Daily Briefing: Pandora Papers Part-13; Andra personen kapitulerar i Singhu -lyntningsfallet

0
56

En titt på de bästa nyheterna idag, 17 oktober 2021.

God morgon,

< b> Stor historia

Det senaste kongressens arbetsutskottsmöte, det första på fem månader, slutade med en bekant anteckning – klagande för Rahul Gandhis återkomst som partichef. Men det som är annorlunda den här gången är att vi äntligen har ett datum för val av president . Och Rahul vill inte ta över eftersom “ några CWC -medlemmar ” vill han, är han öppen för en utmaning, enligt en ledare nära honom.

Pandora Papers

En affärsman från Kolkata, som har fått det största meddelandet om valutahanteringslagen (FEMA) någonsin om 7 220 miljoner kronor, öppnade offshoreföretag genom Trident Trust Company, visar uppgifter i Pandora Papers som undersökts av Indian Express.

Från framsidan

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

A andra personen ”kapitulerade” i samband med lynchningen av en 35-åring vid bondens protestplats i Singhu vid gränsen mellan Delhi och Haryana. När Haryana -administrationen, försiktig med konsekvenser, gick försiktigt fram, sa källor att Nihangerna hade övertalats att lämna över de anklagade, eftersom polisen inte ville framkalla en reaktion genom att göra en sökning och gripande.

I ännu ett fall av riktade attacker mot civila, särskilt icke-muslimer, dödades två icke-lokalbefolkningar av militanter i Kashmir. Medan Arvind Kumar Sah, en gatuförsäljare från Bihar, blev skjuten i huvudet från ett tomt område i Srinagar, kom rapporter några minuter senare om Sageer Ahmad, en snickare som tillhör Saharanpur i Uttar Pradesh, som skjuts mot i byn Litter i södra Kashmir Pulwama.

Det finns en stor sannolikhet att Indiranagar ka goonda återvänder till internationell cricket för att terrorisera motståndarlag, om än som tränare. Styrelsen för kontroll för cricket i Indien har lyckats övertyga Rahul Dravid att ansöka om landslagstränarposten , som kommer att bli ledig efter T20 -VM. Styrelsen vill att Dravid ska ta ansvaret fram till 2023.

Måste läsa

En pandemiinducerad högkonjunktur i den utbildningskopplade ed- tekniksektorn har lett till en blandning av affärer bland de främsta aktörerna, bland rekordfondflöden. Under de första nio månaderna 2021 såg ed-tech-sektorn fusioner och förvärv till ett värde av mer än 3,35 miljarder dollar, mer än tre gånger de konsoliderade beloppen som höjts under de senaste två åren-416 miljoner dollar 2020 och 783 miljoner dollar 2019.

P Chidambaram om den växande respektlösheten för de mänskliga rättigheterna i landet: ”Under de senaste tre åren har premiärministern inte yttrat ett ord om fångarnas mänskliga rättigheter i Bhima Koregaon -fallet eller om den fördröjda fördröjningen med att ens utforma anklagelserna, i ett ärende som åtalas av byrån under hans åtal, NIA. Det behöver inte sägas att rättegången inte har börjat. ”

Amit Khare, som har hjälpt åtminstone två av de mest uppmärksammade regeringens politik på senare tid, NEP- och IT-reglerna, har nu utsetts till rådgivare för statsministern . Den pensionerade byråkrat var allmänt känd som en “görare” och hade ett rykte om sig att kunna “läsa sina chefers tankar”, vilket resulterade i att han tillbringade sin karriär vid gränsen till viktiga ministerier och roller.

För de flesta invånare i Kashmiri Pandit -bosättningarna tvärs över Jammu har de senaste riktade morden på civila i dalen gjort att de känner sig oroliga. Den ständiga känslan av rädsla och förebådande, som långsamt började försvinna, är nu vrider sig tillbaka till dessa bosättningar . ”När artikel 370 upphävdes kände panditerna att de kunde återvända. Morden har dock förstört allt som uppnåtts, säger en invånare.

Och slutligen

I sin nya bok 'Muskotens förbannelse: liknelser för en planet i kris' erbjuder Amitav Ghosh en spännande undersökning av den växande klimatkrisen genom ett prisma av historia, politik, ekonomi och filosofi. I en intervju med The Indian Express < i>, han talar om den tydliga och nuvarande fara som är klimatförändringar och att koppla ihop prickarna mellan kolonialism, kapitalism och ekologisk obalans i sitt nya facklitteratur.

Fram till imorgon,
Leela Prasad G och Rahel Philipose

Indian Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

Ladda ner Indian Express -appen för alla de senaste live -nyheterna.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.