Whirlwind FX ATOM Keyboard Review: een paar lichtpuntjes

0
56

Beoordeling: 6/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut Design Nirvana

Prijs: $ 79,99Koop op Amazon

Eric Schoon

Hoewel 60% toetsenborden moeilijk te gebruiken kunnen zijn voor nieuwkomers, kunnen ze veel ruimte besparen en zijn ze er erg populair voor. Maar naarmate meer en meer bedrijven dit soort compacte boards maken, wordt het steeds moeilijker om op te vallen. Dus probeert Whirlwind FX dit te doen met een aantal handige RGB-functies in het ATOM-toetsenbord.

Dit is wat we leuk vinden

 • Vooraf gesmeerde schakelaars
 • Fantastische type-ervaring
 • Heldere RGB

En wat we niet doen

 • Flinke kick-out voeten
 • Goedkope plastic behuizing
 • RGB-effecten met spelreactie zijn niet goed

RGB is geenszins een nieuwe functie voor 60% boards, let wel, maar dat is niet waar Whirlwind zich hier op richt. Als onderdeel van het grotere SignalRGB-project, dat door alle producten van Whirlwind wordt gebruikt, kan de verlichting van de ATOM veel meer doen dan er mooi uitzien. Het kan allerlei RGB-effecten gebruiken, reageren op wat er op je scherm gebeurt (of je nu in een game zit of niet) en de verlichting synchroniseren met RGB-apparaten buiten het ecosysteem van Whirlwind.

Het lijkt het perfecte bord als je een grote fan bent van RGB-verlichting in het algemeen, en de belofte van hoogwaardige Gateron-schakelaars zou het ook geweldig moeten maken om te typen. En voor $ 79,99 is het stevig geplant als een mid-range 60% board, dus laten we eens kijken of het erin slaagt om boven de rest uit te stijgen, of gewoon een andere voetnoot te zijn in de progressie van compacte toetsenborden. Inhoudsopgave

Typervaring: het beste deel
Hardware: een (meestal ) Aanvaardbare afweging
RGB: een teleurstellend verkoopargument
Conclusie: focus op de lichtpuntjes

Type-ervaring: het beste deel

Als je op zoek bent naar een mechanisch toetsenbord, wil je iets dat prettig aanvoelt om op te typen. Gelukkig sloeg Whirlwind wat dat betreft de spijker op zijn kop.

De ABS-toetskappen voelen zachter aan dan de meeste, wat me in eerste instantie afwierp, maar ik zou mezelf op dit moment als een fan beschouwen. Ik denk niet dat het per se “beter” dan het hardere gevoel dat de meeste keycaps hebben, maar het is nog steeds een goed alternatief. De schakelaars die een toetsenbord gebruikt, hebben echter een veel grotere impact dan keycaps, en de ATOM kan drie verschillende schakelaars hebben geïnstalleerd: Gateron Red Linear, Blue Clicky of Brown Tactile. De eenheid die ik heb gebruikt, heeft de rode schakelaars geïnstalleerd en ze voelen precies zoals je zou verwachten van een standaard lineaire schakelaar: soepel en meestal stil. Maar uiteindelijk is dat niet wat zo indrukwekkend is aan de typervaring, het is eerder dat dit toetsenbord geen ping-geluiden maakt.

Het is heel gebruikelijk op budget-, mid-range en zelfs sommige high-end toetsenborden voor grotere toetsen zoals de spatiebalk en de Enter-toets om te pingen wanneer ze worden ingedrukt. Het is vervelend en wordt vermeden door deze keycaps (of beter gezegd, de stabilisatoren die ze op hun plaats houden) te smeren, iets wat veel toetsenbordfabrikanten terughoudend zijn om te doen, grotendeels om redenen van prijs- en kwaliteitscontrole. Maar de stabilisatoren van de ATOM zijn gesmeerd, wat een behoorlijk groot voordeel is ten opzichte van de meeste boards in zijn prijsklasse.

De hardware als geheel is zeker niet perfect op dit bord, en daar zullen we het binnenkort over hebben, maar het is duidelijk dat Whirlwind veel moeite heeft gedaan om ervoor te zorgen dat dit toetsenbord prettig aanvoelt om op te typen. Wat zeker de juiste keuze is als je je moet concentreren op een onderdeel van een mechanisch toetsenbord.

