Analyser: Tidigt vd-byte kan hota börsnoteringen

0
56

DI:s Ulf Petersson tycker att det är ”en mycket oroväckande nyhet” att Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uppges stiga av sin post tidigare än planerat. I en analys i den egna tidningen skriver han att det, i värsta fall, riskerar biltillverkarens börsnotering som planeras till nästa vecka. Petersson pekar på flera osäkerhetsfaktorer inför Volvo Cars notering, bland annat prissättningen och att kinesiska Geely fortsätter som storägare. ”Ännu fler dåligt lagda stenar riskerar att få allt att rasa ihop till en sorglig hög med stenar.” Placeras Martin Blomgren skriver att Volvo Cars värdering är en röra och syftar på det breda prisintervallet. Dessutom kan Geelys fortsatta makt över bolaget skrämma en del investerare. Men, skriver Blomgren, rådet är ändå att teckna. Volvo Cars tillbakavisar uppgifterna att de är på jakt efter en ny vd, skriver Finwire. Nyheten du läste här kommer från Omni Ekonomi, som är Omnis systerapp för affärsläsare. Omni Ekonomi ger Sveriges bästa bevakning av börs-, bolags- och marknadsnyheter. Omnis läsare erbjuds nu att läsa Omni Ekonomi gratis hela hösten (två månader, värde 318 kronor). Erbjudandet är helt utan förpliktelser, det blir ingen automatisk förlängning och du behöver inte ange något kreditkortsnummer. Erbjudandet gäller endast dig som inte har nyttjat prova-på-erbjudande från Omni Ekonomi tidigare.