De beste 4K-tv's voor de feestdagen 2021: voor elk wat wils

0
62
Studio Romantic/Shutterstock.com< /figure> Inhoudsopgave

Waar moet je op letten bij een 4K-tv in 2021
Beste 4K-tv Algemeen: Samsung QN90A-serie
Beste budget 4K-tv: Hisense U6G-serie
Beste 4K-tv voor gaming: LG C1-serie
Beste 4K-tv voor films: LG G1-serie
Beste 75- Inch klasse 4K TV: LG C1 77-inch


Fijne feestdagen! Dit artikel maakt deel uit van onze Cadeaugids voor de feestdagen 2021, waar je de beste aanbevelingen van How-To Geek, LifeSavvy en Review Geek kunt vinden om je te helpen het perfecte cadeau te kiezen voor iedereen op je lijst!

Waar u in 2021 op moet letten bij een 4K-tv

Als het gaat om het genieten van 4K-content, moet de televisie deze taak aankunnen. In het ideale geval is uw tv vanuit vrijwel elke hoek zichtbaar en biedt het een geweldig contrast. Je wilt dat de zwarttinten diep en rijk zijn zonder de helderheid van belangrijke details in een donker verlichte scène te verliezen.

Sommige van de beste tv-modellen gebruiken full-array local dimming om delen van het scherm te dimmen die verondersteld worden donker zijn. Dit kan de contrastverhouding enorm verbeteren, waardoor u een levendig, kleurrijk beeld krijgt.

Een uitstekende 4K tv zorgt ook voor een snelle responstijd, zodat je geen vertraging of haperingen in je video ziet. Het biedt u ook voldoende HDMI- en USB-poorten om uw kabel- of satellietdecoder, gameconsole en andere media-apparaten aan te sluiten. De “topper” modellen zullen de nieuwste HDMI 2.1-poorten bieden, samen met 120 Hz verversingsfrequenties.

GERELATEERDEen tv kopen: wat u moet weten

In onze gids voor het kiezen van de beste tv in het algemeen, leggen we twee toonaangevende weergavetechnologieën uit die beschikbaar zijn. Veel modellen, vooral budget-tv's, gebruiken lcd-tv's met led-verlichting. Deze kunnen een uitstekend beeld opleveren, maar hebben last van contrastproblemen als ze niet de nieuwste technologie gebruiken.

Dan zijn er zelfemitterende OLED-schermen, waarbij elke pixel zijn eigen licht creëert. Een OLED-display kan “uitschakelen” afzonderlijke pixels, die bijna oneindige contrastverhoudingen bieden, maar het risico lopen in te branden. Deze verschillende schermtypes hebben hun voor- en nadelen. Zorg ervoor dat u volledig begrijpt hoe ze van elkaar verschillen voordat u uw aankoop doet.

Laten we nu eens kijken naar de beste 4K-tv's die u kunt kopen.

Beste 4K-tv in het algemeen: Samsung QN90A-serie

Samsung

Pros

 • ✓ Uitstekende native contrastverhouding
 • ✓ Uitstekend gebruik van full-array local dimming
 • ✓ Brede kijkhoeken
 • ✓ Geweldige HDR-piekhelderheid voor een rijk beeld

Nadelen

 • ✗ Merkbare bloei rond heldere objecten
 • ✗ Een beetje een vies effect nabij het midden van het scherm in sommige inhoud
 • ✗ Geen Dolby Vision-ondersteuning

De Samsung QN90A is het vlaggenschip in de nieuwe Neo QLED-reeks van het bedrijf. De belangrijkste verbetering ten opzichte van eerdere Samsung Quantum Dot-modellen is dat deze line-up Mini LED-achtergrondverlichting gebruikt, waardoor het scherm extreem helder wordt wanneer dat nodig is.

Tegelijkertijd wordt full-array local dimming uitgeschakeld pixels wanneer ze donker zouden moeten zijn, waardoor je veel visueel contrast hebt. Het enige nadeel van deze technologie is dat je misschien een “halo” effect rond heldere objecten op een donkere achtergrond.

