Daglig briefing: Poonch -mötet går in på dag 7; attacker mot migrerande arbetare, lokalbefolkningen fortsätter i Kashmir

0
119

En titt på de bästa nyheterna idag, 19 oktober 2021.

The Big Story

Misstänkt militanter sköt ner två migrerande arbetare i södra Kashmir, det senaste i raden av attacker som har tagit livet av nio civila på två veckor. Enligt uppskattningar reser 3-4 lakh-arbetare från utanför J&K till dalen varje år för arbete. Medan de flesta lämnar innan vintern börjar, stannar vissa i Kashmir under hela året.

Samtidigt har operationen för att rensa ut militanter som gömmer sig i skogar i gränsdistriktet Poonch i J & K gått in på sin sjunde dag . Hittills dödades nio armépersonal i råkar ut för.

Endast i Express

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

I denna utgåva av Idea Exchange, AICC: s generalsekreterare med ansvar för Punjab Harish Rawat säger att kongressen inte hade något annat val än att ersätta Amarinder, förklarar hur Sidhus offentliga uttalanden ”indirekt” hjälpte partiet, vägrar engagera sig för vem som ska leda kongressen i Punjab -omröstningar och säger att Mamata Banerjees avlägsnande av kongledare ”försvagar de demokratiska krafterna.”

Från framsidan

Skuldbelastade Vi (Vodafone Idea) kan få en fondinfusion på upp till 20 000 crores under de kommande fjorton dagarna, varav 7 000–8 000 crores kommer sannolikt att komma från promotorer och resten delvis från bankgarantier som återlämnas till telco som en del av det senaste regeringspaketet, Indian Express har lärt sig .

I den första av en serie “Samajik Pratinidhi Sammelan”, eller möten för företrädare för samhället, Uttar Pradesh, chefsminister Yogi Adityanath talade om en samling av “Prajapati samaj”, ett OBC -segment som är associerat med statens gemenskap av keramiker. Med tanke på UP: s kastekvationer inför valet till församlingen, planerar BJP att hålla 27 sådana konventioner i hela staten fram till den 31 oktober.

Det finns tydliga likheter i de två påstådda narkotikabustarna av Narcotics Control Bureau (NCB) i Mumbai under det senaste året, med skådespelaren Rhea Chakraborty och Shah Rukh Khans son Aryan. I båda fallen litade NCB på WhatsApp -chattar för att arrestera dem och i inget av fallen kunde centralbyrån visa några narkotikabeslag på ariska eller Rhea.

Måste läsa

Med två parlamentsledamöter från Samajwadi Party (SP), en som stöds av den härskande BJP, i striden för UP -församlingens vice talarpost, kallade SP saffranpartiets rörelse “odemokratiskt” och hävdade att vanligtvis en lagstiftare från det största oppositionspartiet väljs obestridet till posten. Tillsammans med chefsminister Yogi Adityanath och hans ministrar har SP -rebellmannen från Hardoi Nitin Agrawal, som hållit avstånd till sitt parti sedan 2019, lämnat in sina nomineringspapper.

För första gången sedan mars förra året , Mumbai, på söndagen, rapporterade inga dödsfall från Covid-19. Medan dagliga fall av Covid-fall har sett en liten ökning under de senaste två månaderna efter avslappning av riktlinjer för avstängning och festivaler som Ganeshotsav och Navratri, har staden rapporterat ensiffriga dödsfall sedan den 2 augusti. Enligt tjänstemän har minskningen av antalet Covid-19 dödsfall beror främst på vaccination.

Om ett par dagar eller så från och med nu kommer antalet Covid-19-vaccindoser som ges i Indien att ha passerat 100 crore, eller 1 miljard. Redan har Indien administrerat fler vaccindoser än något annat land i världen förutom Kina. Utan att något annat land har en befolkning på nästan 500 miljoner, skulle klubben med miljardoser bara bestå av dessa två länder. För ett land som står inför enorma flaskhalsar i utbudet och en ganska stor tvekan om vaccin, åtminstone under den inledande perioden, är det ingen liten prestation att nå milstolpen på 100 crore.

Kor fortsatte att dö i tusentals på Indiens järnvägsspår även under toppen av pandemin förra året när landet körde sparsamt med tåg. Järnvägarna registrerade mer än 27 000 fall av nötkreatur som kördes på mellan april 2020 och mars 2021. Siffrorna steg upp månad efter månad när fler tåg började återvända till trafik. Lite drygt 38 000 kor kördes över det ”normala” året före pandemin, april 2019 till mars 2020.

Och slutligen ..

The det lutande huvudet och det snedställda ögonbrynet är rakt från Rajni -stilbladet. Och genom detta andra ben i IPL, Venkatesh Iyer har genomgått en lika otrolig båge inget annat än en filmfilm-från ett praktiskt allround-team från hela laget, ända fram till IPL-finalen. Men hans oförmåga att avsluta KKR -jakten lämnar en bestående ånger, eller så kan Rajni -standarderna för att uppnå det omöjliga kanske till och med spelas ut på riktigt.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste live -nyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.