FDA -panelen undersöker blandning och matchning av vaccindoser

0
57

Studien fann att biverkningarna av blandningsinokulationer var starkare än de som orsakades av två doser av samma vacciner, men de var kortlivade. (Reuters )

Skrivet av Noah Weiland, Carl Zimmer och Sharon LaFraniere

När en rådgivande panel till federala tillsynsmyndigheter godkände boosters för Johnson & amp; Johnsons en-dos-covid-19-vaccin i fredags diskuterade forskarna i kommittén en fråga som många ställer: Är det en bra idé att blanda och matcha vacciner?

Frågan kom efter att panelen hörde en presentation om en studie som visar att mix-and-match-metoden ger patienter som fick Johnson & amp; Johnson -vaccin ett starkare antikroppssvar.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

Dr Peter Marks, en ledande tjänsteman inom Food and Drug Administration, sa till panelen att byrån kan överväga att tillåta Johnson & amp; Johnsons mottagare för att få ett boostskott av Moderna- eller Pfizer-BioNTech-vaccinerna. Men Marks, som övervakar FDA: s vaccindivision, gav ingen tidtabell för det beslutet och sade bara att godkännandet av ett annat vaccin som en förstärkare för Johnson & amp; Johnson -mottagare var ”möjliga.”

Läs | Liten ICMR -studie finner vaccinblandning säker, ger bättre immunitet

Panelen hörde från Dr. Kirsten Lyke från University of Maryland School of Medicine om studien, där hon och hennes kollegor fann att Johnson & amp; Johnson -mottagare kan ha större nytta av en Moderna- eller Pfizer -booster. Studien, utförd av National Institutes of Health, undersökte olika kombinationer av de tre vaccinerna.

“Det är en praktisk, praktisk fråga som folk vill veta: Är det säkert att göra det?” sa hon vid mötet.

Preliminära data från studien visade att antikroppsnivåerna för dem som hade fått en Johnson & amp; Johnson-skott följt av en Moderna-booster steg 76-faldigt inom 15 dagar, medan antikroppsnivåerna för dem som hade fått en Johnson & amp; Johnson booster steg bara fyra gånger under samma period. En Pfizer-booster ökade antikroppsnivåerna 35 gånger i Johnson & amp; Johnsons mottagare.

Även om forskningen om blandning och matchning av doser är något tunn, har metoden en meritlista i Europa. I januari godkände Storbritannien blandning och matchning i fall då patienter inte hade tillgång till doser av det första vaccinet de hade fått.

Preliminära resultat från en brittisk studie som släpptes i juni visade också lovande. En dos av Pfizer -vaccinet och ett AstraZeneca -skott gav ett skyddande immunsvar. Studien visade att biverkningarna av blandningsinokulationer var starkare än de som orsakades av två doser av samma vacciner, men de var kortlivade.

Läs också | FDA-panelen godkänner boosterskott för J & amp; J COVID-19-vaccin

Under våren fick många yngre än 60 i Tyskland ett skott av AstraZeneca -vaccinet följt av en dos Pfizer -vaccinet eller det från Moderna. Tyska myndigheter utvidgade sin rekommendation för vaccinblandning i juli, av oro över deltavarianten, till att omfatta alla mottagare.

Flera paneldeltagare sa i fredags att de kände sig bekväma med mängden data som NIH -forskarna hade samlat in för att rekommendera FDA -godkännande för blandning av vacciner. Dr Ofer Levy, chef för programmet för precisionsvacciner vid Boston Children's Hospital i Harvard, sa att många amerikaner redan hade tagit saken i egna händer, och han uppmanade FDA att gå in.

” I den verkliga världen händer alla dessa kombinationer eller extra boosters redan, så jag tror att det är en brådskande fråga för FDA att hjälpa till att reda ut vad som visserligen är ett komplicerat och utmanande scenario, säger han. “Vi kan inte gömma oss för det. Och jag tror att vi måste ge allmänheten vägledning. ”

Dr Amanda Cohn, en CDC -tjänsteman, sa att FDA kanske kan inkludera allmänt språk i sina godkännanden av vacciner som möjliggör kombinationer.

”Ur folkhälsoperspektiv finns det ett tydligt behov hos vissa situationer för individer att få ett annat vaccin, säger hon.

NIH -studien tittade bara på antikroppsnivåer, som i sig är ett otillräckligt mått på hur väl olika kombinationer skulle skydda människor. Lyke sa att studier på immuncellresponser pågår.

Med hänvisning till den begränsade informationen om blandning och matchning, Dr Johan Van Hoof, en Johnson & amp; Johnson -chefen sa att en förstärkare var att föredra. “Dessa fynd är viktiga,” sa han om studien, “men bara en bit av pusslet, och de ger inte hela bilden.”

Trots det, vissa experter sa att bevisen fortfarande pekade på att byta vaccinplattform.

“I slutet av dagen, folk som har Johnson & amp; Johnson borde förmodligen få en mRNA -booster, säger Scott Hensley, immunolog vid University of Pennsylvania. “Det är bara en fråga om hur mycket data som FDA behöver för att göra den rekommendationen?

” Jag skulle inte vilja vara i deras skor “, sa han.

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste världsnyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.