Konfidentiellt i Delhi: Gör inventering

0
57

Unionens hälsominister Mansukh Mandaviya.

UNDER de senaste månaderna har fackets hälsominister Mansukh Mandaviya gjort några överraskande besök på centralstyrda sjukhus för att kontrollera hur de fungerar. På söndagen planerade han ytterligare ett besök på RML -sjukhuset, Safdarjung -sjukhuset och Lady Hardinge -sjukhuset. Den här gången informerades sjukhusen inte bara i förväg om Mandaviyas besök utan de fick också veta orsaken till besöket. Förutom att interagera med läkare och personal på sjukhusen, har Mandaviya också en översikt över hur söndagsoptimeringarna fungerar som förra veckan lanserades på prov.

The Vacancy

MED Uttar Pradesh -församlingen som är redo att välja en vice talman knappt fem månader innan dess mandatperiod slutar, är kraftkorridorerna fulla av spekulationer om Lok Sabha också skulle ha en vice talman. Även om oppositionspartierna har tagit upp frågan flera gånger, har den regerande BJP ännu inte uttryckt sin beredskap att gå till val till den lediga posten. Eftersom den 17: e Lok Sabha, som konstituerades efter valet 2019, inte har en vice talman, lämnades nyligen en framställning in i Delhi High Court, som säger att tjänsten är ledig är ett brott mot artikel 93 i konstitutionen. Det verkar dock inte finnas någon rörelse i denna riktning, säger källor. BJP -källor sa att inget beslut ännu har fattats om det än och att utvecklingen i UP -församlingen kan utlösa några åtgärder även i centrum.

Insatsen

EFTER UTGÅNGEN av seniorledaren Luizinho Faleiro, som gick med i Trinamool -kongressen, hördes det i Goa -kongressen att en annan ledare, Aleixo Reginaldo Lourenco, också kunde lämna partiet. Kongressen har nu gått in för att förhindra att han lämnar. Lourenco, MLA från Curtorim, utsågs på söndagen till arbetande president för Goa -kongressen. Lourenco sades planera att gå med i AAP. Så många som sex ledare för AAP hade anslutit sig till kongressen förra veckan och detta kan också ha fått Lourenco att ändra sina planer.

From His Book

ETT ÅR efter att ha tillträtt 2018 hade Tripuras chefsminister Biplab Deb författat en bok om Maharaja Bir Bikram Kishore Debbarman. Boken spårar Debbarmans resa, som styrde Tripura mellan 1923 och 1947 innan den gick med i den indiska unionen. Det är lärt sig att den BJP-ledda statsregeringen undersöker möjligheten att inkludera ett kapitel från boken i klass V-läroplanen för statsstyrelsen från nästa läsår. En tankesmedja nära det regerande partiet väckte nyligen ett krav i detta avseende och sa att det kommer att “inspirera unga sinnen”.

📣 Indian Express är nu på Telegram . Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste konfidentiella nyheterna i Delhi, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har fått gröna betyg för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.

© The Indian Express (P ) Ltd.