India, Israel deler lignende utfordringer fra radikalisme, terrorisme: S Jaishankar

0
58

Jaishankar påpekte at Indias bilaterale forhold til Israel har vært i en kvalitativt annerledes bane de siste årene. (PTI)

India og Israel deler lignende utfordringer for sine samfunn fra radikalisme og terrorisme bortsett fra mange andre nye utviklinger i det geopolitiske landskapet, har utenriksminister S Jaishankar fortalt det indiske jødiske samfunnet og indologer her.

< p> Jaishankar, på sitt første besøk i Israel som utenriksminister, hyllet det indiske jødiske samfunnets mangfoldige bidrag til de hundre år gamle båndene mellom de to landene.

Ministeren, som ankom hit søndag på et fem dagers offisielt besøk, sa at han var overbevist om at det indiske jødiske samfunnet i Israel vil bringe de to landene enda nærmere hverandre i årene som kommer.

https: //images .indianexpress.com/2020/08/1×1.png Under besøket her ville ministeren oppfordre president Isaac Herzog, statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid. (PTI)

Han sa at dette er hans tredje besøk i Israel de siste fire årene, men hver gang han kommer tilbake, forlater han følelsen av en uferdig reise.

“ I likhet med India er også dette en sted som krever livet for å oppdage og forstå. Jeg er derfor glad for å være tilbake her, i et land som vi har hundre år gamle bånd med, og midt i deg som er navlestrengen som gir næring til disse båndene, sa han.

Les | Jaishankar legger krans på kirkegård for indiske soldater i Israel

Jaishankar påpekte at Indias bilaterale forhold til Israel har vært i en kvalitativt annen bane de siste årene.

Våre to land deler verdier om demokrati og pluralisme. Vi deler også noen av våre ledende sivilisasjonsfilosofier: Vasudhaiva Kutumbakam i India, eller verden er en familie, og Tikun Olam i Israel, eller helbred verden.

“ Vi deler også lignende utfordringer for samfunnet vårt fra radikalisme og terrorisme, bortsett fra mange andre nye utviklinger i det geopolitiske landskapet, ” Jaishankar sa uten å utdype.

India har stått overfor store trusler som kommer over grensen fra Pakistan og Israel er også omgitt av fiendtlige naboer. India og Israel har en felles arbeidsgruppe for terrorbekjempelse, og de to landene deler også sanntidsetterretning for å håndtere trusselen.

Jaishankar sa at den virkelige drivkraften imidlertid er å utvide innovasjons- og handelspartnerskapet mellom våre to kunnskapsøkonomier.

For eksempel bemerket han at de to landene samarbeidet for å takle Covid-19 pandemi.

“ Kan vi ta det til neste nivå? Hvordan skal vi ytterligere forsterke kontakten og samarbeidet mellom forskere, studenter og oppstartsbedrifter? Jeg vil diskutere disse problemene og andre i møtene mine under mitt besøk, ” Jaishankar sa.

Jaishankar sa at for fire år siden hadde han æren av å følge statsminister Narendra Modi på hans historiske besøk i Israel, der han sa at Indias forhold til det jødiske diasporasamfunnet i Israel er et av gjensidige tillit og vennskap

Den jødiske diasporaen i India er fortsatt unik fordi den, som andre lokalsamfunn, levde fredelig sammen i India i hundrevis av år, men opprettholdt sin jødiske identitet til tross for lang isolasjon fra andre Jødiske samfunn &#8221 ;, sa han.

Toppnyheter akkurat nå

Klikk her for mer

“ Du valgte å begynne et nytt liv her hovedsakelig av sivilisasjonelle årsaker. Og det er sjelden i jødisk historie at du har hatt en lang, sammenhengende periode hvor du trivdes i frihet og likestilling, slik du gjorde i India, ” understreket han.

Med henvisning til gamle forbindelser mellom de to sivilisasjonene — både kulturelle og religiøse, applauderte Jaishankar bidraget fra indiske jøder i indias byggeprosess i India, og beskrev dem som “ en av oss &#8221 ;.

