Dit zijn de favoriete Halloween-films van LifeSavvy Media

0
56
Kathy Najimy, Bette Midler en Sarah Jessica Parker speelt de hoofdrol in Hocus Pocus. Buena Vista Pictures/Disney

U kunt bij ons terecht voor uw technisch advies, uw productrecensies en uw levensstijlvragen. Als je ons zoveel andere elementen van je leven toevertrouwt, moet je ons waarschijnlijk ook op ons woord geloven voor de beste Halloween-films, toch?

De teams van LifeSavvy, How-To-Geek en Review Geek brengen je hun favoriete Halloween-films. Ze lopen uiteen van een iconisch verhaal over de oorsprong van een schurk tot een horror uit de jaren 1920, en maak je geen zorgen als je niet voor het eng wordt verkocht. Sommigen van ons kozen films die grote herfstvibes geven zonder al het griezelige gedoe.

Als je op zoek bent naar je volgende gezellige of op het puntje van je stoel zittende horloge, dan zijn dit de keuzes van LifeSavvy Media.

Inhoudsopgave

strong>

The Nightmare Before Christmas
The Lost Boys
Ernest Scared Stupid
Cabin in the Woods
Halloweentown
Het kabinet van Dr. Caligari
Praktische magie
28 dagen later
The Texas Chainsaw Massacre (1974)
Hocus Pocus

< /blockquote>

The Nightmare Before Christmas

LifeSavvy-hoofdredacteur Jason Fitzpatrick noemt Disney's iconische Nightmare Before Christmas zijn favoriete Halloween-film (hoewel we je laten beslissen of het echt een spookachtige Halloween-film is of een charmante gotische kerst film).

Voor het geval je het niet kent, de film volgt Jack Skellington, de pompoenkoning van Halloween Town, die moe is van zijn jaarlijkse reizen naar de mensenwereld om kinderen bang te maken. Voor arme Jack heeft Halloween zijn magie verloren. Wanneer hij Christmas Town ontdekt, bedenkt hij een plan om de Kerstman te ontvoeren en zijn plaats in te nemen.

De nachtmerrie voor Kerstmis

Halloween of Kerstmis? Jij beslist!

Amazon

$ 3,99

“The Nightmare Before Christmas is de perfecte film voor een gezinsvakantie. Welke andere film kun je op elk moment tussen september en december aan iedereen laten zien, behalve aan de jongste kinderen, en het is een perfect moment om hem te bekijken? Het is tegelijkertijd een viering van het spookachtige en macabere naast de warmte en verlossing van de kerststemming. Verder neemt Jack Skellington een nieuwe rol aan, compleet met een nieuw kostuum, maar uiteindelijk terugkeren naar zijn leven als King of Halloween Town is een perfecte parallel met de manier waarop we allemaal Halloween-kostuums aantrekken om iemand nieuw te worden voordat we terugkeren naar ons leven wanneer de avontuur is voorbij.” — Jason Fitzpatrick

The Lost Boys

De cult-klassieke film van Joel Schumacher is een favoriet van Amanda Gambill, de hoofdredacteur van LifeSavvy. De film, met in de hoofdrollen Kiefer Sutherland, Corey Haim en Corey Feldman, volgt de broers Michael en Sam die verhuizen naar een klein stadje in Californië. Terwijl Sam nieuwe vrienden vindt, valt Micheal voor een meisje genaamd Star, dat toevallig de leider is van een vampierbende. Sam en zijn nieuwe vrienden gaan op pad om zijn broer en Star te redden van de gevaarlijke vampiers.

The Lost Boys

Twee broers moeten een bende vampiers stoppen in een stad in het noorden van Californië.

Amazon

$ 3,99

“Dit is altijd mijn favoriete vampierfilm geweest omdat het alles heeft: een intrigerend verhaal, een mysterie, een rockin’ soundtrack, komedie, kamp en precies de juiste hoeveelheid bloed. Bovendien schittert Jack Bauer uit “24” als een meedogenloze motorrijdende bloedzuiger, dat alleen al de toegangsprijs waard is. Ik raad je ten zeerste aan om het ook op een groot scherm te bekijken als er een Halloween-show in je stad is. — Amanda Gambill

Ernest bang dom

Niet zo van spookachtig? Andrew Heinzman, een van de getalenteerde schrijvers bij Review Geek, zegt dat hij de klassieke Ernest Scared Stupid uit de jaren 90 moet bekijken.

Als de Ernest-films aan je geheugen ontsnappen, draaien ze allemaal om een ​​sympathieke maar domme man genaamd Ernest P. Worrell die zeker weet hoe hij zichzelf in de problemen kan brengen. Het personage, iconisch vertolkt door acteur Jim Varney, werd oorspronkelijk gemaakt voor een reeks advertenties en commercials door Varney en reclamebureau Carden & Kers. Het personage en Varney's komische vertolking van hem werden echter zo populair dat hij uiteindelijk een reeks films had. Ernest Scared Stupid is een van hen.

