Brandstofzuinige routes gebruiken in Google Maps

0
169

Er zijn een aantal dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een navigatieroute: welke een zal de snelste zijn? Welke is de minste kilometers? Google Maps kan je ook laten zien welke route het meeste gas bespaart.

Google Maps houdt rekening met zaken als weghelling en verkeersopstoppingen om erachter te komen welke routes het zuinigst zijn. Het is niet zo eenvoudig als het kiezen van de route met de minste kilometers. Google Maps geeft standaard de voorkeur aan deze milieuvriendelijke routes als de geschatte aankomsttijd (ETA) ongeveer gelijk is aan de snelste route. Je kunt deze routes ook zelf handmatig kiezen.

Opmerking: Op het moment van schrijven in oktober 2021 zijn zuinige routes alleen beschikbaar via Google Brengt mobiele apps in kaart op iPhone, iPad en Android. Het is niet beschikbaar op de desktop.

GERELATEERD: Google Maps gebruiken voor navigatie in Apple CarPlay

Om aan de slag te gaan, opent u Google Maps op uw iPhone, iPad of Android-apparaat. Zoek naar de locatie die u wilt bezoeken en tik op “Routebeschrijving.”

Je ziet nu een aantal mogelijke routes die je kunt nemen. Als Google Maps al de zuinigste route heeft geselecteerd, ziet u een bladpictogram op de blauw gemarkeerde route.

Als de zuinige route nog niet is geselecteerd, tikt u erop om er uw route van te maken.

Advertentie

Tik met de gewenste route geselecteerd op “Start” om stapsgewijze navigatie te starten. Je bent onderweg!

Het is jammer dat Google deze functie niet beschikbaar maakt in de desktopversie van Google Maps. Natuurlijk, het is een navigatiefunctie, wat betekent dat je het waarschijnlijk op je telefoon in een auto gebruikt. Maar het zou leuk zijn om de desktop te kunnen gebruiken voor planning, en het is mogelijk om een ​​routebeschrijving van de desktop naar je telefoon te sturen.

Het maakt niet uit of je milieuvriendelijk probeert te zijn of u wilt gewoon wat geld besparen op uw volgende roadtrip, dit is een handige tip om te weten. Google Maps heeft veel tools om roadtrips beter te maken.

GERELATEERD: Hoe u uw favoriete plaatsen opslaat in Google Maps

LEES VOLGENDE

  • › Hoe u rijen en kolommen groepeert en degroepeert in Google Spreadsheets
  • › Hoe u kunt voorkomen dat websites naar uw locatie vragen in Safari op iPhone
  • › Hoe Snapchat-vrienden te verwijderen
  • › De beste Halloween-films op Disney+ in 2021
  • › Wat doet “NR” Gemiddeld, en hoe gebruik je het?