Voor de prijs lijkt de Pixel 6 van Google de beste telefoon (Android of anderszins)

0
56
Google

In de wereld van smartphones is een apparaat van $ 600 niet zo duur. Het zal waarschijnlijk geen vlaggenschipprestaties bieden, de camera's zijn misschien een beetje verouderd en het kan een goede IPX-waterbestendigheidsclassificatie missen. Maar niet de nieuwe Pixel 6. Hij kost slechts $ 600, en man, hij biedt alles wat je zou verwachten van een handset van $ 1.000.

Google heeft zojuist bestellingen geopend voor de nieuwe Pixel 6, het eerste apparaat dat op een interne Tensor-chip draait. Dankzij deze nieuwe processor en andere hardwareverbeteringen biedt de Pixel 6 de allernieuwste camerakwaliteit, vlaggenschipprestaties en een heleboel exclusieve functies zoals Live Translate. Hier is het overzicht.

Inhoudsopgave

Controleer de specificaties
De zelfgemaakte Tensor-processor van Google
Het draait allemaal om de camera's, de baby
De batterijduur van meer dan 24 uur?
Dit is mijn probleem — Waar kan ik er een bestellen?

Controleer de specificaties

Bent u alleen op zoek naar de onbewerkte specificaties? Bekijk ze hier of scrol een beetje naar beneden om te zien waar de nieuwe Pixel 6 over gaat.

 • Display: 6,4-inch 20:9 FHD+ OLED 90Hz< /li>
 • HDR-ondersteuning: Ja
 • Batterij: 4614mAh
 • Opladen: 30 watt USB-C PD
 • Draadloos opladen: 12 watt, 21 watt met Pixel Stand (2e generatie)
 • Geheugen: 8GB LPDDR5 RAM
 • Opslag: 128GB of 256GB UFS 3.1
 • Processor: Google Tensor met Titan M2-beveiligingschip
 • Camera-array: 50 MP Octa PD Quad Bayer-breedbeeldcamera, 12 MP ultragroothoekcamera
 • Selfiecamera: 8MP
 • Videomogelijkheden: 4K 60FPS met hoofdcamera's, 1080p 30FPS met selfiecamera
 • SIM: Dual SIM
 • Connectiviteit: Wi-Fi 6E (802.11ax) met 2,4G+5GHz+6GHz, HE160, MIMO, Bluetooth® v5.2
 • Hoofdtelefoonaansluiting: Geen
 • IPX-classificatie: IP68 stof- en waterbestendigheid
 • Besturingssysteem: Android 12

Deze specificaties zijn indrukwekkend, zeker voor zo'n betaalbare telefoon. De nieuwe 50MP-camera is bijzonder interessant, het is een van de belangrijkste dingen die Pixel 6 onderscheidt van eerdere Pixel-releases. Het is duidelijk dat Google wil dat zijn klanten begrijpen dat Pixel 6 en de Tensor-chip een nieuwe standaard zetten voor mobiele fotografie.

Google's zelfgemaakte Tensor-processor

Google

Voordat we ingaan op de vuile details, moeten we het hebben over de nieuwe Tensor-chip van Google. Deze zelfgemaakte processor is geïnspireerd op de M1-chip van Apple, en omdat Google hem van de grond af heeft opgebouwd, is hij beter geoptimaliseerd voor de AI-software van Google (en misschien Android) dan welke Qualcomm Snapdragon-chip dan ook .

Met andere woorden, de grootste verbeteringen in de Pixel 6 zijn softwarematig. AI van computerfotografie krijgt natuurlijk een flinke boost in kracht, maar er zijn ook verbeteringen aan de Google Assistent, de intelligente batterijbesparing en zelfs de Translate-tool.

Google zegt ook dat de Tensor-chip 80% sneller is dan de Snapdragon 765G-processor van de Pixel 5. Ik weet echter niet zeker wat Google hier meet. In termen van onbewerkte kloksnelheid is de Tensor vergelijkbaar met de Snapdragon 888, en hij leent zelfs verschillende technologieën van Samsung's Exynos 2100-chip.

