Reportrar utan gränser “hinner inte” fördöma vänsterterrorn mot Christian Peterson

0
69

Publicerad 18 oktober 2021 kl 18.33

Inrikes. Vänsterextremister i Göteborg fortsätter att terrorisera Exakt24:s 19-årige reporter Christian Peterson. Men Reportrar utan gränser, som känner till fallet, vill inte uppmärksamma saken utan hänvisar till att de inte har tid.

Gilla artikeln på Facebook

AFA-attackerna

  • Video: Här kastar vänsterextremisten in en rökbomb i flickans sovrum
  • Här smygbor AFA-ledaren – mitt i idyllen
  • Vänsterextrem lärare pekas ut som terrorledare
  • Exakt24:s lokal attackerad efter AFA-granskningen
  • Sahlgrenska om avslöjandet av vänsterextrema sjuksköterskan: "Allvarlig påverkanskampanj"

Visa alla

Reportrar utan gränser i Sverige har fullt upp med att stödja vänster­journalister i länder som Ungern och Polen och har inte tid att fördöma terrorn mot den svenske högerjournalisten Christian Peterson.

Det framgår efter att vänster­extremister återigen attackerat Christian Peterson, som granskar den svenska extrem­vänstern, och hans ensam­stående mammas bostad i Göteborg.

Natten till torsdagen förra veckan vaknade Peterson av att hans lillasyster skrek på hjälp. En maskerad vänste­rextremist hade nämligen kastat in en rökbomb i hennes sovrum – och attacken fångades på film.

Vid ett tidigare tillfälle jagade Christian Peterson själv iväg vänsterextremister från huset – mitt i natten och enbart iklädd kalsonger.

Exakt24:s chefredaktör Erik Almqvist har ringt upp Reportrar utan gränser i Sverige för att fråga dem varför de inte uppmärksammar terrorn. Det framgår att organisationen är väl medveten om fallet, men att man ändå inte vill uppmärksamma det.

– Vi är en liten organisation och ibland kan vi driva enskilda fall och ibland kan vi inte det. När vi driver enskilda frågor så är det nästan alltid en person som sitter fängslad i ett icke-demokratiskt land. Jag säger inte att de här trakasserierna är mindre värda att uppmärksamma, men ibland är det svårt att uppmärksamma varje enskilt fall, svarar Katarina Carlsson, verksamhetsledare för organisationen.

Katarina Carlsson framhäver att Reportrar utan gränser bland annat har uppmärksammat “hat och hot” mot public service och “journalister som ett kollektiv”.

– Varför vi inte drivit just det enskilda fallet har jag inget svar på utan det är snarare en resursfråga, fortsätter hon.

Christian Peterson säger till Fria Tider att han inte är förvånad över att Reportrar utan gränser inte uppmärksammar hans fall.

– Det är ju inte förvånande att regimtrogna NGO:er tar sig rätten att fördöma nationalkonservativa länder samtidigt som de blundar för utvecklingen i Sverige. Mig veterligen har ingen oppositionell journalist i Ungern fått en rökbomb inkastad i sitt familjehem, säger han.