Wat is er nieuw in Chrome 95, nu beschikbaar

0
223

Als je het gevoel hebt dat de laatste Google Chrome-release net is uitgekomen, moet je ; ben niet de enige. Versie 95 van de populaire browser is uitgebracht op 19 oktober 2021. Deze update bevat verbeterde beveiliging voor betalingen, de mogelijkheid om tabbladgroepen op te slaan en meer.

Verbeterde veilige betalingen

Github

Online dingen kopen brengt een zeker risico met zich mee, maar Google probeert dat nog meer te verbeteren. Chrome 95 bevat verbeterde betalingsverificatie.

Het doel is om het koopproces veiliger en eenvoudiger te maken. Derden, zoals banken, kunnen een nieuwe betalingsextensie gebruiken om verzoeken tijdens het afrekenproces te verifiëren.

Web-apps kunnen Standaard apps

Microsoft

In Chrome 95 kunnen web-apps zichzelf registreren als 'URL-handlers'. Dit betekent dat ze zich meer als native standaard-apps kunnen gedragen. Als u bijvoorbeeld op een koppeling klikt die aan een service is gekoppeld, kan de koppeling in de webapp van die service worden geopend.

Deze functionaliteit was al een tijdje op andere manieren mogelijk, maar nu is het’ s direct geïntegreerd in Chrome. Het resultaat voor u als gebruiker is dat web-apps nog meer als “echte” native apps.

GERELATEERD: Hoe u uw standaardapps instelt op Windows 11

Kleurenpipet voor webapps

Github

Chrome 95 op de desktop krijgt een nieuwe EyeDropper API. Met een pipet kunt u een kleur uit een afbeelding selecteren. Je hebt deze functie misschien op sommige websites gezien, maar het kan nu gemakkelijker worden geïmplementeerd met de ingebouwde API.

Tabgroepen opslaan

Tabgroepen zijn langzaamaan een standaardfunctie geworden in desktopwebbrowsers. Google blijft de functie verder uitwerken met de mogelijkheid om tabbladgroepen op te slaan in Chrome 95.

De functie spreekt voor zich. U kunt een tabbladgroep maken zoals normaal, maar in plaats van deze opnieuw te moeten maken als u deze sluit, kunt u eenvoudig “Opslaan” de groep. Dat maakt het veel gemakkelijker om later weer te openen.

De functie bevindt zich momenteel achter een functiemarkering die te vinden is op chrome://flags/#tab-groups-save.

GERELATEERD: Waarom u Tab zou moeten gebruiken Groepen in uw webbrowser

Wat is er nog meer nieuw?

Google brengt nu elke vier weken elke versie van Chrome uit, wat betekent dat de grote opvallende functies niet zo vaak voorkomen. Er gebeurt echter nog steeds veel onder de oppervlakte. Je kunt over veel van deze wijzigingen lezen op de ontwikkelaarssite van Google en op het Chromium-blog. We zullen hier een paar wijzigingen uitlichten:

  • In een poging om de toegangspunten voor web-apps om toegang te krijgen tot uw bestandssysteem te verminderen, onderneemt Chrome 95 stappen om de oude File System Access API te vervangen met een nieuwe Storage Foundation API.
  • Google is begonnen met het verwijderen van FTP-ondersteuning in Chrome 88, maar Chrome verwijdert nu de ondersteuning voor FTP-URL's.
  • Het Lighthouse-paneel draait nu Lighthouse 8.4.
  • Zoeken naar een bestand in het opdrachtmenu is gemakkelijker gemaakt met een nieuwe gebruikersinterface.

Google Chrome bijwerken

Chrome installeert de update automatisch op uw apparaat wanneer het beschikbaar is. Om onmiddellijk te controleren op beschikbare updates en deze te installeren, klikt u op het menupictogram met drie stippen en vervolgens op Help > Over Google Chrome.

GERELATEERD: Google Chrome updaten

LEES VOLGENDE

  • &rsaquo ; Brandstofzuinige routes gebruiken in Google Maps
  • › Google's Pixel Pass bespaart u misschien niet veel geld
  • › Afbeeldingen downloaden van Pinterest
  • › Hoe de locatiegegevens van foto's op iPhone en iPad te verwijderen
  • › Android 12 is er nu… Als je een Pixel-telefoon hebt