Git-versietracking uit een map verwijderen

0
55

Als je een .zip van Github hebt gedownload of gekloond een repository, wordt deze standaard gekoppeld aan de bronrepository. Als je wilt overschakelen naar je eigen repository, of het bijhouden van versies volledig wilt verwijderen, kun je dat eenvoudig doen.

Git geheel verwijderen

Git slaat al zijn gegevens, en het grootste deel van zijn configuratie, op in een map met de naam .git. Als u deze map verwijdert, wordt het bijhouden van Git-versies volledig uit de map verwijderd, maar wordt ook alle Git-versiegeschiedenis verwijderd. De map zal zijn alsof Git nooit is geïnstalleerd.

Als dit is wat je wilt, kun je het verwijderen. Maar misschien wilt u in plaats daarvan overschakelen naar uw eigen repository en de versiegeschiedenis van de map behouden. Dit is handig als je een Github-project wilt downloaden en afsplitsen (hoewel Github wel tools heeft om dat automatisch te doen).

De .git-map is echter verborgen, dus de gemakkelijkste manier om deze te verwijderen is via uw terminal. Als je via SSH verbinding maakt met een server, moet je dit toch doen. Navigeer naar de map en verwijder de .git-map:

cd ~/Downloads/your-git-repo rm -rf .git

Als u deze liever via uw bestandsbrowser wilt verwijderen, #8217;Ik moet verborgen bestanden inschakelen. U kunt dit op Windows doen door op de Windows-toets te drukken en te zoeken naar 'Verborgen bestanden weergeven'.

Advertentie

Apple maakt het MacOS niet zo gemakkelijk. Je zult nog steeds de terminal moeten gebruiken en een aantal configuraties voor Finder moeten wijzigen:

standaardwaarden schrijven com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE killall Finder

Daarna kunt u de .git-map uit uw bestandsbrowser verwijderen.

Overschakelen naar een nieuwe repository (extern)

Als u de versiegeschiedenis van uw map wilt behouden, wilt u de .git-map met rust laten en in plaats daarvan de bestaande afstandsbediening. Git gebruikt “remotes” om te configureren waar het updates vandaan haalt.

Merk op dat het verwijderen van een afstandsbediening geen invloed heeft op uw repository. Het verbreekt eenvoudigweg de verbinding met Github of waar het ook wordt gehost. Je kunt dan een nieuwe afstandsbediening toevoegen, verwijzend naar een nieuwe Github-repository, en je .git-map naar je eigen repository pushen.

Je kunt alle afstandsbedieningen weergeven naast de URL waarnaar ze verwijzen remote -v:

git remote -v

U wilt waarschijnlijk “origin,” de standaard afstandsbediening. Je kunt dat doen met remote -rm:

git remote rm origin

Dan wil je de nieuwe remote ophalen:

git fetch origin

En druk op de hele map:

git push -u origin master Advertentie

Als je echter wijzigingen hebt aangebracht, moet je die wijzigingen toevoegen en vastleggen voordat je gaat pushen.