Varför jag äntligen släpper YouTube TV

0
136
rawf8/shutterstock.com

Så länge jag kan minnas har jag haft någon form av kabel -TV -paket. Under de senaste åren har det varit YouTube TV, men den senaste kampen med NBC fick mig att titta på vad YouTube TV har att erbjuda som jag inte redan får någon annanstans & som det visar sig, inte mycket.

När jag först registrerade mig för YouTube TV (och långt innan) fanns det särskilda anledningar till att jag “ behövde ” ett live -tv eller kabelpaket. Viss innehåll var bara inte tillgängligt någon annanstans; visar att min fru och jag har tittat i åratal. The Walking Dead var endast tillgänglig på AMC (om du inte ville se den en säsong bakom Netflix), American Horror Story var exklusiv för FX osv.

Jag är också ett stort basketfans & nej, ett stort Chicago Bulls -fan — så jag ville ha tillgång till ESPN, TNT, ABC och NBA TV. Jag fick allt detta och mer från YouTube TV, och priset när jag registrerade mig var det bästa på marknaden. Det fanns verkligen mycket att älska med YouTube TV, särskilt för min familj och mig, när jag registrerade mig.

Spola framåt ett par år, och det är bara något jag inte har 8217; t tänkte på länge. Trots att YouTube TV höjde sina priser från $ 49 till $ 65 för över ett år sedan, bedömde jag inte vad vi faktiskt använde YouTube TV för.

Men något hände på vägen: jag anmälde mig också till andra tjänster. Till en början hade vi YouTube TV och Netflix eftersom det verkar som att vi har haft Netflix sedan tidernas gryning. Vi har senare lagt till Hulu, som utvecklats till Disney+ -paketet och även innehåller ESPN+. Sedan subberade vi till HBO Max, AMC+och Discovery+.

AMC+ på Amazon Prime Video

Det hela hände under en lång tidslinje, så jag märkte inte överlappningen i innehållet. Det är tills förra veckan när YouTube TV och NBC gick på det. Jag frågade mig själv, “ Tittar vi ens på dessa kanaler? ” — som det visar sig, ja. Jag tittar mycket på cykeltävlingar, som kommer på The Olympic Channel. Jag undersökte var jag annars kunde få tillgång till det om paret inte kunde komma överens (de gjorde det), och det finns ett enkelt svar där: NBC ’ s Peacock TV.

Men det fick mig att inse något: Mellan Hulu, Discovery+, AMC+, ESPN+och NBA League Pass har jag redan tillgång till allt som vi ursprungligen prenumererade på YouTube TV för. I det ögonblicket insåg jag att jag kunde släppa vårt YouTube TV -abonnemang och spara $ 70 i månaden. Jag kommer att lägga till Peacock under cykeltävlingssäsongen (precis som jag gör för NBA League Pass under basketsäsongen), och jag har tillgång till i stort sett allt vi tittar på.

Medan YouTube TV började som det mest ekonomiska sättet för oss att få tillgång till den programmering vi bryr oss om, har introduktionen av dedikerade streamingtjänster förvirrat vattnet till en punkt där YouTube TV inte längre erbjuder det värde det en gång gjorde. Detta är särskilt sant när du tänker på att vi prenumererar på dessa andra tjänster oavsett vår YouTube TV-status — den exklusiva och on-demand-åtkomst som erbjuds av Netflix, Hulu, Disney+och andra är något min familj har litat på.

Vi kan titta på Big Sky på Hulu dagen efter att den visas på TV.

Vi kan titta på allt vi bryr oss om när vi vill. Som en extra bonus får vi också allt annat på tjänsten — mer on demand -innehåll än vi någonsin kunde se. Hela Disney -katalogen, Hulu exklusiva, Shudder -tjänst tillsammans med AMC+och mycket mer.

Och det är kärnan i hela situationen: Vi har långsamt lagt till olika streamingtjänster när de lanserades, men jag tog mig aldrig tid att utvärdera varför vi fortfarande hade tillgång till YouTube TV. Detsamma kan sägas om nästan alla andra live -tv -tjänster också. Om du har tillgång till flera tjänster är det förmodligen en bra idé att omvärdera dina tjänster emellanåt.

Om jag skulle dela upp detta efter pris ser det ungefär ut så här:

  • Disney+ -paketet: $ 13,99/månad
  • Netflix: $ 17,99/månad
  • AMC+: $ 8,99/mån
  • Discovery+: $ 6,99/mån
  • HBO Max: $ 15,99/mo
  • NBA League Pass: $ 17,99/mån
  • Peacock TV: $ 5,99/månad (med annonser)

Bli av med YouTube TV betalar i princip för de flesta av dessa tjänster — det är en prisskillnad på bara $ 21 ($ 65/månad för YouTube TV, $ 86 för alla andra kombinerade tjänster). Om jag byter några av dessa tjänster till årliga istället för månadsvis kommer jag att spara ännu mer pengar. Jag brukar börja med en månatlig prenumeration för att se om vi verkligen kommer att använda och njuta av tjänsten, och sedan svänga till en årlig sub om det verkar vara värt.

Allt detta är att säga en sak: Medan vi & Vi har alla klagat på att varje nätverk och kanal verkar ha lanserat sin egen tjänst, det finns något att säga för att ha allt du ser på begäran (förutom live -sport) utan att behöva sortera igenom en guide, ställa in inspelningar och andra mindre krångel som följer med en live -tv -tjänst.

Det här är förmodligen det närmaste vi kommer att äkta a la carte -tv, så det är dags att omfamna det.