Govee Flow Plus Smart Light Bars Review: kleurrijk en betaalbaar plezier

0
56

Beoordeling: 7,5/10 ?

 • 1 – Absoluut heet afval
 • 2 – Sorta lauwe vuilnis
 • 3 – Sterk gebrekkig ontwerp
 • 4 – Enkele voordelen, veel nadelen
 • 5 – Aanvaardbaar imperfect
 • 6 – Goed genoeg om in de uitverkoop te kopen
 • 7 – Geweldig, maar niet de beste in zijn soort
 • 8 – Fantastisch, met enkele voetnoten
 • 9 – Zwijg en neem mijn geld
 • 10 – Absoluut designnirvana

Prijs: 64,99 dollar Koop op Amazon < figure style="width: 1920px" class="wp-caption alignnone">Kevin Bonnett

Sfeerverlichting is leuk, maar nauwelijks een nieuwe toevoeging aan de wereld van slimme verlichting. En hoewel het gemakkelijk is om een ​​klein fortuin uit te geven aan een uitgedoste, meeslepende opstelling, hoeft dat in ieder geval niet de gedachte achter Govee's geweldige nieuwe Flow Plus Light Bars.

Dit is wat we leuk vinden

 • Goede prijs
 • Eenvoudige, flexibele installatie
 • Gesegmenteerd lichtregeling
 • Heeft geen hub nodig om te werken

En wat we niet doen

 • Kan helderder zijn voor gebruik overdag
 • Kabels zijn rommelig
 • Laggy-app

De bars zijn een eenvoudige maar krachtige toevoeging aan elke thuisbioscoop of elk kantoor, en brengen gloeiende kleuren en een meer meeslepende ervaring naar filmavonden, gamesessies en zeker, zelfs je volgende Zoom-vergadering voor je werk. Ze bieden tal van aanpassingen, zoals kleurkeuzes per segment en leuke scènes, en kunnen zelfs synchroniseren met en reageren op de muziek waar je naar luistert. Oh, en hebben we al gezegd dat ze ook minder duur zijn dan vergelijkbare opties die er zijn en geen hub nodig hebben om te werken? Als je het mij vraagt, zijn deze lampen gemakkelijk aan te bevelen aan iedereen die op zoek is naar betaalbare sfeerverlichting.

Inhoudsopgave

Installatie: snel en eenvoudig
Ontwerp: slim en mooi
De app: eenvoudig (en leuk) in gebruik
Prestaties: absolute rocksterren … Als het donker is
Laatste gedachten: leuk voor de prijs

Installatie: snel en eenvoudig

Kevin Bonnett

Het opzetten van de bars is een makkie, zelfs voor degenen die helemaal nieuw zijn met slimme thuisverlichting. In de doos bevinden zich de twee staven, een inline-bedieningskast, een adapter, twee tafelmontagebeugels en twee schermmontagebeugels. De twee lichtbalken zijn verbonden via de Y-kabel die wordt aangesloten op de bedieningskast en van daaruit op een stopcontact. Het snoer splitst zich na de schakelkast, waardoor u voldoende ruimte heeft om de staven aan beide uiteinden van uw tv, monitor, bureau of tv-standaard te plaatsen.

GERELATEERDDe beste slimme verlichting voor uw huis, van eenvoudig tot verfijnd

Zodra je bars zijn geplaatst, heb je nog maar een paar momenten nodig om de slimme lampen te verbinden met het wifi-netwerk van je huis en ze te koppelen met de bijbehorende mobiele app (Android/iOS). Het is vermeldenswaard dat de balken alleen 2,4 GHz en 802.11b/g/n/-banden ondersteunen, niet de 5GHz-band. U moet ook Bluetooth inschakelen op het apparaat waarop u de app downloadt. Open vanaf daar de app tik op “+,” en zoek “H6056” (het modelnummer van de balken).

