Väntar på mer data, kan inte skära av listan över Covaxin, säger WHO

0
53

Covaxin står för 11% av de 985,5 miljoner totala doserna som ges i Indien och har också exporterats. (Arkiv)

Världshälsoorganisationen (WHO) sade på måndagen att de väntade sig “ytterligare en del information” från Bharat Biotech om sitt covid-19-vaccin Covaxin, som undersöks av WHO: s experter för beviljande av akut användning Listing (EUL).

Denna ytterligare information förväntades “idag”, sa WHO.

I en serie tweets sa WHO att det inte kunde “klippa hörn” och att tidsramen för dess nödanvändningslista var beroende av hur snabbt vaccintillverkare kunde tillhandahålla nödvändig information.

”Vi är medvetna om att många människor väntar på WHO: s rekommendation om att Covaxin ska ingå i #COVID19 -listan för nödanvändning, men vi kan inte skära av – innan vi rekommenderar en produkt för nödanvändning måste vi utvärdera den noggrant för att säkerställa att den är säker och effektiv, säger WHO.

Förklarade

WHO: s notering är ett viktigt steg

WHO: s godkännande är ett avgörande steg i att Covaxin accepteras av utländska regeringar. EUL är viktigt för att avlägsna osäkerhet kring utlandsresor av indianer som har vaccinerats med detta vaccin. EUL är också en förutsättning för att ett vaccin ska levereras via COVAX.

”Bharat Biotech – tillverkaren av Covaxin – har lämnat uppgifter till WHO löpande och WHO -experter har granskat dessa data. WHO väntar ytterligare en information från företaget idag.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

”Tidsramen för WHO: s nödanvändningsförfarande är beroende av hur snabbt ett företag som producerar vaccinet kan tillhandahålla de uppgifter som krävs för att WHO ska kunna utvärdera vaccinets kvalitet, säkerhet, effekt och dess lämplighet för låg- och medelinkomstländer. ”

WHO sa att en gång ” den givna informationen tar upp alla frågor som ställs ”, skulle organisationen och dess tekniska rådgivande grupp” slutföra utvärderingen och komma till en slutlig rekommendation om vaccinet ska beviljas akut användning ”.

Nådde en kommentar, sade en högre tjänsteman från Hyderabad-baserade Bharat Biotech till Indian Express sent på måndagskvällen att WHO följde den normala granskningsprocessen, och företaget lämnade all information som efterfrågades.

< p>

På söndagen hade WHO: s chefsforskare Dr Soumya Swaminathan lagt ut på Twitter att ”den tekniska rådgivande gruppen kommer att träffas den 26 oktober för att överväga EUL för #Covaxin”. Hon sa att WHO ”samarbetade nära” med BharatBiotech ”för att slutföra dokumentationen”.

”Vårt mål är att ha en bred portfölj av vacciner godkända för akut användning & amp; för att utöka tillgången till befolkningen överallt ”, säger Dr Soumya.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.