Hur man använder optisk zoom på en iPhone -kamera

0
96
Apple

När du vill förstora motiv i fotografering kan digital zoom införa oönskat bildbrus. Din iPhone kan dock erbjuda “ optisk zoom ” i en eller annan form, som kan lösa detta problem. Men vet du hur du använder den?

Har din iPhone optisk zoom?

Ta en titt på baksidan av din iPhone och du kommer förmodligen att se mer än ett objektiv. Alla iPhones har ett grundläggande vidvinkelobjektiv, som har en brännvidd på 35 mm motsvarande cirka 26 mm. Detta är bra för att fånga ett något bredare synfält än vad du kan se med det mänskliga ögat.

Du kan också ha ett teleobjektiv (zoom) eller ett ultrabrett. Vissa iPhones, särskilt iPhone Pro -modellerna, har alla tre objektiv. Medan “ optisk zoom ” används vanligtvis inom ramen för “ zooma in ” på ett motiv anses varje ökning av brännvidden som använder optik (snarare än programvara eller digital zoom) vara “ optisk zoom. ”

Apple

Till exempel har iPhone 13 bara en bred (26 mm ekvivalent) och en ultra-wide (13 mm ekvivalent). Att flytta från ultra-wide till wide-perspektivet är en motsvarande optisk zoom på 2x eftersom du fördubblar brännvidden med enbart optik.

Att lära sig använda optisk zoom kan hjälpa dig att se till att dina bilder är av bästa möjliga kvalitet. Apple låter dig också gå utöver punkten för optisk zoom, som använder programvara för att “ sträcka ” bilden. Detta introducerar ofta oönskat buller och korn som du kanske vill undvika.

Använda optisk zoom

Det är väldigt enkelt för att säkerställa att du alltid använder optisk zoom när du fotograferar med din iPhone -kamera.

Annonsering

Starta kameraappen i stående orientering med slutarknappen längst ned på skärmen. Precis ovanför avtryckaren där det står “ Foto ” för att ange vilket läge du använder för närvarande bör du se några siffror, till exempel 3, 1x och .5.

Om du trycker på dessa nummer går du igenom de olika brännvidden som är tillgängliga för dig. Knacka på “ .5 ” alternativet kommer alltid att se till att du använder det ultrabreda objektivet med dess ursprungliga brännvidd, och detsamma gäller vid (1) och telefoto (2 eller 3).

Detta säkerställer bästa möjliga kvalitet och kommer inte att införa digital zoom som kan påverka bildkvaliteten negativt.

Du kan också zooma digitalt

Om du drar dessa siffror med fingret avslöjar du en ratt som låter dig gradvis öka zoomnivån. Du kan använda detta för att fånga mellan brännvidden (med hjälp av programvaruhjälp) men också för att gå långt utöver den maximala zoomnivån för ditt längsta objektiv. Du kan också nypa för att zooma, som på en webbsida eller ett foto.

Annons

På en iPhone 13 Pro sträcker sig detta till 15x zoom (eller 15 gånger brännvidden för det vanliga breda objektivet). Räckvidden är imponerande, men bildkvaliteten tar också ett allvarligt dopp. Digital zoom är kul att spela med, men det är ett dåligt val om du försöker ta en bild som du vill skriva ut eller använda någon annanstans.

Oavsett om du har en gammal iPhone eller den senaste modellen, din smartphone är en utmärkt kamera. Läs mer om hur du får ut mesta möjliga av din iPhone -kamera.

RELATERAD: Så här använder du iPhone Camera App: The Ultimate Guide

LÄS NÄSTA

  • & rsaquo; Så här aktiverar du mörkt läge i Google Maps på iPhone och iPad
  • & rsaquo; Fördröjd: Universal Control kommer inte att startas med macOS Monterey
  • & rsaquo; Din Mac får macOS Monterey den 25 oktober 2021
  • & rsaquo; Så här får du din Windows 11 -dator aldrig att gå i viloläge
  • & rsaquo; Vad är skillnaden mellan Apples M1, M1 Pro och M1 Max?