GERELATEERDQLED uitgelegd: wat is precies een “Quantum Dot”-tv ?

U zult ook genieten van de brede kijkhoeken van het QLED-scherm, aangezien uw beeld bijna overal waar u zit helder en duidelijk is. De responstijd is redelijk goed voor een allrounder, en dit model ondersteunt zelfs HDMI 2.1 met een native 120Hz verversingssnelheid voor al je gamingbehoeften.

HDR-inhoud springt eruit vanwege de uitstekende helderheid en het brede kleurengamma. De QN90A biedt HDR10+ ondersteuning, maar geen Dolby Vision HDR. Hoewel dit niet het beste model voor gaming is, maken de verversingssnelheid van 120 Hz en de uitstekende gamingmodus van Samsung het zeer geschikt voor je nieuwste Xbox- of Playstation-titels.

Beste 4K-tv in het algemeen

Samsung QN90A-serie

Het vlaggenschip van Samsung's nieuwste Neo QLED-reeks, de QN90A, biedt een geweldige weergave van zowat alle media die je zou kunnen spelen. Het maakt misschien geen gebruik van OLED-beeldschermtechnologie, maar je merkt het bijna niet.

Amazon

$ 1.247,99
$ 1.397,99 Bespaar 11%

Beste budget 4K-tv: Hisense U6G-serie

Hisense

Pros

 • ✓ Uitstekend contrast
 • ✓ Fantastische zwarte uniformiteit
 • ✓ Geweldig voor SDR-inhoud, zelfs in de helderste kamers

Nadelen

 • ✗ De beeldkwaliteit neemt af wanneer bekeken vanuit een hoek
 • ✗ HDR-inhoud wordt niet erg helder
 • ✗ Door advertenties ondersteunde slimme interface

Hisense's instapmodel van ULED-tv's, de U6G, is onze topkeuze voor 4K met een beperkt budget. Het contrast is indrukwekkend en de uniformiteit van het zwart is geweldig. De U6G-achtergrondverlichting heeft bijna geen waarneembare flikkering en de set heeft zelfs een behoorlijke lokale dimfunctie.

De enige aspecten die je misschien niet leuk vindt, zijn een beperkte kijkhoek en advertenties verspreid over de slimme interface. Zolang je deze led-tv niet probeert in een kamer met een brede zithoek of een grote groep mensen, is de Hisense U6G geweldig voor het kijken naar sport, tv-programma's en SDR-films in een lichte kamer. U wilt dat de kamer verduisterd wordt voor HDR-films, aangezien het scherm niet erg helder wordt in de HDR-modus.

Gamen is verrassend goed op dit Hisense-model, met een uitstekende responstijd en een invoervertraging die laag genoeg is om te wedijveren met duurdere televisies. Als je echter op zoek bent naar HDMI 2.1-ondersteuning of variabele verversingsfrequenties, dan is dit niet geschikt voor jou.

Vizio biedt ook een uitstekend aanbod van budget 4K-televisies, maar onze keuze blijft bij de Hisense U6G omdat deze vergelijkbare prestaties en functies biedt voor een meer budgetvriendelijke prijs.

Beste budget 4K-tv

Hisense U6G-serie

Deze 4K-televisie op instapniveau ondersteunt misschien niet alle nieuwste functies, maar het is nog steeds een uitstekende keuze voor een budget 4K-tv. U zult genieten van het contrast en de uniformiteit van het zwart, waar u ook naar kijkt.

