MP er imot Prasar Bharati -overgangen til å tjene penger på arkivinnhold; Administrerende direktør sier “feiltolket”

0
56

Innholdet i Prasar Bharati inneholder en rekke historisk viktige opptak, for eksempel debatter om konstituerende forsamlinger og øyeblikk som var milepæler for landet.

Prasar Bharati ’ s ferske forslag om å la satellitt -TV -kanaler og OTT -plattformer kjøpe syndikert arkivinnhold har møtt motstand. S Venkatesan, CPI (M) parlamentariker fra Madurai, Tamil Nadu, skrev mandag til forbundsministeren for informasjon og kringkasting Anurag Thakur og ba ham om å avskrekke allmennkringkasteren fra å gå videre med flyttingen.

Innholdet i Prasar Bharati inneholder en rekke historisk viktige opptak, for eksempel debatter om konstituerende forsamlinger og øyeblikk som var milepæler for landet.

“ Det er ekkelt å merke seg at inntektsgenerering også har gått til nivået for markedsføring av historiske skatter. Det kan ha (en) ugunstig innvirkning på politiet, så vel som fred og ro i dette landet, ” skrev han i brevet. “ Allerede er det innsats for å omskrive historien slik at den passer til de trange politiske gevinstene, og forvrengninger blir også forsøkt … Derfor er engasjement av bedriftsmedier ved å gi dem tilgang til arkivinnhold ikke et forsvarlig skritt. ”

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

Prasar Bharati -sjef Shashi Shekhar sa at det ikke var noen slik avgjørelse. “En nylig varslet policy for syndikering av innholdsrettigheter ser ut til å ha blitt tolket feil,” sa han.

Shekhar siterte også retningslinjedokumentet “for en riktig forståelse”.

Dokumentet sier: “TV -kanalene så vel som de nye kanalene på OTT leter kontinuerlig etter godt innhold som kan selges. Dette har skapt en etterspørsel etter programinnhold fra Prasar Bharati i India og utenlands for formidling og streaming på digitale plattformer. Det er en klar mulighet for å tjene penger på dette innholdet, noe som krever en skikkelig og veldefinert policy for innholdssyndikering. ”

Det skal opprettes en online portal for å administrere livssyklusen til syndikering-fra registrering og tildeling rettigheter til betaling og deling av innhold.

I en melding datert 8. oktober sa Prasar Bharati: “Politikken vil sikre at arkiv og premiuminnhold i Prasar Bharati syndikeres til tredjeparter gjennom en åpen og gjennomsiktig mekanisme for e-auksjon for å hente maksimal markedsverdi av innhold på etterspørselsgrunnlag. ”

“Prasar Bharati, Public Service Broadcaster i sitt mandat, har spilt en nøkkelrolle i moderne tid for bevaring og promotering av indisk kultur, historie og verdier. Dette har vært nøkkelfaktoren for innholdsopprettelse siden oppstarten. Prasar Bharati har samlet rik og kulturmessig innhold i sitt sentraliserte depot på arkiver, samt en rekke stasjoner, Kendras som ligger i alle hjørner av nasjonen. Nyhetsavdeling av AIR & amp; Også DD har en berømt registrering av mange viktige milepæler i utviklingen av India, “la den til.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.