Persoonlijk waardeer ik het dat ik zoveel opties heb gekregen om deze lichtbalken in te stellen en had ik net zoveel plezier bij het instellen en uitproberen van elke optie als bij het vinden van welke kleuren ik wilde weergeven tijdens het gamen en films kijken. Het proces was over het algemeen snel en pijnloos, het duurde slechts enkele minuten.

Ontwerp: slim en mooi

De staven hebben elk een lang driehoekig lichaam (vergelijkbaar met een Toblerone, behalve dat ze niet eetbaar zijn), met één gezicht als het lichtpaneel. Hun gestroomlijnde plastic ontwerp geeft een prettig gevoel dat niet goedkoop of overdreven premium is. En vrees niet! Ze zijn ook zeer duurzaam en overleefden gemakkelijk een paar druppels op een hardhouten vloer terwijl ik ze aan het testen was.

Hoewel hun driezijdige ontwerp misschien een vreemde keuze lijkt, is het eigenlijk heel logisch. In plaats van gebonden te zijn aan de smallere ontwerpen van lichtstrips of lampen, bieden deze balken je drie opties om ze op te zetten. Eén, plak ze direct op de achterkant van uw monitor of tv met behulp van de meegeleverde 3M-montagebeugels. Twee, schuif elke balk in een tafelmontagebeugel en plaats ze verticaal achter uw scherm. Of drie, leg ze horizontaal op een oppervlak, zoals je tv-standaard, aan een van de twee niet-lichtpaneelzijden.

Het monteren ervan is de gemakkelijkste manier om uit de drie opties geweldig omgevingslicht te krijgen, omdat je ze precies op de achterkant van je tv of monitor kunt plakken waar je ze wilt hebben. Als u ze in het midden plaatst, krijgt u een gelijkmatige gloed, terwijl u ze dichter bij de randen plaatst voor een gedurfder uiterlijk. Staan of neerleggen is een minder permanente optie, wat geweldig is als je de hoek af en toe wilt kunnen veranderen of zelfs af en toe naar een andere kamer wilt verplaatsen. (Soms moet je een film in bed kijken in plaats van op de bank – we snappen het.) Houd er echter rekening mee dat de standaards betekenen dat je verlichting mogelijk niet zo hoog op de muur achter je display kan reiken.

Een one-size-fits-all optie is zelden de beste optie als het gaat om slimme verlichting, wat deze lichtbalken echt zo geweldig maakt. Deze extra flexibiliteit voor de installatie is erg prettig om te hebben, omdat de kamerindelingen en verlichtingsvoorkeuren van elk huis anders zijn.

De balken maken ook gebruik van Govee's nieuwe RGBIC-lichtweergavetechnologie, die is voorzien van een geavanceerde Independent Control (IC)-chip. Hierdoor kan één apparaat tegelijkertijd meerdere kleuren weergeven, wat perfect is wanneer u een regenboog van ultraheldere kleuren in uw omgevingsverlichting wilt laten zien in plaats van slechts één.

Mijn enige klacht, qua ontwerp, is dat de kabels en de bedieningskast er een beetje rommelig uitzien. Afhankelijk van hoe je ze instelt, moet je misschien een manier vinden om de kabels (en de bijgevoegde afstandsbediening) te verbergen om je installatie er schoon uit te laten zien. De kabel is lang genoeg om aan te sluiten op de stekkerdoos van uw entertainmentcentrum of een stopcontact in de buurt, maar u hebt mogelijk een verlengsnoer nodig als het dichtstbijzijnde stopcontact verder weg is. Er is geen manier om de tralies draadloos van stroom te voorzien of zelfs om de onhandige bedieningskast te omzeilen, dus de Flow Plus-bars zijn waarschijnlijk niet het ideale ontwerp voor iedereen die een supernette opstelling wil hebben.

Kevin Bonnett

De inline-bedieningskast/afstandsbediening kan alleen de meest elementaire functies aan, zoals het aanzetten van de lichten, het inschakelen van de audiosynchronisatiemodus en het door elkaar bladeren door een paar basiskleuropties. Hoewel het in een mum van tijd werkt als je je telefoon kwijt bent, voelt het veel meer in de weg dan dat het nuttig is; Ik heb liever een afneembare afstandsbediening die ik in een la kan opbergen en een schoner ogende opstelling.

