Krachtige nieuwe MacBook Pro krijgt de iPhone-inkeping waar je zo van houdt

0
51
Apple

Elke keer als ik naar de eerste M1-Macs van Apple kijk, kan ik alleen maar denken aan hun conservatieve ontwerp. Ze zien er gewoon niet uit als revolutionaire computers. Dat verandert met de nieuwe 14-inch en 16-inch MacBook Pro-apparaten van Apple, die een prachtig nieuw ontwerp hebben naast hun verbeterde M1 Pro- en M1 Max-chips en verbeterde poortselectie.

Wacht ' 8230; wat is dat in vredesnaam? Holy crap, Apple heeft de iPhone-inkeping op de MacBook Pro geplakt? Dat is niet zo'n groot probleem, als dat is wat nodig is om Face ID … wacht even, het ondersteunt Face ID niet?

Inhoudsopgave

Apple Silicon naar de Pro brengen … Max?
Zeg hallo tegen functietoetsen, MagSafe en Liquid Retina XDR
Wat doet u in een laptop als deze?
Waar kan ik deze puppy's kopen?

Apple Silicon naar de Pro brengen … Max?

Apple

Zoals verwacht draaien de nieuwe MacBook Pro-modellen op geüpgradede M1 Pro- en M1 Max-chips. Deze puppy's zijn waanzinnig snel, bieden 70% snellere CPU-prestaties en verdubbelen (of meer) de grafische prestaties van M1.

We hebben de details van M1 Pro en M1 Max in een apart artikel besproken, maar ik ben 8217; ik zal je hier de kern geven. Kortom, de M1 Pro heeft tot 10 CPU-kernen en 16 GPU-kernen, wat meer snelheid biedt voor grafisch intensieve taken zoals videobewerking of gamen. Een grotere geheugenbandbreedte van 200 GBps zou ook moeten helpen bij multitasking, aangezien Apple M1 Pro-apparaten biedt met maximaal 32 GB RAM.

Voor degenen die waanzinnige, waanzinnige prestaties nodig hebben, biedt Apple de optionele M1 Max-chip met zijn MacBook Pro 16-inch (het kleinere 14-inch model krijgt geen M1 Max). Deze speciale kleine chip heeft een 32-core GPU voor grafische prestaties die vergelijkbaar zijn met een pc met discrete GPU … maar met 70% minder stroomverbruik. Apple biedt de M1 Max ook aan met maximaal 64 GB RAM, wat ronduit krankzinnig is als je bedenkt hoe goed de M1-chip werkt met slechts 8 GB RAM.

Hoewel Intel-laptops met discrete GPU's cool zijn, bieden de nieuwe MacBook Pro-modellen vergelijkbare prestaties met veel minder stroomverbruik. Dat betekent minder warmte, minder throttling, minder ventilatorgeluid en een geweldige batterijduur. Apple zegt dat je 17 uur krijgt op het 14-inch model en 21 uur op het 16-inch model. En het beste van alles is dat de nieuwe MacBook Pro's de GPU-prestaties niet verminderen als ze op de batterij werken.

Zeg hallo tegen functietoetsen, MagSafe, en Liquid Retina XDR

Apple

Hoewel de nieuwe MacBook Pro-modellen niet in mooie nieuwe kleuren verkrijgbaar zijn, ze hebben een geweldig herontwerp. We hebben het over een nieuw Mini LED-display, slankere randen, meer poorten en daadwerkelijke functietoetsen. Oh, en de inkeping, die we zo zullen bereiken.

De meeste van deze veranderingen zijn eigenlijk een stap terug (op een goede manier). Apple-fans klaagden over de Touch Bar van de MacBook Pro, dus Apple nam het weg met deze release en verving het door echte functietoetsen. Interessant is dat Apple ook een zwarte rand rond het toetsenbord van de MacBook Pro heeft geplakt, wat de achtergrondverlichting zou moeten helpen opvallen (en je vervelende kruimels zou verbergen).

En in plaats van klanten te dwingen een stomme dongle te kopen om SD-kaarten en andere accessoires met hun laptop te gebruiken, heeft Apple een dongle in de MacBook Pro ingebouwd! En daarmee bedoel ik dat het een HDMI-poort, een SD-kaartsleuf, drie Thunderbolt 3-poorten, een koptelefoonaansluiting en een MagSafe-oplaadconnector heeft. (Je kunt nog steeds opladen via een USB-C-kabel.)

