Så här gör du din Windows 11 -dator aldrig i viloläge

0
149

Som standard går de flesta Windows 11 -datorer i viloläge efter en viss tid för att spara energi. Om du alltid vill hålla din Windows 11 -dator vaken kan du göra ändringar i Inställningar eller prova någon av Microsofts PowerToys. Så här går det till.

Hur du hindrar din dator från att sova i inställningarna

Det är lätt att hålla datorn från att sova med appen Inställningar. Starta först Inställningar genom att trycka på Windows+i på tangentbordet. Eller så kan du högerklicka på Start-knappen och välja “ Inställningar ” från listan.

I inställningar väljer du &#8220 ; System ” i sidofältet, klicka sedan på “ Power & amp; Batteri. ”

I alternativet Ström och batteri, expandera “ Skärmen och viloläge ” genom att klicka på den om det behövs. Under det, om du har en batteridriven dator som en bärbar dator eller surfplatta, kommer du att se fyra alternativ. Om du har en stationär dator ser du bara två.

Annons

Om du vill hålla din bärbara dator alltid vaken även om den inte är inkopplad, ställ in “ På batteriström, lägg min enhet i viloläge efter ” till “ Aldrig. ”

Varning: Om du ställer in “ På batteriström, lägg min enhet i viloläge efter ” till “ Aldrig, ” din dator kommer att fortsätta att fungera tills den tar slut, vilket kan leda till att batteriet av misstag tar slut.

Om du vill hålla datorn från att sova när den är inkopplad, leta upp rullgardinsmenyn märkt “ På batteriström, när den är inkopplad, lägg min enhet i viloläge, ” och ställ in alternativet till “ Aldrig. ”

Medan du gör det kan du också förhindra att skärmen stängs av med hjälp av “ Stäng av min skärm efter ” alternativ (eller alternativ, för bärbara datorer) på “ Power & amp; Batteri ” sida. För att göra det, ställ in önskat alternativ till “ Aldrig ” med rullgardinsmenyn.

Därefter stänger du Inställningar och din dator är inställd på att stanna uppe hela natten och hela dagen. Du kan fortfarande sätta din dator i viloläge manuellt med hjälp av strömikonen i Start -menyn (välj “ Sleep ”) eller genom att använda en dedikerad viloläge på din enhet om du har en.

RELATERAD: Ska du stänga av, sova eller vila din bärbara dator?

Hur du behåller Din dator från att sova med PowerToys

Tack vare ett verktyg som levereras med den kostnadsfria Microsoft PowerToys -verktyget kan du snabbt växla när du vill att din dator ska hålla sig vaken i aktivitetsfältet.

För att göra det, installera PowerToys i Microsoft Store -appen och sedan kör det. Aktivera “ Vakna ” modul, högerklicka sedan på kaffekoppsikonen i aktivitetsfältets överflödesmeny. I “ Mode ” markera en bock bredvid “ Keep Awake Obegränsat. ” När du vill att din dator ska sova igen enligt de vanliga inställningarna väljer du “ Av (passiv) ” i Vakna -menyn istället. Trevliga drömmar!

RELATERAD: Hur du tillfälligt stoppar din Windows -dator från att sova

LÄS NÄSTA

    < li> & rsaquo; Så här aktiverar du mörkt läge i Google Maps på iPhone och iPad
  • & rsaquo; Fördröjd: Universal Control kommer inte att startas med macOS Monterey
  • & rsaquo; Din Mac får macOS Monterey den 25 oktober 2021
  • & rsaquo; Vad är skillnaden mellan Apples M1, M1 Pro och M1 Max?
  • & rsaquo; Så här använder du optisk zoom på en iPhone -kamera