Vad är nytt i Chrome 95, tillgängligt nu

0
55

Om du känner att den senaste versionen av Google Chrome just hände, du &#8217 ; är inte ensam. Version 95 av den populära webbläsaren släpptes den 19 oktober 2021. Denna uppdatering innehåller förbättrad säkerhet för betalningar, möjligheten att spara flikgrupper och mer.

Förbättrade säkra betalningar

Github

Att köpa saker online medför en viss risk, men Google försöker förbättra det ännu mer. Chrome 95 innehåller förbättrad betalningsautentisering.

Målet är att göra köpprocessen säkrare och enklare. Tredjeparts — som banker — kan använda ett nytt betalningstillägg för att autentisera eventuella förfrågningar under utcheckningen.

Web Apps Can Be Standardappar

Microsoft

I Chrome 95 kan webbappar registrera sig som “ URL -hanterare. ” Det betyder att de kan fungera mer som inhemska standardappar. Om du till exempel klickar på en länk som är associerad med en tjänst kan du öppna länken i tjänstens webbapp.

Denna funktion har varit möjlig på andra sätt under en liten stund, men nu är det ’ är integrerat direkt i Chrome. Resultatet för dig som användare är att webbappar känns ännu mer som “ riktiga ” inhemska appar.

RELATERAD: Så här ställer du in dina standardappar i Windows 11

Color Eyedropper Tool för webbappar

Github

Chrome 95 på skrivbordet får ett nytt EyeDropper API. Med ett pipettverktyg kan du välja en färg från en bild. Du kanske har sett den här funktionen på vissa webbplatser, men den kan nu enklare implementeras med det inbyggda API: et.

Spara flikgrupper

Flikgrupper har långsamt blivit en standardfunktion i stationära webbläsare. Google fortsätter att utveckla funktionen med möjligheten att spara flikgrupper i Chrome 95.

Funktionen är ganska självförklarande. Du kan skapa en flikgrupp som vanligt, men istället för att behöva återskapa den om du stänger den kan du helt enkelt “ Spara ” gruppen. Det gör det mycket lättare att öppna igen senare.

Funktionen ligger för närvarande bakom en funktionsflagga som finns på chrome: //flags/#tab-groups-save.

RELATED: Why You Should Use Tab Grupper i din webbläsare

Vad är nytt?

Google släpper nu alla versioner av Chrome var fjärde vecka, vilket innebär att de stora bländande funktionerna inte är lika frekventa. Det händer fortfarande mycket under ytan. Du kan läsa om många av dessa förändringar på Googles utvecklarwebbplats och på Chromium -bloggen. Vi kommer att markera några ändringar här:

  • I ett försök att minska ingångspunkterna för webbappar för att komma åt ditt filsystem, vidtar Chrome 95 åtgärder för att ersätta det gamla API: et för filsystemåtkomst med ett nytt Storage Foundation API.
  • Google började ta bort FTP -stöd i Chrome 88, men nu tar Chrome bort stöd för FTP -webbadresser.
  • Lighthouse -panelen kör nu Lighthouse 8.4.
  • Söker efter en fil i kommandomenyn har blivit enklare med ett nytt användargränssnitt.

Hur man uppdaterar Google Chrome

Chrome installerar uppdateringen automatiskt på din enhet när den är tillgänglig. För att omedelbart söka efter och installera tillgängliga uppdateringar klickar du på menyikonen med tre punkter och sedan på Hjälp & gt; Om Google Chrome.

RELATERAT: Hur man uppdaterar Google Chrome

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo ; Så här använder du bränsleeffektiva rutter i Google Maps
  • & rsaquo; Googles Pixel Pass kan inte spara dig mycket pengar
  • & rsaquo; Hur man laddar ner bilder från Pinterest
  • & rsaquo; Så här tar du bort platsinformation från foton på iPhone och iPad
  • & rsaquo; Android 12 är här nu … Om du har en Pixel -telefon