In de film werkt Ernest als vuilnisman wanneer hij een trol bevrijdt die al 200 jaar in een boom opgesloten zit. Na zijn vrijlating begint de trol kinderen in houten poppen te veranderen. Ernest werkt samen met zijn bijgelovige buurman Old Lady Hackmore (gespeeld door de legendarische Eartha Kitt trouwens) om zijn stad te verdedigen.

Ernest Scared Stupid

Als je een paar lachjes nodig hebt om je horrorfilmvreugde in evenwicht te brengen, dan is dit het wel.

Amazon

$ 3,99

“Ernest Scared Stupid is een van die belachelijke slapstickfilms waar een hele familie van kan genieten. En Eartha Kitt zit erin. Wat heb je nog meer nodig?” — Andrew Heinzman

Cabin in the Woods

Voor How-To-Geek-schrijver Vann Vicente is Cabin in the Woods de perfecte aanvulling op je enge filmmarathon.

De film met opmerkelijke sterren Chris Hemsworth net na de eerste Thor-film’ s release en Jesse Williams pre-Grey’s Anatomy— volgt een groep studievrienden die een weekendje weg in een afgelegen hut doorbrengen om te worden aangevallen door bovennatuurlijke wezens. Alles is echter niet wat het lijkt in deze film, en het neemt een wilde wending.

< h3>Cabin in the Woods

Zet je schrap voor wat wilde wendingen in deze horrorfilm.

Amazon

$4,99

“Het is eng, grappig en boordevol satirische horrorreferenties die je hele vriendengroep zal een geweldige decodering hebben. Het is de perfecte afsluiting van een Halloween-filmmarathon!”— Vann Vicente

Halloweentown

Als je te oud of niet oud genoeg was voor de hoogtijdagen van Disney's originele film, heeft misschien de favoriete Halloweentown van How-To Geek-medewerker Joe Fedewa gemist.

De film volgt Marnie Cromwell, een 13-jarig meisje, die ontdekt dat haar grootmoeder een heks is uit een magische plek genaamd Halloweentown. Daar kunnen bovennatuurlijke wezens het hele jaar door in vrede leven, maar een macht bedreigt de stad en de veiligheid van haar inwoners. Marnie, haar broers en zussen en haar grootmoeder werken samen om de stad te redden.

Halloweentown

Beleef de hoogtijdagen van de originele films van Disney Channel opnieuw met deze erfenis.

Amazon

$ 5,99

“Dit is een hele domme originele Disney Channel-film die ik als kind voor het eerst zag en ik kijk er elk jaar naar. Het uitgangspunt is dat heksen, vampiers en monsters allemaal echt zijn, maar ze leven in een speciaal rijk genaamd "Halloweentown". De hoofdpersoon is deels heks, maar haar moeder heeft geprobeerd het voor haar te verbergen. Uiteindelijk komt ze erachter van haar oma, gespeeld door de geweldige Debbie Reynolds, en ze belanden in Halloweentown om een ​​kwaadaardige bedreiging te stoppen. De effecten en het acteerwerk zijn super cheesy, maar het is erg nostalgisch voor mij.” — Joe Fedewa

Het kabinet van Dr. Caligari

Jordan Gloor, technisch redacteur bij How-To Geek, noemt The Cabinet of Dr. Caligari als een must-see voor het spookachtige seizoen.

Deze stille horrorfilm uit 1921 uit Duitsland wordt beschouwd als een klassieker in de Duitse cinema en beschouwd als een inspiratiebron voor hedendaagse regisseurs als Tim Burton en latere horrorfilms zoals Dracula en Frankenstein uit 1931.

De film vertelt het verhaal van Francis en Alan die Dr. Caligari ontmoeten op een kermis. Daar toont Caligari zijn slaapwandelaar (of slaapwaker) Cesare, die volgens hem de toekomst kan zien. Cesare is echter gehypnotiseerd en voorspelt in zijn trance-achtige toestand de dood van Alan. De volgende ochtend is Cesare's voorspelling uitgekomen, waardoor hij de hoofdverdachte is.

Het kabinet van Dr. Caligari

Vier Halloween met een van de beroemdste horrorfilms uit de bioscoop.

Amazon

$12.99

p>

“Het is freaky, gratis om naar te kijken en fundamenteel in de filmgeschiedenis.” — Jordan Gloor

Praktische magie

Sarah Jordan, de regisseur van de sociale media van LifeSavvy, leidt ons af van horror, maar houdt de boel griezelig met de cultklassieker Practic Magic.

De film, gebaseerd op de roman van Alice Hoffman, vertelt het verhaal van Sally en Gillian Owens, zussen wiens familielijn vol heksen is. Nadat Gillian betrokken raakt bij de gewelddadige Jimmy Angelo, wordt hij dood en worden de zussen onderzocht door een charmante detective. Maar als er vreemde verschijnselen beginnen op te treden, beginnen de zussen zich af te vragen of Jimmy Angelo echt weg is.

