Dessa är LifeSavvy Medias favorit Halloween -filmer

0
72
Kathy Najimy, Bette Midler och Sarah Jessica Parker spelar huvudrollen i Hocus Pocus. Buena Vista Pictures/Disney

Du vänder dig till oss för att få tekniska råd, dina produktrecensioner och dina livsstilsfrågor. Om du litar på oss med så många andra delar av ditt liv, borde du antagligen också ta vårt ord om de bästa Halloween-filmerna, eller hur?

Teamen på LifeSavvy, How-To-Geek och Review Geek ger dig sina favorit Halloween -filmer. De springer spektrumet från en ikonisk skurkens ursprungshistoria till en skräck från 1920 -talet, och oroa dig inte om du inte säljs på skrämmande. Några av oss valde filmer som ger stora höstvibbar utan alla skrämmande grejer.

Om du är på jakt efter din nästa mysiga eller stolsklädda klocka är det här LifeSavvy Medias val.

Innehållsförteckning

The Nightmare Before Christmas
The Lost Boys
Ernest Scared Stupid
Cabin in the Woods
Halloweentown
Dr. Caligaris skåp
Praktisk magi
28 dagar senare
Texas motorsågsmassakern (1974)
Hocus Pocus

< /blockquote>

The Nightmare Before Christmas

LifeSavvy-chefredaktör Jason Fitzpatrick kallar Disneys ikoniska Nightmare Before Christmas som hans favorit Halloween-film (även om vi låter dig avgöra om det faktiskt är en spöklik Halloween-film eller en charmig gotisk jul film).

Om du inte är bekant följer filmen Jack Skellington, pumpakungen i Halloween Town som är trött på sina årliga resor till människovärlden för att skrämma barn. För stackars Jack har Halloween tappat sin magi. När han upptäcker julstaden, planerar han att kidnappa jultomten och ta hans plats.

Mardrömmen före jul

Halloween eller jul? Du bestämmer!

Amazon

$ 3,99

“ The Nightmare Before Christmas är den perfekta familjesemesterfilmen. Vilken annan film kan du visa för alla utom de yngsta barnen någon gång mellan september och december och det är en perfekt tid att titta på den? Det är samtidigt ett firande av det läskiga och makabra tillsammans med julstämningens värme och förlossning. Dessutom intar Jack Skellington en ny roll, komplett med en ny dräkt, men i slutändan återvänder han till sitt liv som kung i Halloween Town en perfekt parallell till hur vi alla bär Halloween -kostymer för att bli någon ny innan vi återvänder till våra liv när äventyret är över. ” — Jason Fitzpatrick

The Lost Boys

Joel Schumachers kultklassiska film är en favorit hos Amanda Gambill, LifeSavvy: s chefredaktör. Filmen, med Kiefer Sutherland, Corey Haim och Corey Feldman i huvudrollen, följer bröderna Michael och Sam som flyttar till en liten stad i Kalifornien. Medan Sam hittar nya vänner, faller Micheal för en tjej som heter Star som råkar vara i träl till ledaren för ett vampyrgäng. Sam och hans nya vänner gav sig ut för att rädda sin bror och Star från de farliga vampyrerna.

The Lost Boys

Två bröder måste stoppa ett gäng vampyrer i en stad i norra Kalifornien.

Amazon

$ 3,99

“ Detta har alltid varit min favorit vampyrfilm eftersom den har allt: en spännande historia, ett mysterium, en rockin ’ soundtrack, komedi, läger och precis lagom mycket gore. Dessutom spelar Jack Bauer från “ 24 ” som en hänsynslös motorcykelåkande blodsocker — det är ensam värt inträdespriset. Jag rekommenderar starkt att du tittar på den på en stor skärm också om det finns en Halloweenvisning i din stad. ” — Amanda Gambill

Ernest Scared Stupid

Inte så skrämmande? Andrew Heinzman, en av de begåvade författarna på Review Geek, säger att han ska titta på klassikern från Ernest Scared Stupid från 90 -talet.

Om Ernest-filmerna flyr från ditt minne, centrerar de alla runt en älskvärd men svag man som heter Ernest P. Worrell som verkligen vet hur man får sig in i en pickle. Karaktären, ikoniskt skildrad av skådespelaren Jim Varney, skapades ursprungligen för en serie annonser och reklamfilmer av Varney och annonsbyrån Carden & amp; Körsbär. Men karaktären och Varneys komiska skildring av honom blev så populära att han till slut hade en serie filmer. Ernest Scared Stupid är en av dem.