Apple

Onder de motorkap heeft Apple het thermische ontwerp van de MacBook Pro verbeterd, waardoor 50% meer lucht door de laptop kan stromen (zelfs bij lage ventilatorsnelheden). Ik weet niet precies hoe Apple dit voor elkaar heeft gekregen, want de nieuwe 16-inch MacBook Pro is slechts 16,8 mm dik en weegt slechts 4,7 pond. Het 14-inch model is nog slanker met een dikte van slechts 15,5 mm en een gewicht van 3,5 pond.

En dan is er nog dat grote, mooie scherm. Apple heeft zijn geweldige Liquid Retina XDR Mini LED-display in de nieuwe MacBook Pro gestoken, waardoor het contrast en de kleur aanzienlijk zijn toegenomen. De nieuwe beeldschermtechnologie voegt ook HDR en ProMotion 120Hz verversingssnelheid toe aan de MacBook Pro, precies zoals klanten vroegen.

Oh, en Apple verkleinde de randen van de MacBook Pro tot 3,5 mm, waardoor de zijranden 20% dunner werden en de bovenrand 60% dunner. Helaas betekent de dunnere bovenrand dat we een webcam-inkeping krijgen.

What’s a Notch Like You Doin’ In een laptop als deze?

Apple

Dit is hetgene waar mensen gek van worden. Apple heeft zonder enige reden een webcam-inkeping toegevoegd aan zijn nieuwe MacBook Pro. Het ondersteunt Face ID niet, en hoewel Apple zegt dat het “twee keer de resolutie” van eerdere MacBook-webcams, dat is slechts een stiekeme manier om te zeggen dat het 1080p is.

Om eerlijk te zijn, Apple plakt een heleboel computationele fotografie-hardware naast zijn webcams, wat de inkeping tot een noodzaak zou kunnen maken. En voor zover we kunnen nagaan, zal de inkeping je apps niet onderbreken. Het is alleen zichtbaar als je menubalk wordt weergegeven. Als de menubalk verborgen is, wordt het bovenste gedeelte van je scherm zwart om de webcam te verbergen.

Ik denk dat dit een dwaasheid is idee, maar ik zie een paar voordelen. Zoals, heb je ooit geprobeerd om van browsertabblad te wisselen in de modus Volledig scherm, alleen om de stomme menubalk te laten verschijnen en alles naar beneden te duwen? Dat mag niet gebeuren met de nieuwe MacBook Pro, want de menubalk heeft zijn eigen rare ruimte in de notch-wereld.

En hoewel het ontbreken van Face ID nogal dom is, heb je nog steeds de Touch ID-knop. En zou Face ID echt zo handig zijn op een laptop? Ja, het zou … ach, misschien krijgen we hem volgend jaar.

Waar kan ik deze puppy's kopen?

Apple

Maak je klaar om je bankrekening op te blazen. Apple heeft pre-orders geopend voor de MacBook Pro met M1 Pro en M1 Max. De 14-inch MacBook Pro begint bij maar liefst $ 1.999. En heilige koe, het 16-inch model begint bij $ 2.499 (of $ 3.499 als je die M1 Max-chip wilt).

Apple zegt dat bestellingen worden verzonden (of beschikbaar zullen zijn om in de winkel op te halen) op 26 oktober, hoewel sommige configuraties al nabesteld zijn. Ik raad aan om de jouwe nu te bestellen als je hem vóór 2022 wilt ontvangen.

MacBook Pro 14- inch

De nieuwe 14-inch MacBook Pro heeft een krachtige M1 Pro-chip, een geweldig nieuw Liquid Retina XDR-display en een batterijduur van 17 uur. Bestel het nu vanaf $ 1.999.

Nu winkelen

 

MacBook Pro 16-inch

De nieuwe 16-inch MacBook Pro heeft een M1 Pro- of M1 Max-chip en is uitgerust met het prachtige nieuwe Liquid Retina XDR-display en heeft een batterijduur van 21 uur. Het is de krachtigste laptop van Apple tot nu toe, en hij begint bij $ 2.499.

Nu winkelen