157 nye medisinske høyskoler godkjent siden 2014: Helsedepartementet spør RTI

0
62

Disse tallene ble nevnt 2014 og fremover i svaret på RTI -forespørselen. (Ekspressfoto: Praveen Khanna/representasjonsbilde) RTI -forespørsel.

Som svar på forespørselen som ble sendt under loven om rett til informasjon (RTI), sa Union Department of Health and Family Welfare, MoHFW at det er 554 medisinske høyskoler, inkludert 286 regjeringsdrevne og 268 private, med henvisning til data tilgjengelig hos National Medical Commission (NMC).

Som svar på Noida-baserte RTI-aktivist Amit Guptas forespørsel om antall medisinske høyskoler i landet og statsstøtte de har fått de siste 10 årene, sa MoHFW at medisinsk utdanning (ME II) -delen administrerer en sentral- sponset ordning (CSS) for etablering av nye medisinske høyskoler tilknyttet eksisterende distrikts-/henvisningssykehus.

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png Les | Møt JEE Advanced 2021 topper

“ I henhold til ordningen har 157 nye medisinske høyskoler blitt godkjent over hele landet i tre faser. Den første fasen av denne ordningen ble lansert i 2014. Et fond på 17 691,08 millioner kroner har blitt brukt av staten i løpet av denne perioden, ” uttalte departementet.

På enhver årlig økonomisk bistand fra senteret i løpet av de siste 10 årene, sa departementet: Om lag 2 451,1 millioner kroner er gitt under CSS siden 2014 for oppgradering av eksisterende statlige myndigheter/statlige medisinske høyskoler å øke MBBS -seter i landet. ”

Disse tallene ble nevnt 2014 og fremover i svaret på RTI -forespørselen.

Departementet sa, “ Under CSS for styrking og oppgradering av statlige medisinske høyskoler for å starte nye PG-disipliner og øke PG-seter, har staten brukt 1,743,89 millioner kroner fra 2009-10 til dags dato. ”

Departementet uttalte imidlertid at ingen “ årlig ” hjelp under denne CSS av ME-II-seksjoner gis til offentlige medisinske høyskoler.

📣 Indian Express er nå på Telegram. Klikk her for å bli med på kanalen vår (@indianexpress) og hold deg oppdatert med de siste overskriftene

Last ned Indian Express -appen for alle de siste utdanningsnyhetene.

  • Indian Express-nettstedet har vært vurdert GRØNN for sin troverdighet og troverdighet av Newsguard, en global tjeneste som vurderer nyhetskilder for sine journalistiske standarder.