15-åringen skrev om attack mot skola veckor före dådet

0
53

Två veckor före skolattacken i Eslöv i augusti var polisen hemma hos den nu åtalade 15-åringen, rapporterar P4 Malmöhus. Anledningen var att ett inlägg på ett nätforum, där någon skrev om planer på att attackera en skola i Australien, hade spårats till 15-åringens ip-adress. I samtal med polisen uppgav 15-åringen att det hela var ett skämt. Poliserna gjorde därefter en anmälan till socialtjänsten. Enligt polisen viste ingen myndighet tillräckligt mycket i förväg om den attack 15-åringen sedan genomförde. – Det är ett misslyckande för alla att det här skedde, säger polisens utredningsledare Patrik Nyqvist. Vid attacken i Eslöv skadades en lärare svårt. Under utredningen har det framkommit att 15-åringen hade planerat attacken noga och att planen var att döda flera personer och sedan bli skjuten av polisen.