avancerade pilotfärdigheter än sina dyrare familjemedlemmar.

  Bästa budgetdrönare

  DJI Mini 2

  Mini 2 står tå till tå med större, dyrare drönare i de flesta avseenden samtidigt som den är liten i både storlek och pris. Det kan vara ett billigare alternativ, men missa inte den här drönaren med en leksak.

  Amazon

  $ 599,00

  Bästa Photo Drone: DJI Mavic 2 Pro

  DJI

  < p>Proffs

  • ✓ Hasselblads kamera är klassledande inom konsumentdrönarutrymmet
  • ✓ Snabb och kraftfull
  • ✓ Rundstrålande hinderavkänning

  Nackdelar

  • ✗ Inte lika bra som drönare som bär DSLR/spegelfria kameror, men mycket billigare
  • ✗ Air 2S är nästan lika bra förutom kameran

  Mavic 2 Pro är flaggskeppsdrönaren för fotografi och video från DJI i sitt kompakta, hopfällbara utbud av drönarprodukter. Stjärnan i programmet här är Hasselblad L1D-20c-kameran. Även om kamerans råa specifikationer i stort sett är desamma som den billigare Air 2S, har den här modellen avancerad färgteknik som förbättrar bildernas utseende på både subtila och dramatiska sätt.

  Även om Mavic 2 Pro är en utmärkt videodrönare i sig, är det fotografi där denna produkt verkligen lyser. Tack vare den stora sensorn och färgtekniken är det en märkbar skillnad i stillbildskvalitet jämfört med många andra drönare på marknaden.

  Bortsett från sina foto- och videoklipp är Mavic Pro 2 en mycket hög kapabel drönare med både en hög topphastighet på 44,7 mph Sport Mode och rundstrålande hinderavkänning. Även om du, precis som med DJI-drönare i allmänhet, inte kan använda Sport Mode och hinderavkänning samtidigt, så var försiktig så att du inte kraschar in i någonting när du använder det.

  Om du vill ta fantastiska bilder med maximal bekvämlighet och bärbarhet är Mavic 2 Pro svårslagen. DJI Phantom Pro V2.0 satsar kanske på papper, men du kommer att förlora all kompaktitet, bärbarhet och redo att skjuta karaktären hos Mavic 2 Pro, vilket gör det svårt att rekommendera till alla utom mest kräsna bland fotonördar.

  Bästa kamera/fotografidrönare

  DJI Mavic 2 Pro

  DJI: s flaggskepps konsumentdrönare lyser verkligen i sin fotografering, där du måste spendera mycket mer pengar på en stor, klumpigare drönare för att få bättre resultat än den här Hasselblad-infunderade kameran kan ge.

  Amazon

  1199,99 USD
  1729,00 USD Spara 31 %

  Bästa videodrönare: DJI Inspire 2

  DJI

  Proffs

  < ul>

 • ✓ En ordentlig filmkameradrönare utan den höga kostnaden
 • ✓ Stöder 6K 30fps CinemaDNG och 5,2K Apple ProRes
 • ✓ Kan sväva exakt inomhus utan GPS-signal
 • ✓ Snabb nog för filmisk actionvideo
 • Nackdelar

  • ✗ Billigt för en professionell biodrönare, väldigt dyr jämfört med konsumentdrönare
  • ✗ Stöder inte kamera- och objektivvarianten av professionella avancerade biodrönare

  Innan vi går vidare är det viktigt att veta att Inspire 2 släpptes ända tillbaka 2016. Det går ihärdiga rykten om en Inspire 3, även om den missade det påstådda släppdatumet 2020. Som sådan är Inspire 2 definitivt mindre avancerad än de senaste kompakta drönarna från DJI. Du hittar inte så mycket intelligens här, och du måste definitivt vara en skarp pilot för att få ut mesta möjliga av Inspire 2 på ett säkert sätt.

  Så varför överväga det för video när en Air 2S eller Mavic 2 Pro kan spotta ut imponerande videoinnehåll? Det enkla svaret är att Inspire 2 är ett professionellt videomonster, även fem år efter lanseringen. Den erbjuder 6K RAW-videoinspelning och kan skapa 6K CinemaDNG och 5,2K Apple ProRes-bilder. Om du vill ha bilder som professionellt kan graderas för färg i efterproduktion är det här drönaren du vill ha.

  Den näst viktigaste funktionen här är möjligheten att snabbt och enkelt byta kameror. Zenmuse X7 är designad för att ge det filmiska Super 35-liknande utseendet. Det får du inte från en Mavic-drönare eller någon av dess konkurrenter. Du har även möjlighet till Zenmuse X5S, ett billigare alternativ med en något mindre sensor. Båda kamerorna erbjuder dock det oerhört viktiga alternativet att använda olika objektiv, så även den tekniskt mindre kapabla X5S gör fantastiska filmer av filmkvalitet.

  Den största nackdelen med Inspire 2 är kostnaden. Du måste köpa drönaren, köpa den kamera du väljer och sedan betala för en ProRes-licens. Lägg till ditt föredragna urval av linser så stiger priset nästan lika snabbt som drönaren lyfter.

  Den andra saken att se upp för är bristen på hinderundvikande. Inspire 2 kan bara upptäcka hinder direkt framför och ovanför den. Det är långt ifrån rundstrålande hinderavkänning i den senaste Mavic 2 Pro, men det är inte ett stort problem med tanke på hur filmkameradrönare vanligtvis flygs.

  Bästa videodrönare

  DJI Inspire 2

  Även om det börjar bli lite gammalt nu och en Inspire 3 kan vara runt hörnet, är DJI Inspire 2 fortfarande den bästa videodrönaren du kan köpa till det här priset. Det näst bästa alternativet är tusentals dollar mer.