Hoewel ik niet denk dat je beter dan Snapdragon-prestaties van de Pixel 6 moet verwachten, is het gek om zo'n betaalbare telefoon op een vlaggenschipprocessor als deze te zien draaien. In combinatie met de nieuwe camera's, softwarefuncties en (vermoedelijk) gekke batterijduur, kijken we naar een van de meest waanzinnige waarden aller tijden.

Het draait allemaal om de camera's, baby

Google

Zelfs als je een hekel hebt aan het nieuwe Pixel 6-ontwerp, moet je toegeven dat het ambitieus is. Google doet veel met deze nieuwe look & #8212;niet alleen vertelt het klanten "kijk hoe groot en krachtig deze nieuwe camera is"," het verwijst ook naar het klassieke ontwerp van de Nexus 6P en onderscheidt zich van concurrerende merken die vierkante camera's gebruiken.

Ja, camera's zijn niet het enige dat zal helpen Pixel 6 onderscheidt zich van de concurrentie, maar dit is een gekke camera-upgrade. De laatste paar Pixel-releases zijn gebleven met kleine 12 MP-sensoren, maar de nieuwe Pixel 6 springt naar 50 MP.

Het is duidelijk dat Google deze camera-upgrade volhield totdat het de nieuwe Tensor-chip kon introduceren, die beter is geoptimaliseerd voor de computergestuurde fotografie van Google dan welke Snapdragon-processor dan ook. En dat is geweldig, want we zien hier een enorme sprong in mogelijkheden.

De Pixel 6 maakt niet alleen betere foto's dan eerdere telefoons, maar ondersteunt 4K 60FPS-opnames en wordt geleverd met een heleboel gekke videobewerkingsfuncties, zoals een Magic Eraser om ongewenste objecten uit afbeeldingen te verwijderen en Face Unblur om foto's met bewegingsonscherpte op te ruimen . (Deze videobewerkingsfuncties zijn verborgen in Google Foto's, maar we weten niet zeker of ze ook naar andere Android- of Pixel-apparaten komen.)

“Boven 24 uur” Levensduur batterij?

Google

Volgens Google heeft de Pixel 6 een “buiten 24-uurs” batterijduur dankzij de nieuwe Tensor-chip. Niet alleen dat, maar u kunt tot 48 uur batterijduur krijgen met de Extreme Battery Saver. Wat is hier aan de hand?

Google heeft de afgelopen jaren zijn Adaptive Battery ontwikkeld, een functie die op intelligente wijze uw gewoonten leert en het stroomverbruik vermindert van apps die u niet interesseren wat betreft. Het is duidelijk dat de Tensor-chip een echte dubbele klap geeft voor de levensduur van de batterij. Hij gebruikt minder stroom dan Snapdragon-chips en heeft de AI-mogelijkheden om Adaptive Battery effectiever te maken dan ooit tevoren.

De Extreme Battery Saver gaat nog een stapje verder. In plaats van een AI te gebruiken om te beslissen welke apps belangrijk voor je zijn, kun je met Extreme Battery Saver de apps kiezen die je belangrijk vindt en de rest uitschakelen. Ik weet niet zeker of je de geadverteerde batterijduur van 48 uur krijgt met deze functie ingeschakeld, maar het is zeker mogelijk.

This Thing’s My Jam—Waar kan ik er een bestellen?

Google

Bestellingen voor de Google Pixel 6 gaan vandaag open, vanaf slechts $ 600. Het wordt geleverd in de kleuren Sorta Seafoam, Kinda Coral en Stormy Black. Producten worden 28 oktober verzonden. Houd er rekening mee dat Google vijf jaar beveiligingsupdates biedt voor de Pixel 6, veel meer dan de twee jaar die je normaal gesproken krijgt met Android-telefoons voor deze prijs.

Google opent ook bestellingen voor zijn vlaggenschip Pixel 6 Pro, een verbeterde telefoon met een groter scherm, extra camera en een aantrekkelijk prijskaartje van $ 899. Bekijk onze volledige beschrijving van de Pixel 6 Pro om te zien of deze geschikt is voor jou.

Google Pixel 6

De nieuwe Google Pixel 6 biedt topprestaties en geweldige camerakwaliteit voor slechts $ 600. Het heeft zelfs een goede IP68 waterbestendigheidsclassificatie. Bestel het nu bij Google.

Nu winkelen