I filmen arbetar Ernest som skräpsamlare när han frigör ett troll som har varit inlåst i ett träd i 200 år. Efter att han släppts börjar trollet göra barn till trädockor. Ernest samarbetar med sin vidskepliga granne Old Lady Hackmore (spelad av legendariska Eartha Kitt, förresten) för att försvara sin stad.

Ernest Scared Stupid

Om du behöver några skratt för att balansera din skräckfilmstopp är det här.

Amazon

$ 3,99

“ Ernest Scared Stupid är en av de löjliga slapstickfilmerna som en hel familj kan njuta av. Och Eartha Kitt är med. Vad mer behöver du? ” — Andrew Heinzman

Cabin in the Woods

För How-To-Geek-författaren Vann Vicente är Cabin in the Woods det perfekta tillägget till ditt skrämmande filmmaraton.

Filmen — som är känd för Chris Hemsworth strax efter den första Thor-filmen ’ s release och Jesse Williams pre-Gray ’ s Anatomy — följer en grupp högskolevänner som tillbringar en helg på en avskild stuga bara för att bli attackerade av övernaturliga varelser. Allt är dock inte vad det verkar i den här filmen, och det tar en vild vändning.

< h3>Cabin in the Woods

Bered dig på några vilda vändningar i denna skräckfilm.

Amazon

$ 4,99

“ Det är läskigt, roligt och fullt av satiriska skräckreferenser som hela din vängrupp kommer att ha en jättekodning. Det är den perfekta kappen för ett filmmaraton i Halloween! ” — Vann Vicente

Halloweentown

Om du var för gammal eller inte tillräckligt gammal för Disneys ursprungliga filmhögtid, du kanske har missat How-To Geek personalförfattare Joe Fedewas favorit Halloweentown.

Filmen följer Marnie Cromwell, en 13-årig tjej, som upptäcker att hennes mormor är en häxa från en magisk plats som heter Halloweentown. Där kan övernaturliga varelser leva i fred året runt, men en styrka hotar staden och dess invånares säkerhet. Marnie, hennes syskon och mormor samarbetar för att rädda staden.

Halloweentown

Återupplev höjdagen för Disney Channel originalfilmer med denna throwback.

Amazon

$ 5,99

“ Detta är en väldigt dum Disney Channel Original Movie som jag först såg som barn och jag ser den varje år. Utgångspunkten är att häxor, vampyrer och monster är alla verkliga, men de lever i ett speciellt rike som kallas “ Halloweentown. ” Huvudpersonen är en häxa, men hennes mamma har försökt gömma det för henne. Hon får så småningom reda på det från sin mormor, som spelas av den fantastiska Debbie Reynolds, och de hamnar i Halloweentown och försöker stoppa ett ont hot. Effekterna och skådespelet är supertrevligt, men det är väldigt nostalgiskt för mig. ” — Joe Fedewa

Dr Caligaris kabinett

Jordan Gloor, teknisk redaktör på How-To Geek, citerar The Cabinet of Dr. Caligari som ett måste för den skrämmande säsongen.

Denna tysta skräckfilm från Tyskland från 1921 anses vara en klassiker inom tysk film och betraktades som en inspiration för dagens regissörer som Tim Burton och efterföljande skräckfilmer som 1931 ’ s Dracula och Frankenstein.

Filmen berättar om Francis och Alan som träffar Dr Caligari på en karneval. Där visar Caligari upp sin somnambulist (eller sleepwaker) Cesare som han påstår kan se framtiden. Cesare är emellertid faktiskt hypnotiserad, och i sitt transliknande tillstånd förutspår Alans död. Nästa morgon har Cesares förutsägelse gått i uppfyllelse och gjort honom till den främsta misstänkta.

Dr Caligaris kabinett

Fira Halloween med en av biografens mest kända skräckfilmer.

Amazon

$ 12,99

“ Det är freaky, gratis att titta på och grundläggande i filmhistorien. ” — Jordan Gloor

Practical Magic

Sarah Jordan, LifeSavvy's social media director, avviker oss från skräck men håller det spöklikt med kultklassisk film Practical Magic.

Filmen, anpassad från Alice Hoffman -romanen, berättar historien om Sally och Gillian Owens, systrar vars släktlinje är full av häxor. Efter att Gillian engagerat sig i den kränkande Jimmy Angelo hamnar han död och systrarna undersöks av en charmig detektiv. Men när konstiga fenomen börjar inträffa börjar systrarna undra om Jimmy Angelo verkligen är borta.