Amazon

$ 449.99
$ 499,99 Bespaar 10%

Beste 4K-tv voor gaming: LG C1-serie

LG

Pros

 • ✓ Volledige ondersteuning voor HDMI 2.1 op alle HDMI-poorten
 • ✓ Bijna oneindige contrastverhouding laat je game-graphics knallen
 • ✓ Perfect zwart zonder enige zichtbare bloei

Nadelen

 • ✗ Risico op permanente inbranding
 • ✗ De helderheid is beperkt, vooral voor HDR-inhoud

LG heeft Sony niet altijd verslagen voor de beste gaming-tv's, maar de nieuwe OLED-serie uit de C1-serie weet de concurrentie te verslaan. De LG C1 2021 is over het algemeen geweldig en biedt een uitstekende ervaring, of je nu naar je favoriete tv-series of HDR-films kijkt.

De C1 schittert echt in combinatie met de nieuwste gameconsoles en is de beste 4K-tv voor de PS5- en Xbox-serie consoles. Het biedt vier HDMI 2.1-poorten met allemaal 120 Hz verversingsfrequenties, dus je zult niet teleurgesteld zijn door zijn prestaties met de nieuwste gameconsoles.

GERELATEERDWat is HDMI VRR op de PlayStation 5 en Xbox Series X?

De ingebouwde Game Optimizer-instellingen helpen je ook bij het navigeren om de beste prestaties te krijgen, en de televisie ondersteunt AMD's FreeSync, NVIDIA's G-SYNC en HDMI Variable Refresh Rate-technologie volledig.

p>

De bijna oneindige kleuren en het contrast zullen je verbazen tijdens je gamesessies, vooral als de lichten uit zijn. Zorg ervoor dat u de tv uitschakelt wanneer u even weggaat voor een pauze, aangezien OLED-schermen notoir gevoelig zijn voor inbranden.

Beste 4K-tv voor gaming

LG C1-serie

Gamers houden van snelle responstijden, lage invoervertraging en fantastisch contrast wanneer ze hun favoriete games spelen. De LG C1 biedt dat allemaal en meer.

Amazon

$1471,99

Beste 4K-tv voor Films: LG G1-serie

LG

Pros

 • ✓ Bijna oneindige contrastverhouding met perfecte zwarttinten
 • ✓ Geen bloei of halo's rond heldere objecten
 • ✓ Blinkt uit in het omgaan met HDR10-inhoud

Nadelen

 • ✗ Risico op permanente inbranding
 • ✗ Automatische helderheidsbeperking kan afleidend werken

De LG G1-serie bereikt alle hoogtepunten als het gaat om films kijken. Films, vooral de nieuwste HDR-inhoud, hebben speciale aandacht nodig om echt te schitteren.

Een goede televisie voor films gaat niet alleen over fantastisch contrast om te genieten van de landschappen in je films. Je wilt ook een geweldige responstijd, zodat de actiescènes niet vertragen of last hebben van schokkerigheid of flitsen. De LG G1 handelt dat allemaal in stijl af, zodat je jezelf kunt onderdompelen in je films en er met volle teugen van kunt genieten.

Natuurlijk wil je je ervaring ook delen met vrienden en familie, door je eigen kijkfeestjes te organiseren. Deze tv zal u niet teleurstellen, want dankzij de brede kijkhoeken kunnen mensen films zien en ervan genieten, zelfs aan de zijkant van het scherm.

Of je nu de nieuwste blockbuster op Bluray of een klassieke film kijkt, je zult dol zijn op de functies van deze tv. Niet eens 24 frames per seconde (24p), al jaren een standaard voor het maken van films, is een probleem omdat de G1 24p trilling automatisch verwijdert.

Er zijn slechts twee nadelen aan de LG G1-serie. Ten eerste, omdat het een OLED-tv-scherm gebruikt, bestaat het risico van permanent inbranden. Ten tweede kan de Automatic Brightness Limiting (ABL) van de televisie soms te agressief worden. Dit kan enigszins afleidend zijn wanneer u naar sport kijkt of games speelt, maar slechts in geringe mate.

Over het algemeen kun je, als je een filmfanaat bent, niet fout gaan met de G1.

Beste 4K-tv voor films

LG G1-serie

Deze televisie is geweldig voor elke inhoud, maar hij is vooral geschikt voor films. Het bijna oneindige contrast en de snelle responstijd zorgen ervoor dat je ondergedompeld blijft in je favoriete films.