De app: eenvoudig (en leuk) ) te gebruiken

Govee's bijbehorende app voor de lichten, Govee Home (Android/iOS), is het echte brein en het is heel leuk om mee te spelen. En had ik al gezegd dat het prachtig is ontworpen, met alles slim georganiseerd en ingedeeld? De hoofdpagina toont u de twee lichtbalken en biedt een manier om instellingen afzonderlijk of samen toe te passen. Op deze pagina vindt u ook Govee's Effects Lab, slaaptimer en helderheidsinstellingen en verschillende modi (muziek, kleur, scène en doe-het-zelf).

U kunt eenvoudig op een van de vooraf ingestelde kleuren tikken, waardoor een of beide balken in één effen kleur veranderen. Er is ook de mogelijkheid om een ​​enkel lichtsegment te selecteren (elke balk bevat zes) en de lichteffecten handmatig te selecteren uit een verloopbalk of kleurenwiel voor zowel RGB-kleuren als wittemperaturen. Wil je kiezen uit een paar presets? Kies voor de optie Scenes, die leuke keuzes heeft zoals Candlelight, Energetic, Aurora, Reading, Snow Flake en Romantic, onder andere. Of als je je super creatief voelt, ga dan naar de DIY-pagina en maak een lichtontwerp dat helemaal van jou is.

1 van 5

Het Effects Lab is echt waar de app en de lichtbalken samenwerken om magie te creëren. Je hebt een heleboel unieke kleurencombinaties om uit te kiezen, en Govee maakt het gemakkelijk om ze te verkennen en te visualiseren met behulp van herkenbare categorieën zoals basiskleuren, emoties, seizoenen, fruit, bloemen, edelstenen, natuurlijke bezienswaardigheden, nationale vlaggen, schilderijen en meer. In elke categorie zie je een paar verschillende kleurencombinaties, die je met een tik van een vinger op je balken kunt toepassen. Het is geweldig om een ​​aantal van deze kleurgroepen uit te proberen, bijna net zo leuk als ze tijdens een filmavond achter je tv te zien gloeien!

Via de app kun je ook kleurencombinaties en effecten ontdekken die door andere Govee-gebruikers zijn gemaakt in het gedeelte Light Studio. Er zijn DIY-video's van andere gebruikers die u kunt bekijken en door u kunt laten inspireren. Als je met andere gebruikers over de lichten wilt praten, ga dan naar de forumpagina. Natuurlijk is er ook een winkelpagina waar je nog meer producten van Govee; veeg ook naar het tabblad Mijn profiel om uw account en apparaten te beheren of een probleem te melden. De app is goed afgerond, intuïtief, gebruiksvriendelijk en leuk om te ontdekken.

Bovendien hebben de Flow Plus-bars integratie met Google Home en Amazon Alexa, maar niet met Apple's HomeKit; spraakbedieningen waren hier betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken, en een leuk alternatief voor de fysieke afstandsbediening en de smartphone-app. Dankzij Wi-Fi-ondersteuning kunnen ze hier worden geïntegreerd, terwijl u met Bluetooth-ondersteuning verbinding kunt maken en ze kunt bedienen.

De app van Govee bleef constant achter elke keer dat ik hem opende en worstelde om verbinding te maken met de bars. Dit duurde meestal ongeveer 5-10 seconden, wat een beetje vervelend was omdat andere slimme lampen die ik heb gebruikt bijna onmiddellijke connectiviteit bieden. Verder heb ik echter nooit andere problemen gehad met de app (of de balken). Het was een makkie om op maat gemaakte gesegmenteerde verlichtingsontwerpen te ontwerpen, en het toepassen of wijzigen van lichtontwerpen ging altijd razendsnel.

