Ny arméflygbrigad för LAC i östra sektorn

0
65

Utplaceringen av arméns flygflygel inkluderar också vapenvapen ALH inte långt från LAC i Assam.

MED LINDEN för faktisk kontroll (LAC) som fortfarande är spänd i alla sektorer, tog Indien upp en ny flygbrigad i den östra sektorn i år. Brigaden har i uppdrag att öka övervakningen längs LAC i den östra sektorn.

Den nya brigaden växte upp i mars vid Missamari i Assam, nära Tezpur, och har funktioner som Advanced Light Helicopters (ALH), Cheetah -helikoptrar och Heron -drönare, säger källor.

Utplaceringen av Army &#8217 ; s flygvinge innehåller också vapenvapen ALH inte långt från LAC i Assam. Även om den nya brigadens funktion till stor del är för arméns underrättelse-, övervaknings- och spaningsaktiviteter (ISR), har den förmågan att stödja armén även för andra mål på LAC.

https: //images. indianexpress.com 2020/08/1×1.png

En källa sa att flygbrigaden med tre skvadroner opererar från Missamari Army Aviation Base.

Överste Överst Amit Dadhwal sa att Army Aviation Corps har utvecklats från enkla fastvingade flygplan med grundläggande avionik till state-of-the -konstutrustning idag, inklusive ALH -vapenintegrerade system och lätta stridshelikoptrar.

Förklaras | Vad är Army Aviation Corps, den yngsta kåren i den indiska armén?

“Dessa Rotary Wing -plattformar ger oss och våra ledare och befälhavare en uppsjö av möjligheter så att vi kan uppnå framgångar i alla typer av operationer”, sade han.

Helikoptrarna, sade han, bär trupper i full strid laster i alla slags förrädiska terräng och väderförhållanden, och används för evakuering av skador, induktion och avinduktion.

Införandet av den nya brigaden har ägt rum även när samtal för att lösa avbrottet i östra Ladakh har träffat en ny vägspärr, med 50 000 trupper från varje sida som sannolikt kommer att tillbringa ytterligare en vinter i de hårda klimaterna.

Samtalen för att lösa det mer än 17 månader långa avbrottet träffade ännu ett dödläge då Kina vägrade lämna Patroling Point (PP) 15 vid Hot Springs under den 13: e omgången av Corps Commander-nivåförhandlingar tidigare denna månad. En dag efter mötet utfärdade båda sidor starka uttalanden, ett avvikande från det förflutna och skyllde på varandra för situationen.

På kvällen före samtalen hade arméchef General MM Naravane nämnt att Kinas ökade infrastruktur utvecklingen längs LAC innebar att den är där för att stanna, och det är oroande, även om Indien kommer att matcha distributionen.

📣 Indian Express är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.