Tino Sanandaji ska anmäla “vidriga” Expressen

0
80

Publicerad 19 oktober 2021 kl 13.39

Media. Bulletins grundare Tino Sanandaji uppger nu att han kommer att anmäla Expressen för förtal och för att ha brutit mot de pressetiska reglerna. Detta efter att Expressen i en ny artikel skrivit att Bulletins styrelse kallat in en trippelmördare för att utreda den egna personalen.

Gilla artikeln på Facebook

Bulletin

  • Somalier och araber ska rädda Bulletin från konkurs
  • Bulletin satsar på vänsterjournalister och araber
  • New York-liberal tar över Bulletin
  • Arpi: Tino Sanandaji ville göra Bulletin till riktig alternativmedia
  • Bulletin-kaoset i Studio Ett: "Lögn! Det är lögn, Ivar!"

Visa alla

Enligt Expressens artikel dök den livstidsdömde trippelmördaren Ricard Nilsson upp på Bulletins stämma.

Nilsson, som i september 1999 avrättade tre män med skott i huvudet när han misslyckades med att råna dem på pengar, var där som representant för Bulletins nye vd och styrelseledamot Jannik Svensson, 27.

Deltagare på mötet beskriver situationen som obehaglig. På en inspelning hörs trippelmördaren bland annat skälla ut en delägare som undrar varför ledningen har anställt en “vänsterliberal och woke” chefredaktör (Andrew Rosenthal) och gett honom 200.000 kronor i månadslön.

Tino Sanandaji, som grundade Bulletin, skriver nu på Facebook att han ska anmäla Expressen.

“Expressem bara ljuger, och kommer för anmälas pressetisk samt för förtal”, skriver han.

Sanadaji skriver vidare att han personligen bara blir “mer motiverad av Expressens vidriga agerande, det påminner mig varför de aldrig får vinna”. Deras rapportering om Bulletin är “en mix av sjuka lögner och förvanskningar”, fortsätter han.

“De skyr inga gränser. Men svensk media kommer inte att vinna med sitt ljugande och oärlighet, en del tror de men många andra har kritiskt tänkande. Den här gången ska de förstöra livet för en 27-åring snäll ny VD genom att utmåla honom som kriminell, mafia, ‘målvakt’, osv osv. Hatet öser igenom, det finns inga försök att vara ärliga, Expressen vill bara skada”, skriver Tino Sanandaji.

Bulletins vd Jannik Svensson säger själv till Expressen att det inte är relevant att Ricard Nilsson är en trippelmördare.

– Jag kan inte se hur det överhuvudtaget är relevant. Han har avtjänat sitt straff och vad jag vet är han inte misstänkt för något. Ska vi straffa honom flera gånger menar du? säger Jannik Svensson.