Prestaties: Absolute Rockstars … Als het donker is

De lichtbalken houden gemakkelijk alles bij wat ik naar ze gooide, zoals gekke kleurencombinaties en ze synchroniseren met mijn muziek. Voor audiosynchronisatie werken de balken even goed met tv's en luidsprekers; deze functie voelt echter gimmicky voor deze prijs. Het is hier meer een flikkerend effect dat niet betrouwbaar overeenkomt met de audio die wordt afgespeeld. Als je serieus bent over audio- en lichtsynchronisatie van hoge kwaliteit, kun je Govee's Flow Pro-balken of de Philips Hue Play Gradient Lights en Sync Box overwegen (als je cool bent om door een paar hoepels). Anders is de audiosynchronisatiefunctie hier waarschijnlijk beter geschikt voor gebruik met jongere kinderen of op een huisfeest.

De balken kunnen meerdere kleuren aan als evenals wittemperaturen, of een combinatie van beide. Kevin Bonnett

Ik zou ook willen dat de lichtbalken helderder werden … zoals, veel veel veelhelderder. Ze pieken op een magere 400 lumen en hadden moeite om overdag een waardevolle aanwezigheid in mijn woonkamer te behouden, zelfs met de jaloezieën een beetje dicht. Het was op zijn best een vage gloed. Dit was teleurstellend omdat ik in het weekend af en toe overdag graag films kijk, en deze zullen me niet dezelfde meeslepende ervaring geven tenzij ik mijn gordijnen sluit (en dat is niet altijd de sfeer).

Dat gezegd hebbende, 's nachts of in een donkere kamer zijn de bars GEWELDIG. Natuurlijk zijn er helderdere en krachtigere opties, maar ze zijn op zichzelf al indrukwekkend … gegeven de juiste omstandigheden. En als je daar aan kunt voldoen, zul je niet teleurgesteld zijn. Deze lampen zien er op zichzelf geweldig uit en zijn fantastisch in actie, of je nu een eenvoudiger statisch verlichtingsontwerp hebt gekozen of iets dynamischers, zoals een constant veranderende regenboogstroom uit hun meer dan 16 miljoen kleuropties.

De lampen worden aanbevolen voor tv's en schermen van minder dan 45 inch, en ze zagen er geweldig uit met mijn 32-inch monitor en mijn 42-inch tv. Ik heb ze tijdens het testen ook achter mijn 65-inch OLED geplaatst en was blij met de substantiële prachtige omgevingsgloed die ze afgaven, zelfs met mijn hoge plafonds en ondanks dat de tv ruim boven de aanbevolen maximale grootte was. Ze hebben mijn filmavonden zeker meeslepender gemaakt!

Laatste gedachten: leuk voor de prijs

Over het algemeen zijn de Flow Plus Smart Light Bars van Govee een behoorlijk solide keuze, vooral gezien hun budgetvriendelijke prijs. Ze bieden een flexibele en gebruiksvriendelijke opstelling, meerdere bedieningsopties en ondersteuning voor het segmenteren van verlichting. Ik was echter teleurgesteld toen ik hoorde dat ze niet superhelder waren, dat de app achterbleef en dat de kabels er rommelig uitzagen.

Als je gewoon op zoek bent naar een eenvoudige omgevingsverlichting effect voor uw tv of computermonitor, deze lichtbalken zijn een goede keuze voor de prijs … als je ze een donkere kamer kunt geven om in te schijnen. Als dat zo is, zijn ze geschikt voor zowel thuiskantooropstellingen, slaapzalen als entertainmentcentra. De lichten en hun app zijn allebei erg leuk om mee te spelen, en ze helpen de meeslepende ervaring van een filmavond aanzienlijk te verbeteren zonder je budget te belasten.

Beoordeling: 7,5/10 Prijs: $64,99 Koop op Amazon

Dit is wat we leuk vinden

 • Goede prijs
 • Eenvoudige, flexibele installatie
 • Gesegmenteerde lichtregeling
 • Heeft geen hub nodig om te werken

En wat we niet doen

< ul>

 • Kan helderder zijn voor gebruik overdag
 • Kabels zijn rommelig
 • Laggy-app