< h3>Praktische magie

Een spook, een moordmysterie en een romance? Ja, graag.

Amazon

$14,99

“Je kunt een Halloween-film uit de jaren 90 als Praktische magie niet griezelig maken, vooral met een cast als Sandra Bullock en Nicole Kidman. Deze film heeft echt alles: fantasie, romantiek, komedie en vooral de banden van het zusterschap. — Sarah Jordan

28 dagen later

Als je hebt gewacht tot een zombiefilm op deze lijst verschijnt, kan je dank sturen naar How-to Geek-schrijver Tim Brookes. Cillian Murphy-film 28 Days Later is zijn keuze.

De film begint met een fietskoerier genaamd Jim die wakker wordt in een verlaten ziekenhuis in Londen, 28 dagen nadat een dodelijk virus een groot deel van de bevolking in bloeddorstige zombies heeft veranderd. Terwijl hij het ziekenhuis verlaat, ontmoet Jim andere overlevenden en probeert hij naar een door het leger gerunde heiligdom te gaan.

28 dagen later

Hou je van zombiefilms? Dit is het Halloween-horloge voor jou.

Amazon

$ 14,99

“Schrijnend, gespannen en briljant geacteerd met de beste soundtrack ooit in een zombiefilm.” — Tim Brookes

The Texas Chainsaw Massacre (1974)

Op zoek naar een klassieker? Cam Summerson, hoofdredacteur van Review Geek, verwijst naar de originele versie uit 1974 van The Texas Chainsaw Massacre.

De film volgt Sally en haar verlamde broer Franklin die naar het familiebedrijf gaan. 8217's oude boerderij om te onderzoeken dat het graf van hun grootvader is vernield. Terwijl ze daar zijn, ontdekt de groep moorddadige buren en worden ze een voor een aangevallen door de nu beruchte Leatherface die een kettingzaag hanteert en een masker van menselijke huid draagt.

The Texas Chainsaw Massacre

Denk aan een film van de jaren '70 niet meer eng kunnen zijn? Denk nog eens na.

Amazon

 

“Sommige mensen zeggen dat het een van de engste films ooit is gemaakt. Ik zeg dat het de meest briljante horrorfilm is die ooit is gemaakt. Als je nieuw bent in de Texas Chainsaw-franchise, moet je beginnen met het origineel. De kettingzaag uit 1974 is de hartslag van wat horror zou moeten zijn: geen jumpscares, geen goedkope sensaties. Gewoon pure spanning en rauwe angst bij elke beurt. Als je het origineel hebt gezien, moet je het nog een keer bekijken om jezelf eraan te herinneren hoe geweldig het werkelijk is. Er zijn ook tal van sequels, prequels en reboots om in te duiken, maar geen enkele zal ooit het originele meesterwerk van Tobe Hooper overtreffen. — Cam Summerson

Hocus Pocus

Wat mij betreft, ik kan de maand oktober niet doorkomen zonder Hocus Pocus te kijken . De iconische Disney-film met in de hoofdrollen Kathy Najimy, Bette Midler en Sarah Jessica Parker inspireert tot op de dag van vandaag kostuums en merchandise.

De film volgt Max Denison en zijn zusje Dani die onlangs zijn verhuisd naar Salem, Massachusetts. Tijdens Halloween verkennen Max, Dani en hun nieuwe vriend Allison een verlaten hut. Ondanks Allisons waarschuwingen over het huis, laat Max de Sanderson-zussen, een drietal heksen die onsterfelijk willen worden, vrij. Om zijn kleine zusje en nieuwe stad veilig te houden, moet Max de zussen stoppen voordat het te laat is.

Hocus Pocus

Spooky ontmoet campy? Deze hoort zeker thuis op een filmmarathonlijst.

Amazon

$3,99

“Er is een reden waarom je Hocus Pocus elke Halloween in je social media-feeds ziet verschijnen. Het is een klassieker. Met een all-star cast is de film komisch goud dat elementen van het kamp kan combineren met een aantal echt spookachtige momenten. Nadat ik het als kind had gezien, maakten de Sanderson-zussen me zelfs zo bang dat ik het pas op mijn twintigste nog een keer kon bekijken. Maar nu ik ouder ben, zijn die spookachtige zussen enkele van mijn favoriete personages, en de uitvoeringen van Najimy, Parker en Midler zijn must-sees.” — Shea Simmons

Als je op zoek bent naar een paar films voor je weekenden in oktober of Halloween-nachtfilmmarathon, dan zijn dit enkele van onze favorieten. Net als wij zijn geen twee films hetzelfde en ze zijn allemaal *de kus van de chef.*

Nu is het gewoon tijd voor jou om te gaan kijken.