Hardware: een (meestal) acceptabele afweging

Eric Schoon< /figuur>

De ATOM is redelijk standaard op de hardwareafdeling. Het maakt gebruik van een zwevend sleutelontwerp (wat betekent dat het frame geen zijkanten heeft en je de mechanische schakelaars van de basis kunt zien) en is grotendeels gemaakt van matzwart plastic. Het enige gevoel voor stijl dat de ATOM naar de tafel brengt, is de witte aluminium plaat aan de binnenkant van het bord (het is wat de schakelaars op hun plaats houdt), wat er een heel eind toe bijdraagt ​​dat het toetsenbord er mooier uitziet. De toetsen zijn gemaakt van ABS, gebruiken double-shotting voor de legendes (zodat ze nooit vervagen) en zijn gedeeltelijk doorschijnend zodat de RGB door de tekst heen kan schijnen.

Dit is een klein toetsenbord, het gebruikt de 60% lay-out, dus het mist ongeveer de helft van de toetsen die een normaal toetsenbord zou hebben, dus er zijn alternatieve functies voorgeprogrammeerd. U opent deze met ofwel “FN” of “ALT”—om bijvoorbeeld “F5” typ je “FN + 5.” Het is even wennen als je nog nooit een compact board hebt gebruikt, maar je kunt het redelijk snel aanpassen. Wees bereid om een ​​week of zo wat te lijden.

Iets dat echter niet zal verdwijnen, is je gebrek aan opties voor het programmeren van toetsen. Die zijn er niet. Je kunt geen macro's maken (hoewel dat volgens Whirlwind in 2022 zou kunnen komen), noch kun je de primaire of alternatieve functie van een toets wijzigen. Dat zijn erg handige functies als je met zo weinig toetsen te maken hebt, en om ze helemaal weg te laten is zeker teleurstellend,

Eric Schoon

< p>De toon verandert niet veel als het gaat om de body van het bord, het is ook niet erg indrukwekkend. Het buitenste plastic is niets bijzonders, het is extreem licht en zelfs zoiets eenvoudigs als de uitklapbare voetjes (die zich aan de onderkant van het bord bevinden en worden gebruikt om het te kantelen) zijn dun.

< p>Het is niet de slechtste hardware die je kunt vinden op een 60% bord, en voor de prijs is het oké, maar je kunt zeker zien dat hier de hoeken zijn afgesneden. En als dat nodig was om dit toetsenbord net zo goed te laten typen als het doet, dan denk ik dat het acceptabel is, maar ik kan het niet helpen dat de mooie RGB-effecten hier ook in passen. Wat, als ik gelijk heb, een stuk teleurstellender is gezien de resultaten.

De RGB: een teleurstellend verkoopargument

De RGB-lampjes op de ATOM zijn van kwaliteit, ik zou zeggen dat ze waarschijnlijk beter zijn dan de meeste toetsenborden voor deze prijs.

Waar ik klachten over heb, zijn de verschillende effecten en RGB-functies die Whirlwind naast dit bord adverteert. Whirlwind produceert een stukje software genaamd SignalRGB, waarmee je de ATOM kunt synchroniseren met andere RGB-producten van andere merken. Corsair, Phillips Hue, Logitech en nog veel meer zijn hier aan boord. Als het een groot merk is met zijn eigen RGB-ecosysteem, kun je het waarschijnlijk verbinden met SignalRGB. Het is een handig hulpmiddel, maar als het gaat om het aanpassen van de RGB op je ATOM, ontstaan ​​er problemen.

Whirlwind FX

Bij het openen van SignalRGB zie je twee hoofdopties voor verlichting: game-integraties en effecten. De laatste is dingen die je zou verwachten van regenboogpatronen, effen kleuren en audio-reactieverlichting, maar de eerste is veel interessanter. Door te detecteren wat er in meer dan 80 games op het scherm gebeurt, kan SignalRGB je RGB afstemmen om op de actie te reageren. De resultaten variëren enorm, maar het enige consistente is dat het niet erg goed is.

Ik heb dit getest met een paar games zoals Hades, Minecraft: Java Edition en Fall Guys, en hoewel de functie werkt zoals bedoeld, ben ik er niet erg van onder de indruk. Reageren op wat er op het scherm gebeurt, is heel letterlijk hier in SignalRGB kun je zelfs de software je scherm zien spiegelen en dat gebruiken om de kleur van de verlichting in realtime te bepalen. Maar dit resulteert meestal in een zeer modderige aanblik, en enkele uitschieters die perfect de grenzen van dit systeem aantonen.