Amazon

$ 1.696,99
$ 1.999,99 Bespaar 15%

Best 75- Inch klasse 4K TV: LG C1 77-inch

LG

Pros

 • ✓ Volledige ondersteuning voor HDMI 2.1 (en 120 Hz verversingsfrequenties) op alle HDMI-poorten
 • ✓ Dankzij de bijna oneindige contrastverhouding ziet al uw inhoud er prachtig uit
 • ✓ Perfect zwart zonder zichtbare bloei

Nadelen

 • ✗ Risico op permanente inbranding
 • ✗ Helderheid is beperkt, vooral voor HDR-inhoud

Je weet wat ze zeggen: Ga groot of ga naar huis! De C1 77-inch 4K-tv van LG wordt thuis toevallig groot met zijn grote schermformaat.

De C1 biedt een van de beste schermen op de markt, met een praktisch oneindige contrastverhouding. Het biedt ingangen voor bijna alles wat u erop wilt aansluiten, met vier HDMI 2.1-poorten, drie USB-poorten, Wi-Fi en Bluetooth-ondersteuning. Natuurlijk heeft het ook een RF-antenne-aansluiting, maar het heeft geen component-in of composiet-in pluggen.

GERELATEERDWat is Dolby Atmos?

Wat het mist in oudere technologie, maakt de C1 goed met nieuwere. Alle vier de HDMI-poorten ondersteunen 120 Hz verversingsfrequenties en de televisie is compatibel met alle primaire vormen van variabele verversingssnelheidstechnologie. Je kunt je audio doorsturen naar je stereo-ontvanger voor thuis via HDMI of een optische kabel, met ondersteuning voor Dolby Atmos en 5.1 Dolby Digital.

De minpunten van deze tv zijn voor de meesten minimaal. Zoals bij alle OLED-tv's is er een risico op permanente inbranding. Ook is de tv mogelijk niet helder genoeg voor zeer lichte of zonnige kamers. Dit is een televisie die het gelukkigst is als de verlichting meer gedempt of helemaal donker is.

Maar als je een grote tv wilt om films te kijken en games op te spelen terwijl je er nog steeds goed uitziet, dan heb je’ Ik wil de 77-inch LG C1.

Beste 75-inch klasse 4K-tv

LG G1 77 4K Smart OLED TV

Als je naar het grote scherm kijkt, maak het dan groot en mooi. De bijna oneindige contrastverhouding en snelle responstijden maken van deze 4K-televisie een fantastisch middelpunt voor uw thuisbioscoopruimte.

Amazon

$2971,99
$3799,99 Bespaar 22%

p>De beste TV's van 2021 voor games, films en meer Beste algemene tv LG C1 Amazon

$1471,99
 

Beste budget-tv Hisense U7G Amazon

$899.99
$1099.99 Opslaan 18%

Beste 8K-tv Samsung QN900A 8K Amazon

$ 3458,99< br/>$4999,99 Bespaar 31%

Beste gaming-tv LG G1 Amazon

$ 1.696,99
$ 1.999,99 Bespaar 15%

Beste tv voor films Sony A90J Amazon

$ 2778.00
 < /p> Beste Roku TV TCL 6-Series R635 Amazon

$ 699.99
$ 825.00 Bespaar 15%

Beste LED-tv Samsung QN90A Amazon

$ 1.297,99
$ 1.547,99 Bespaar 16%

LEES NEXT

 • & rsaquo; De donkere modus inschakelen in Google Maps op iPhone en iPad
 • › Vertraagd: universele besturing wordt niet gestart met macOS Monterey
 • › Je Mac krijgt macOS Monterey op 25 oktober 2021
 • › Hoe u uw Windows 11-pc nooit in slaap kunt laten vallen
 • › Wat is het verschil tussen Apple's M1, M1 Pro en M1 Max?