70-årig kvinna har fött sitt första barn: ”Ett mirakel”

0
46

En indisk kvinna som tros vara runt 70 år har fött sitt första barn, rapporterar Time of India. Kvinnan, som heter Jivuben Valabhai, och hennes man har varit gifta i 45 år och bor i västra Indien. De har försök få barn under hela sitt äktenskap utan att lyckas och beslutade därför att prova provrörsbefruktning. – Man kan kalla det ett mirakel. Jag har arbetat i 20 år och genomfört över tusen provrörsbefruktningar men aldrig sett ett fall som detta, säger gynekologen Naresh Bhanushali, som har varit delaktig i kvinnans IVF-process, till The Independent. Kvinnan har inget id-kort som kan bevisa hennes ålder men säger själv att hon ”upplevt mellan 65 och 70 somrar”. Om det stämmer är hon den äldsta dokumenterade kvinnan någonsin att föda ett barn.