”Lätt att driva med Tranemo men de är något på spåren”

0
52

Den debatt som uppstått sedan Tranemo kommun anlitade Jimmy Alm som ”kommunpoet” är uppfriskande och välkommen, anser Expressens Gunilla Brodrej. ”Så här roligt har kulturtanter det bara några få gånger om året”, skriver hon. Hon tycker att den lilla kommunen bara ska tacka och ta emot när den nu har hamnat på allas läppar. Däremot anser hon att Alms dikter i sig inte är särskilt märkvärdiga men att ”allting som uppstår runtikring som är det levande verket”. I DN skriver Marcus Bornlid Lesseur att det vore enkelt att driva med cheferna i Tranemo. Men han menar att de faktiskt är något viktigt på spåren när de vill hitta ett sätt att berätta om sin kommun som går bortom ”det offentliga språk som i dag präglar Sverige – en blandning av dumbyråkratisk jargong och reklamklyschor”.