Forklaret: World T20 -format, og hvorfor det er Papua Ny -Guinea vs Oman på dag 1

0
60

Oman Khawar Ali-boller under Cricket Twenty20 World Cup første runde-kamp mellom Oman og Papua Ny-Guinea i Muscat, Oman, søndag 17. oktober 2021. (AP Photo/Kamran Jebreili)

Offisielt startet T20 -VM på søndag, med kampen mellom Papua Ny -Guinea og Oman. For å se de store våpnene spille, må fansen vente til 23. oktober når Super 12 -lagene tar banen, og starter med Australia og Sør -Afrika. Det internasjonale cricketrådets format for årets T20-VM er en av sakte forbrenninger.

Best of Explained

Klikk her for mer

Hva er turneringens format?

Femdagersperioden frem til 23. oktober er faktisk en utvidet kvalifiseringskamp. T20 -VM spilles med 16 lag. De har blitt delt inn i to grupper og åtte lag av 16 skal spille Round Robin -kamper, med de fire beste i Super 12.

Grupper ble valgt på grunnlag av ICC T20I -rangeringen som i mars 20, 2021. Av de åtte lagene er Sri Lanka og Bangladesh automatiske kvalifiseringskamper, og resten har booket sine plasser via kvalifiseringsrundene.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Til slutt ville hele puljen bli kontraktert til 12 og når Super 12 er avgjort, delt inn i gruppe 1 og gruppe 2, vil de fire beste lagene på tvers av de to gruppene kvalifisere seg til semifinalen. De to finalistene møtes i Dubai 14. november.

Hvor mange lag er det i Super 12?

Åtte lag har direkte meldt seg inn i Super 12 – India, Australia, England, New Sjælland, Vestindia, Sør -Afrika, Pakistan og Afghanistan. Nok en gang ble dette gjort på grunnlag av ICC T20I -rangeringen.

Les | T20 VM -gruppespillkamper: Alt du trenger å vite

Hvordan er formatet forskjellig fra 2016 -utgaven?

Den siste utgaven av ICC World T20 ble spilt i et Super 10 -format. Super 10 hadde åtte direkte påmeldte, mens Bangladesh og Afghanistan kvalifiserte seg fra henholdsvis gruppe A og gruppe B. ICC denne gangen har utvidet bassenget.

Hvorfor spilles en 16-lagsturnering i nær en måned?

På øyet er 28 dager for en 16-lagsturnering som har 45 kamper, sannsynligvis litt for lang. For bare noen få måneder siden organiserte Uefa Euro 2020, spilt over flere land i Europa. Turneringen, med 24 lag og 51 kamper, ble spilt fra 11. juni til 11. juli. FIFA-VM 2018 i Russland, med 32 lag og 64 kamper, ble spilt fra 14. juni til 15. juli. Varighet 17. oktober til 14. november matcher verdensmesterskapet i T20 nesten de større (når det gjelder antall deltakere) fotballturneringer.

“Det er 45 kamper”, sa en ICC -innsider og sa at “starten på turneringen er en feil ved arrangementet ”og” det bør være fire grupper på fire (lag hver) ”.

For å være rettferdig har T20-VMs Covid-tvungne bytte fra India til Midtøsten redusert antall arenaer, ettersom De forente arabiske emirater bare har tre sentre-Dubai, Abu Dhabi og Sharjah-som er vertskap for Super 12-kampene. Så igjen har lag fått langstrakte pauser mellom kampene. For eksempel er Indias første kamp mot Pakistan 24. oktober. Virat Kohlis tropper møter opp til neste kamp mot New Zealand syv dager senere, 31. oktober. En T20-kamp er en tre timers konkurranse.

Skal et VM ha en lavmælt åpner?

Papua Ny -Guineas T20I -rangering er 15., mens Oman er på 18. plass. De er heller ikke tradisjonelle cricket -nasjoner. Spurt om dette, pekte en ICC -talsmann mot åpningskampen i Fifa -VM 2018. “Basert på din mening var åpningskampen i FIFA verdensmesterskap i 2018 også dårlig-Russland kontra Saudi-Arabia, to av de lavest rangerte lagene i arrangementet,” sa talsmannen til Indian Express og la til: “Verten er ( in) åpningsspillet, som er hvordan det skal være. ” Oman er medvert for T20-VM, sammen med UAE.

Det er et poeng hvis Fifa -VM -analogien holder vann i dette tilfellet. Russland, verten for verdensmesterskapet i FIFA 2018, er en tradisjonell fotballnasjon, med legender som Lev Yashin og Igor Netto. Landet har eldre europeiske klubber som Spartak Moskva, Zenit Saint Petersburg og Lokomotiv Moskva. Når vi kommer tilbake til cricket og T20 -VM, er både Oman og Papua Ny -Guinea ikke ICC -medlemmer.

Hvordan er det sett fra fansenes perspektiv?

< p>En tynt befolket Al Amerat Cricket Ground i Oman for T20 -VM -åpningen antydet mangel på interesse fra lokale fans, som grenser til likegyldighet. ICC-talspersonen var imidlertid uenig i den lavmælte oppfatningen. “Det er et VM, så hver kamp er viktig. Jeg tror lagene som går på banen i dag, ville være voldsomt uenige (med lavmælt forestilling). ”

Nyhetsbrev | Klikk for å få dagens beste forklaringer i innboksen

Hvorfor har ICC utvidet bassenget denne gangen?

Tilbake i juni 2018 ga ICC T20 International status til alle sine 104 medlemmer. Den globale delen av spillet presser også hardt for at cricket skal bli med i OL i Los Angeles i 2028, og T20 regnes for å være det allment godkjente formatet for å være med i den firenårige utstillingen. Utvidelsen gjøres med tanke på dette. Faktisk kansellerte ICC Champions Trophy 2021 for å inkludere back-to-back T20-VM i 2021 og 2022 (opprinnelig planlagt for 2020 og 2021).

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med i kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste forklarte nyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.