Toen ik het bijvoorbeeld in Minecraft testte, bevond ik me in een jungle, dus je zou verwachten dat het toetsenbord meestal verschillende tinten groen zou blijven. Dit is wat er gebeurde, behalve vier toetsen rechtsonder, die altijd puur wit waren. Dat komt omdat de avatar die ik in het spel heb gebruikt (waarvan de hand rechtsonder op het scherm verschijnt) puur witte handen heeft, waardoor het gevoel van sfeer dat deze functie kan bieden permanent wordt verpest.

Er zijn enkele speciale effecten ingebouwd (zoals schade oplopen zal je toetsenbord rood laten knipperen), maar voor de meeste van mijn tijd ziet je toetsenbord er alleen maar lelijk uit. Er zijn manieren om het te verfijnen om dingen er iets beter uit te laten zien, maar wat is het nut van deze functie als je dingen handmatig moet aanpassen voor elk nieuw spel dat je speelt? Het hele punt is dat het ;s reageert automatisch op de spellen.

Whirlwind FX

Ik zal zeggen dat ik denk dat deze functie waarschijnlijk werkt en er veel beter uitziet als je veel apparaten hebt aangesloten op SignalRGB. Ik denk niet dat dat een excuus is voor de slechte prestaties, let wel, het zou er nog steeds goed uit moeten zien als je alleen een toetsenbord gebruikt. Vooral omdat dit de belangrijkste fysieke producten zijn die door Whirlwind worden verkocht, maar het is toch het vermelden waard.

Dit wordt nog teleurstellender als je eenmaal ziet dat je keuzes voor het aanpassen van de RGB zeer beperkt zijn. Je kunt alleen kiezen uit de game-integraties en effecten die al zijn geladen in SignalRGB—ofwel gemaakt door Whirlwind of andere gebruikers. Er zijn geen opties om je eigen lichteffecten te creëren, tenzij je bereid bent ze zelf te coderen, en je kunt ook niet meerdere effecten combineren zoals veel andere toetsenborden bieden. De selectie van effecten is niet slecht, maar voor een toetsenbord dat zoveel nadruk legt op zijn RGB-verlichting, vind ik dit toch behoorlijk teleurstellend.

Whirlwind FX

Trouwens, deze effecten die ik heb genoemd zijn niet gratis. SignalRGB Pro kost $ 2,99 per jaar om precies te zijn, en is wat deze game-integraties ontgrendelt. Dat is natuurlijk niet veel, maar als zo'n belangrijke functie van het toetsenbord achter een betaalmuur wordt vergrendeld, zal ik altijd een beetje scummy voor me voelen.

Conclusie: focussen op de lichtpuntjes

Bij het evalueren van een mechanisch toetsenbord is de typervaring het belangrijkste voor mij, en in dat opzicht slaagt de ATOM met een zo goed mogelijk cijfer. Het voelt geweldig om op te typen, en ik zou willen dat de rest van het bord wat beter werk deed om hetzelfde kwaliteitsniveau te bereiken.

Dit toetsenbord kost slechts $ 80, dus er zijn enkele harde limieten die Whirlwind is hier behandelen, maar de goedkopere, onopvallende hardware van dit toetsenbord doet het geen plezier. Combineer dat met mijn problemen met de RGB-effecten, een van de belangrijkste verkoopargumenten van het toetsenbord, en ik was over het algemeen teleurgesteld over de ATOM.

Ik denk echter nog steeds dat de positieve punten van het toetsenbord opwegen tegen de slechte, al is het maar een beetje. Het is compact, slank en voelt geweldig om te gebruiken, ondanks al het andere over de hardware dat suggereert dat het dat niet zou zijn. Hoewel ik het nauwelijks een geweldige deal vind voor $ 79,99, is het gewoon goed genoeg om het overwegen waard te zijn.

Als je op zoek bent naar een 60% board en niet 8217; geeft u niet veel om de details buiten een goede type-ervaring, dan is de ATOM een geweldige aankoop. Houd er rekening mee dat andere 60% toetsenborden zoals de Anne Pro 2 (die draadloos is) of de HyperX Alloy Origins 60 (die een metalen behuizing heeft) in andere gebieden mogelijk meer kunnen bieden voor ongeveer dezelfde prijs.

Beoordeling: 6/10 Prijs: $ 79,99 Koop op Amazon

Dit is wat we leuk vinden

 • Pre-gesmeerde schakelaars< /li>
 • Fantastische typervaring
 • Heldere RGB

En wat we niet doen

  < li>Flimme kick-out-voeten
 • Goedkope plastic behuizing
 • RGB-effecten met game-reactie zijn niet goed