< h3> Praktisk magi

En hemsökt, ett mordmysterium och en romantik? Ja, snälla.

Amazon

$ 9,99

“ Du kan inte skrämma en halloweenfilm från 90-talet som Practical Magic, särskilt med en roll som Sandra Bullock och Nicole Kidman. Den här filmen har verkligen allt — fantasi, romantik, komedi och framför allt systerskapets band. ” — Sarah Jordan

28 dagar senare

Om du har väntat på att en zombiefilm ska dyka upp på den här listan kan skicka ditt tack till How-to Geek-författaren Tim Brookes. Cillian Murphy-helmed film 28 dagar senare är hans val.

Filmen börjar med att en cykelbud som heter Jim vaknar på ett övergivet sjukhus i London 28 dagar efter att ett dödligt virus har gjort mycket av befolkningen till blodtörstiga zombies. När han tar sig från sjukhuset träffar Jim andra överlevande och försöker ta sig till en militärstyrd fristad.

28 dagar senare

Älskar du zombiefilmer? Detta är Halloween -klockan för dig.

Amazon

$ 14,99

“ Skrämmande, spänd och strålande skådespelare med det bästa soundtracket som någonsin funnits i en zombiefilm. ” — Tim Brookes

Texas Chainsaw Massacre (1974)

Letar du efter en klassiker? Cam Summerson, Review Geeks chefredaktör, pekar på den ursprungliga versionen av The Texas Chainsaw Massacre från 1974.

Filmen följer Sally och hennes paraplegiska bror Franklin som går till deras familj &# 8217; s gamla bondgård för att undersöka ordet om att deras farfars grav har vandaliserats. När de är där upptäcker gruppen mordiska grannar och en efter en börjar bli attackerad av den nu ökända Leatherface som bär en motorsåg och bär en mask av mänsklig hud.

Texas Chainsaw Massacre

Tänk på en film från 70 -talet kan inte vara läskigt längre? Tänk om.

Amazon

& nbsp;

“ Vissa människor säger att det är en av de läskigaste filmerna som någonsin gjorts. Jag säger att det är den mest lysande skräckfilmen som någonsin skapats. Om du är ny på Texas Chainsaw -serien måste du börja med originalet. Motorsågen 1974 är hjärtslaget för vad skräck ska vara, inga hoppskräck, inga billiga spänningar. Bara ren spänning och rå rädsla vid varje varv. Om du har sett originalet bör du titta på det igen för att påminna dig själv om hur bra det verkligen är. Det finns också gott om uppföljare, prequels och omstarter att gräva i, men ingen kommer någonsin att överträffa Tobe Hoopers ursprungliga mästerverk. ” — Cam Summerson

Hocus Pocus

När det gäller mig kan jag inte ta mig igenom oktober månad utan att titta på Hocus Pocus . Den ikoniska Disney -filmen med Kathy Najimy, Bette Midler och Sarah Jessica Parker i huvudrollen inspirerar kostymer och varor till denna dag.

Filmen följer Max Denison och hans lillasyster Dani som nyligen har flyttat till Salem, Massachusetts. Under Halloween utforskar Max, Dani och deras nya vän Allison en övergiven stuga. Trots Allisons varningar om hemmet sätter Max Sanderson -systrarna, en trio av häxor som vill bli odödliga, fria. För att skydda sin lillasyster och nya stad måste Max stoppa systrarna innan det är för sent.

Hocus Pocus

Spooky möter campy? Den här hör definitivt till på en filmmaratonlista.

Amazon

$ 3,99

“ Det finns en anledning till att du ser Hocus Pocus dyka upp i dina sociala mediefoder varje Halloween. Det är en klassiker. Med en all-star-gjutning är filmen komedi-guld som kan blanda in delar av lägret med några riktigt läskiga stunder. Faktum är att efter att ha sett den som liten skrämde Sanderson-systrarna mig så mycket att jag inte kunde titta på den förrän jag var 20-årig. Nu när jag är äldre är de där skrämmande systrarna några av mina favoritkaraktärer, och Najimy, Parker och Midlers uppträdanden är ett måste. ” — Shea Simmons

Om du är på jakt efter några filmer för dina oktoberhelger eller Halloween -nattfilmsmarathon är det några av våra favoriter. Liksom oss är det inte två filmer som är lika och alla är *kockens kyss. *

Nu är det bara dags för dig att börja titta.