Den sentrale teksten i rabbinsk jødedom, Talmud, nevner handel med India med ingefær og jern. En annen fremste religiøs tekst, The Book of Esther, nevner India som Hodu.

Ministeren, som ankom hit søndag femten -dags offisielt besøk, sa at han var overbevist om at det indiske jødiske samfunnet i Israel vil bringe de to landene enda nærmere. (PTI)

Du har bidratt til byggingen av India. Vi går ofte rundt i Mumbai og Pune og innser ikke at mange landemerker var ditt bidrag, som Sassoon Docks i Mumbai og Sassoon Hospital i Pune. David Sassoon var faktisk en av grunnleggerne av Bank of India.

“ Noen av dere var ved siden av Mahatma Gandhi under vår frihetskamp. I 1916 var en av advokatene i teamet som forsvarte en av våre store nasjonalistiske ledere, Bal Gangadhar Tilak, en jøde, David Erulkar, ” sa han.

Noen bidro som lærere og noen som leger, som Dr. Jerusha Jhirad, som ble tildelt en av Indias høyeste sivile priser, Padma Shri, sa Jaishankar.

Noen av dere fungerte som administratorer og noen markerte seg i vårt rettsvesen, for eksempel David Reuben som fungerte som overdommer i en av våre høyesterett. Det var tre blant dere som ble ordførere i Bombay.

Og det var ytterligere tre som blir husket for sin militærtjeneste; Viseadmiral J R Samson, generalmajor B A Samson og generalløyt J F R Jacob hvis uniform henger på Latrun -museet her, ” sa han.

Les | India følger nøye utviklingen i Afghanistan: Jaishankar

Jaishankar fortsatte med å markere samfunnets bidrag til å berike Indias litteratur og kunst med slike som Nissim Ezekiel som ble hedret med Sahitya Akademi -prisen.

Folk i min generasjon vokste opp i India og våknet til signaturmelodien til All India Radio som var komponert av en jødisk eksil i India, Walter Kauffman. Og hvordan kan du være i India og forbli uberørt av Bollywood og cricket! Du har vært en del av filmindustrien vår, og en av dere, Judah Reuben, fungerte som cricketdommer i mange av Indias testkamper, ” mimte han.

Det jødiske samfunnets kontinuitet i eldgamle indiske praksiser mottok særlig takknemlighet fra ministeren, som han så på som å skape det organiske båndet mellom våre to folk ”. < /p>

Det som er like viktig og interessant er at du ikke bare uunngåelig har båret noen smaker av India med deg hit, men også at du har beholdt eller assimilert i noen form noen indiske tradisjoner på en måte som er unik for deg, ” Jaishankar sa.

På kulinarisk vis nevnte han ‘ Malida thali ’ laget av Bene Israelis (indiske jøder fra Maharashtra -regionen).

Han snakket om innflytelsen fra ‘ mangalsutra ’ og ‘ mehendi &#8217 ;, utøvelsen av ‘ baat pukka ’ for formalisering av ekteskap blant Baghdadi -jøder og symbolsk prydning av Torah -arker med jasminkranser og bruk av ‘ manara ’ av Cochini -jødene som noen slike eksempler.

“ Du adopterte også den veldig indiske tradisjonen med å fjerne sko før du gikk inn i synagogen. Du husker fortsatt livsstilen vår, språkene våre og festivalene våre.

“ Jeg blir fortalt om Maiboli -journalen i Marathi. Og jeg så nylig bilder av mange av dere som feiret Onam med en ‘ saadya ’ måltid, for ikke å glemme blomsten Rangoli. Du feirer både Holi og Purim, og både Diwali og Hanukkah, ” sa han.

“ Det er derfor ikke i det hele tatt overraskende at så mange av dere sier (at) Israel er mitt fedreland og India mitt fedreland, ” Jaishankar understreket.