  Amazon

  5399,00 USD

  Bästa drönare för nybörjare : Ryze Tello med styrenhet

  Ryze

  Proffs

  • ✓ Väldigt billigt, men inte leksakslikt
  • ✓ Programmerbar
  • ✓ Kräver ingen kontroller och stöder smarttelefonkontroll

  Nackdelar

  • ✗ Kameran är grundläggande och inte lämplig för innehållsskapande
  • ✗ En fysisk kontroller är ett separat köp

  Ryze Tello är en intressant produkt. Det är inte menat att vara en traditionell kameradrönare; istället är det en plattform för att lära dig om drönare och kanske skapa nya användningsområden för dem. 5 MP, 720p-kameran kommer inte att vinna några priser, men som ett lite roligt roligt som kan delas på sociala medier är det bara bra.

  Detta är inte en DJI-drönare, liksom de andra valen på vår lista, även om vissa marknadsförings- och förpackningar nämner företaget. Istället tillhandahålls en del av mjukvaran och flygkontrollern av drönarjätten medan Ryze skapar sin egen nisch i branschen.

  Men om du vill ha en fysisk kontroller till Tello måste du betala extra för det och lära dig ordentliga manuella flygfärdigheter. Annars kommer du att vara begränsad till smartphone-appen, som inte förbereder dig för riktigt drönarflygning.

  Även med den extra kostnaden för (tillval) kontroller, är Tello fortfarande fantastiskt värde för pengarna—om du är realistisk om vad drönarens hårdvara faktiskt kan göra. Tack vare programmeringsspråket Scratch kan du även skapa mjukvara för din Tello. Det betyder att det är ett bra sätt för barn i alla åldrar att lära sig grundläggande programmering och robotik, och Ryze Tello är bara nybörjarvänligt i allmänhet.

  Bästa drönare för nybörjare

  Ryze Tello Drone

  Tello är en utmärkt pedagogisk drönare och en gjord för dem som gillar att pyssla. Om du köper den valfria fysiska kontrollern har du avancerad drönarteknik för leksaksdrönare.

  Amazon

  $ 99,00

  Bästa Racing Drone: DJI FPV

  < figurstil = "bredd: 650px" class = "wp-caption alignnone">DJI

  Proffs

  • ✓ Erbjuder en skonsam inlärningskurva
  • ✓ Ingen montering krävs
  • ✓ Bättre videoöverföring än någon annan racing- eller FPV -drönare
  • ✓ Kan faktiskt skapa fantastiska bilder

  Nackdelar

  • ✗ Även om den är väldigt snabb, är FPV inte lika snabb eller lätt som vanliga racingdrönare
  • ✗ Den valfria rörelsekontrollern är lite gimmickig
  • ✗ Generellt inte lämplig för officiell tävlingsanvändning

  Droneracing är en växande sport som fortfarande är en ganska nisch, och därför finns det inte många vanliga produkter som verkligen faller in i kategorin. Vid det här laget, om du faktiskt vill tävla med drönare konkurrenskraftigt, är det mycket bättre att köpa eller bygga en anpassad racingdrönare. Men om allt du vill är att tillfredsställa behovet av snabbhet och känna dig som Stålmannen som river runt himlen, då är det du vill ha DJI FPV.

  Även om det inte är den snabbaste eller mest manövrerbara FPV (First-Person View) -drönaren du kan köpa, är DJI FPV den mest polerade och kompletta produkten i denna kategori. DJI har erbjudit FPV-upplevelser med headset tidigare, men tyvärr togs stödet för DJI Goggles bort och är inte längre i produktion. Så om du vill ha den uppslukande drönareupplevelsen är DJI FPV det officiella svaret från företaget.

  FPV är en fantastisk maskin med en riktigt bra 4K, 60 fps kamera, banbrytande videoöverföringsteknik med låg latens och en rörelsekontroller som tillval. Det finns verkligen inget liknande det! Denna DJI-drönare representerar nästa generations FPV-drönarflyg och erbjuder ett nytt sätt att skapa drönarinnehåll. FPV-bilder och de typer av bilder du kan få med FPV varierar från svårt till omöjligt med mer traditionella kameradrönare.

  DJI har gått långt för att säkerställa att du inte slänger din dyra drönare på din allra första flygning också. Den har automatiska skyddssystem, en nödbroms och en svävningsfunktion.

  Även om FPV kanske inte är lika snabb som den mest barabonade anpassade racerbilen i kolfiber, är den ungefär dubbelt så snabb som en Mavic 2 Pro med överlägset vindmotstånd. Så trots alla skyddsnät som DJI har inkluderat kan du fortfarande förstöra den med lätthet om du inte är försiktig. Men om du är en stabil pilot och vill ta ditt drönarinnehåll till nästa nivå, är FPV drönaren att skaffa.

  Bästa racingdrönare

  DJI FPV

  DJI FPV är den enda ordentligt polerade first-person view-racingdrönaren på marknaden idag. Det kräver ingen montering och erbjuder enorma hastigheter och kristallklar videoöverföring till ditt headset.

  Amazon

  $ 1596,98

  LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Hur man grupperar och tar bort grupper och rader i Google Sheets
  • & rsaquo; Så här hindrar du webbplatser från att fråga efter din plats i Safari på iPhone
  • › Hur man tar bort Snapchat-vänner
  • › De bästa halloweenfilmerna på Disney+ år 2021
  • & rsaquo; Vad gör “NR” Mean, och hur använder du det?