Karnataka-regjeringen letter Covid-19-protokollene, og tillater gjenåpning av skoler for grunnskoler

0
53

Bare lærere og ansatte som har blitt vaksinert med to doser COVID-19-vaksiner, vil bli tillatt i klasse 1 til 5. Uttrykksfoto av Vishal Srivastav

Med Covid-tilfeller på vei ned Karnataka, delstatsregjeringen har gitt sitt nikk til å gjenåpne skoler for elever i klasse 1-5 fra 25. oktober, med streng overholdelse av Covid-passende oppførsel og SOP-er utstedt av Institutt for grunnskole og videregående opplæring.

Foreldresamtykke for å delta på fysiske klasser er obligatorisk, sier ordren signert av Karnataka -sjefsekretær P Ravi Kumar.

“Det skal screenes for COVID 19 -symptomer ved innreise, 50 prosent av kapasiteten i et klasserom, levering av hånddesinfeksjonsmidler, fysisk avstand på minst en meter som praktisk mulig, ingen trengsel, spesielt ved inn- og utstigning fra skolen, heter det i ordren.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1. png Les | Odisha -skolene åpner igjen for klasse 8, 11; SOPs utstedt

Bare lærere og ansatte som har mottatt begge dosene av Covid-vaksinen vil bli tillatt i klasse 1-5. “Det skal være ytterligere bruk av ansiktsskjerm av lærere som er over 50 år. Klasserommene og hvilerommene vil bli desinfisert daglig med 1 prosent natriumhypoklorittløsning, heter det i ordren.

Administrerende direktør i Canadian International School, Shweta Sastri, ønsket velkommen til tiltaket og sa: “Yngre barn må være tilbake på skolen siden de har vært sosialt isolerte siden mars 2020. Den psykologiske effekten av dette har allerede vist seg hos mange barn og vil dessverre fortsette å manifestere seg over de neste årene. Vi er bare glade for at disse barna endelig fysisk kan gå på skolen. »

Les | Slik åpner skolene igjen med tilpasset læringsplan

Karnataka -regjeringen, etter å ha behandlet anbefalinger fra Technical Advisory Committee (TAC), har også besluttet å lette operasjonen på flyplassene for internasjonale ankomster. Kontrollen av SpO2 -nivåer vil bli avbrutt, bortsett fra feber, hoste, forkjølelse og pustevansker. Kontrollen av RT-PCR-testrapporter ved ankomst vil bli avbrutt, bortsett fra land varslet av unionsregjeringen. “I stedet vil det være obligatorisk opplasting av RT-PCR-rapporten i Air Suvidha-portalen av passasjeren og kontroll av den av de berørte flyselskapene før passasjeret går ombord. Når det gjelder protokoll om karantene for ankomster fra Storbritannia, vil de gjeldende retningslinjene gitt av det berørte regjeringsdepartementet i India bli fulgt. Avklaring om det samme vil bli gitt av Institutt for helse og familievern, »heter det i ordren.

Svømmebassenger har også fått lov til å operere med 50 prosent kapasitet. “Ved innreise skal alle screenes for feber og luftveissymptomer. Bare asymptomater er tillatt. Bare de med to dose vaksinasjonssertifikater er tillatt. Etter hver batch-skal rommene, gangveiene og andre fellesarealer som brukes av svømmerne desinfiseres med 1 % natriumhypoklorittløsning, “heter det i ordren.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste utdanningsnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.