Da han henvendte seg til indologer, sa han at vi skylder en takknemlighet for deres kjærlighet og hengivenhet til India ” som har bidratt til å styrke båndene mellom de to landene.

“ Du tjener til både å utvide og utdype diskursen mellom ett hellig land og et annet. Det er blant dere de som har fordypet seg dypt i dravidiske språk og litteratur, oversatt klassiske sanskrittekster til hebraisk, viet seg til studiet av hindi litteratur og til og med våget seg til sammenligningsstudier av de to religionene, ” Jaishankar sa.

Han nevnte Indias historiske forbindelse med Jerusalem som gikk tilbake til Sufi Saint baba Farid og mediterte i en hule innenfor bymurene rundt 1200 e.Kr., rollen til indiske soldater i regionen under første verdenskrig og hvordan noen av disse soldatene også sikret sikkerheten til den åndelige lederen i Baha ’ i Faith in Israel på den tiden.

“ I moderne tid etter uavhengigheten er det også dette relativt mindre kjente aspektet ved hvordan store sosialistiske politiske ledere og bekker i India følte et slektskap med kibbutzbevegelsen i Israel, i et forsøk på å bygge videre på det gandhiske konseptet om ashram eller landsby som en selvbærende utviklingsenhet, ” bemerket han.

Ved å få frem noen av de mindre kjente forbindelsene mellom mennesker i de to landene, delte han at “ Jayaprakash Narayan, en av våre mest fremtredende politiske ledere og teoretikere knyttet til vår uavhengighetskamp, ​​besøkte Israel i 1958, og mange tilhengere av Vinoba Bhave, en annen høy leder for vår uavhengighetsbevegelse, besøkte Israel i 1960 for å forstå kibbutzbevegelsen bedre &#8221 ;.

Den sterke forbindelsen, sa han, bringer også det presserende behovet for å trykke både samfunnet og indologene her for å bedre dokumentere arven og historien til samfunnet, som også de samfunnsmessige kryssene.

Hvordan bevarer vi minne og erfaringer fra fellesskapets eldste? Hvordan lytter vi til den yngre generasjonen i samfunnet, forstår deres ambisjoner og gjør dem til en del av vår bro? Hvordan forbedrer vi rekkevidden til arbeidet som utføres av indologene både i samfunnet og utenfor?

“ Vi vil gjerne høre fra deg og støtte bestrebelser i denne retningen. Jeg blir fortalt at ambassaden allerede har tilbudt å vie et hjørne i sitt kultursenter for å huse arbeidet du utfører slik at det er både tilgjengelig og tilgjengelig på ett sted, ” sa han.

Jaishankar bemerket at neste år markerer 30 -årsjubileet for fulle diplomatiske forbindelser mellom India og Israel. India feirer det 75. året for vår egen uavhengighet. I 2023 skulle Israel også feire det 75. året for sin uavhengighet. Disse anledningene er viktige milepæler for å starte nye reiser og for å dekke nye horisonter, sa han.

Jaishankar lanserte også en bok av professor Shaul Sapir “ Bombay/Mumbai: City Heritage Walks ”. < /p>

Sapir, en indisk født forsker, var professor ved det prestisjetunge hebraiske universitetet i Jerusalem. Boken skisserer den utmerkede måten å oppdage byens gamle koloniale arkitektoniske perler og å få et glimt av byens herlighet i den britiske Raj -tiden.

Publikasjonen inneholder 14 byvandringer, 15 lett å følge kart, 123 historiske, arkitektoniske landemerker og steder, 850 notater og kilder og mer enn 1000 fotografier.

Under sitt besøk her ville ministeren ringe President Isaac Herzog, statsminister Naftali Bennett og utenriksminister Yair Lapid.

Han vil også holde samtaler med ledende akademikere fra hele Israel, næringslivsledere og samhandle med det indiske jødiske samfunnet.

Jaishankar vil også besøke steder av historisk betydning for India, og demonstrere sin langsiktige tilstedeværelse i regionen og en konstruktiv rolle i utformingen av regionens historie.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste India News.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.