Wat betekent “SRSLY” en hoe gebruik je het?

0
72
Krakenimages.com/Shutterstock.com

Heeft iemand je “srsly?” als reactie op behoorlijk groot nieuws, maar je weet niet zeker wat het betekent? Lees verder om de definitie van deze veelgebruikte internetafkorting te leren.

Seriously Serious

SRSLY is een verkorte vorm van het woord ' 8220;serieus” met alle klinkers verwijderd. Het wordt vaak gebruikt als een korter alternatief voor de term. Als iemand bijvoorbeeld iets doet dat u onbeleefd vindt, kunt u hem het bericht “SRSLY?” sturen. Gezien de context kan het echter een geheel nieuwe betekenis krijgen.

U kunt deze afkorting op verschillende manieren schrijven. Je kunt het in hoofdletters “SRSLY” of de kleine letter “srsly.” Als je het als een volledige zin op zichzelf gebruikt, zou je het zelfs in hoofdletters kunnen schrijven, zoals “Srsly.”

Een andere variatie is het afkorten van het woord “serieus” als “SRS.” Dit komt iets minder vaak voor en wordt vaak gebruikt met de uitdrukking “R U SRS,” die je kunt zeggen om te verduidelijken of iemand een grapje maakt of niet.

De geschiedenis van SRSLY

SRSLY is iets ouder dan andere internettaaltermen die we hebben behandeld. Het kreeg bekendheid in de vroege jaren 2000, het tijdperk van instant messaging en sms-berichten. De meeste mensen die deze term gebruikten, waren tieners, die woorden verkortten om ze gemakkelijker te typen.

Advertentie

De eerste definitie van SRSLY op Urban Dictionary dateert uit 2005 en stelt dat het “internetsteno is voor serieus.” Het werd uiteindelijk meer gebruikt in het begin van 2010 dankzij de opkomst van sociale media en chat-apps zoals Twitter en Snapchat. Tegenwoordig kun je het overal op internet vinden.

“SRSLY?” vs. “SRSLY.”

Dean Drobot/Shutterstock.com

Geloof het of niet, “srsly” kan verschillende betekenissen hebben, afhankelijk van de context. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren om deze afkorting te gebruiken.

Ten eerste kun je het gebruiken als een eenvoudige vervanging voor het woord 'serieus'. Als je bijvoorbeeld probeert te zeggen dat je uitgeput bent, zou je kunnen zeggen: “Ik ben heel erg moe op dit moment.”

Wanneer “SRSLY” als een vraag wordt gesteld, betekent dit dat iemand ongelovig is. Je zou tegen je vriend kunnen zeggen: “Ik kwam er gisteren achter dat Adam gaat trouwen.” Als je vriend dat schokkend vindt omdat ze niet eens wisten dat Adam een ​​relatie had, zouden ze kunnen zeggen: “SRSLY?” Deze specifieke manier om de term te gebruiken heeft een vergelijkbare betekenis als “R U SRS,” die we in de volgende sectie zullen bespreken.

Een ander gebruik is om aan iemand duidelijk te maken dat je geen grap maakt. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: “Ik heb erover nagedacht om door het land te verhuizen. Srsly.” Dat vertelt de andere persoon dat je je verlangen om te verhuizen volkomen serieus neemt.

R U SRS

Zoals we eerder zeiden, is een andere variant van deze afkorting het zeggen “R U SRS,” die je zou zeggen als je ongelovig bent. Je zou ook kunnen zeggen “srs” op zichzelf, maar het is veel minder gebruikelijk op internet.

Advertentie

Vergeleken met het gebruik van slechts “SRSLY,” zeggende “R U SRS” is intenser. Het is over het algemeen gereserveerd voor situaties waarin iemand iets echt schokkends zegt of doet. Als een vriend je bijvoorbeeld vertelt dat ze onlangs in een dramatisch medisch noodgeval waren, zoals gebeten zijn door een slang, zou je waarschijnlijk zeggen “R U SRS?” om over te brengen dat het nieuws schokkend voor u is.

Hoe SRSLY te gebruiken

Voordat u “SRSLY' gaat gebruiken 8221; in uw teksten om u kostbare typtijd te besparen, vergeet niet dat dit een zeer informeel acroniem is. Vermijd het gebruik in professionele contexten, zoals zakelijke e-mails of op de communicatiekanalen van uw bedrijf.

Hier zijn een paar voorbeelden van SRSLY in actie:

  • “Heb je het gehoord? Anna verloor haar verlovingsring. Srsly.”
  • “Srsly? Waarom vertel je me dit nu?”
  • “Ik heb de vaas van mijn vriendin gebroken. Ik zit in grote problemen.”
  • “RU SRS???”

Als je nieuwsgierig bent naar andere internettaaltermen, we hebben genoeg stukken die je kunt lezen! Bekijk onze handleidingen over ICYMI, NGL en BRB, en voor je het weet ben je een expert.

GERELATEERD: Wat doet “ICYMI” Gemiddeld en hoe gebruik je het?

LEES VOLGENDE

  • › Hoe te trick-or-treat in ‘Animal Crossing: New Horizons’ voor Halloween
  • › Iemand op Discord uitbannen
  • › Meerdere accounts gebruiken op Instagram
  • › De donkere modus van Snapchat op iPhone inschakelen
  • › Een Gmail-account van iPhone en iPad verwijderen