Rahul Gandhi hånar regeringen över stigande bränslepriser

0
61

Kongressledare Rahul Gandhi talar för en presskonferens i New Delhi. (Foto: PTI/fil)

Kongressledaren Rahul Gandhi på söndagen grävde mot regeringen över de stigande priserna på bensin och diesel och påstod att det var “ förstörelse för alla ” och utveckling av “ stigande priser &#8221 ;.

Märkande i en mediarapport som hävdade att om regeringen inte hade höjt skatterna, skulle bensin ha varit 66 Rs per liter och diesel skulle ha varit Rs 55 per liter, påstod Gandhi att regeringen ägnade sig åt “ skatteutpressning ” .

“ ‘ Sabka vinash, mehengaai ka vikas ’ (förstörelse för alla, utveckling av stigande priser), ” Gandhi twittrade på hindi med hashtaggen ‘ TaxExtortion &#8217 ;.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Bensin- och dieselpriserna på söndagen höjdes igen med 35 paise liter. Den fjärde raka dagen på 35 paise per liter vandring skickade bensin- och dieseltakster till rekordhöjder över hela landet.

Bensinpriset i Delhi steg till den högsta nivån någonsin på 105,84 Rs per liter och 111,77 Rs per liter i Mumbai, enligt en prisanmälan från statliga bränslehandlare. I Mumbai kommer diesel nu för 102,52 Rs per liter; i Delhi kostar det 94,57 Rs. Kongressens generalsekreterare Priyanka Gandhi Vadra attackerade också regeringen över stigande priser och sa att BJP har höjt NPK -priset (gödningsmedel) med 275 Rs och NP (gödningsmedel) med 20 Rs.

“ Med dagligen höjningar har regeringen fått dieselpriserna över 100 Rs. Enligt BJP -regeln tappar arbetare och bönder under bördan av stigande priser, medan bara Modis vänner blir rikare, ” sa hon i en tweet på hindi.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.