MP: Irked över hennes “saknade” affischer, Pragya säger kongressledamöter, förrädare har ingen plats i Indien

0
75

BJP MP Sadhvi Pragya Singh Thakur (filfoto)

När han slog ut på en lagstiftare i Madhya Pradesh-kongressen för affischerna under COVID-19-pandemin, som hävdade att Bhopals BJP-parlamentsledamot Pragya Singh Thakur hade försvunnit, har den senare sagt “ sådana kongressmedlemmar och förrädare ” har ingen plats i Indien och endast patrioter kommer att stanna i landet.

Bhopal South MLA PC Sharma, kongressen, som var närvarande vid programmet som hölls på fredagskvällen där Thakur framförde kommentarerna riktade mot honom , lämnade evenemanget halvvägs i ett huff.

Under programmet beskrev Thakur hinduerna som patrioter och tog också en dold svepning mot kongressveteranen Digvijaya Singh och sa att ingen kan bli from genom att ta upp “Narmada parikrama & #8221; (omkrets av floden Narmada).

https://images.indianexpress.com 2020/08/1×1.png

”Djur har också känslor. När dess avkomma dör eller blir sjuk, gråter djur. Men de är värre än djur. Behandla inte de sjuka som sjuka. Först torterade de (mig) och när jag blir sjuk lägger de upp mina saknade affischer, ” Thakur berättade för en sammankomst under programmet som hölls med anledning av Dussehra på MVM Ground i staden.

Toppnyheter just nu

Klicka här för mer

Hon sa vidare, “ Skäms över sådana människor att de blir parlamentsledamöter. Sådana människor förtjänar inte att bli MLA, utan blev det. Sådana människor kallar sig hinduer, men de är okänsliga. De attackerar oss. De gråter över dem som dödar oss. Skäms över sådana kongressledamöter, skäms över sådana förrädare och jag säger att det inte finns någon plats för dem i Indien. Endast patrioter kommer att finnas kvar i Indien. ”

Nationen är med hinduerna som de är patrioter, sa hon.

“ Om patrioterna förstår deras styrka, då skyddas landets gränser, Indien integreras och landet når sin ära, ” sa hon.

Thakur sa också nej ‘ adharmi ’ kan bli from genom att ta upp ‘ Narmada parikrama &#8217 ;, en uppenbar attack mot Digvijaya Singh, även om hon inte namngav någon.

Kongressledaren hade genomfört den 3300 km långa Narmada parikramen 2017 .

Detta är dock inte första gången som hon har attackerat Digvijaya Singh, som utan framgång hade bestritt valet mot henne under förra Lok Sabha -omröstningen från Bhopal.

Läs också | Ut mot borgen medicinska skäl spelar BJP: s Pragya Thakur kabaddi

Kongresslagstiftaren Sharma, som lämnade programmet halvvägs efter att Thakur attackerade honom i sitt tal, sa senare till PTI, “ Det var en social plattform och inte den politiska, där hon kom med politiska kommentarer. Det var ett Dussehra -program, men hon förolämpade dem som åtar sig Narmada Parikrama, vem som helst hans mål är. Detta är fördömligt. ”

”Hon sa att hennes saknade affischer sattes upp. Folket i Bhopal hade problem i två år utan säng och injektioner under pandemin. Hon är MP från Bhopal och folket krävde att hon skulle tillhandahålla dessa faciliteter, ” sa han.

På en fråga om hennes kommentar om att kongressmedlemmarna inte har någon plats i landet sa Sharma att detta kommer att avgöras av konstitutionen och inte av Thakur.

&#8220 ; Kongressen fick självständigheten till landet och vid den tiden var dessa människor med britterna. Hon försöker förstöra stämningen när hon spelar kabaddi och Garba efter att ha varit ute mot borgen på grund av hälsoskäl (2008 års Malegaon -sprängningsfall). Domstolen bör ta del av detta, ” tillade han.

Tidigare hade Thakur, som satt flera år i fängelse efter att ha gripits i Malegaon -sprängningsfallet, hävdat att hon olagligt häktades och misshandlades av polispersonal för att erkänna brottet.

BJP -sekreterare Rahul Kothari, som försökte stoppa Sharma under Dussehra -programmet, sa till PTI att kongresslagstiftaren inte borde ha lämnat scenen.

“ Varför satt kongresslagstiftaren på scenen när han skämdes? Bhopal -MP nämnde ingen, ” sa han.

Pragya Thakur benämner mannen som filmade hennes kabaddi -video som ‘ Ravana &#8217 ;; Cong säger att hon följer demonkungens ideologi

Efter att en viral video visade henne spela kabaddi, Bhopals BJP -parlamentsledamot Pragya Singh Thakur, som var begränsad till en rullstol för en länge och hade fått borgen i Malegaon -sprängningsfallet 2008 av medicinska skäl, beskrev den som sköt och cirkulerade klippet som “ Ravana ” och sa att hans ålderdom och nästa födelse kommer att bli bortskämd.

Kongressen kritiserade BJP -ledaren för hennes kommentarer och sa att hon följer demonkonungens och de som representerar ondskans ideologi.

Thakur talade under ett Dussehra -program i Bhopal Sant Nagar ( Bairagarh), ett Sindhi-samhällsdominerat område, på fredagskvällen.

“ Jag gick för att erbjuda aarti (vid en Durga pandal) två dagar sedan, när några idrottsmän som spelade på en mark bad mig att genomföra en (kabaddi) raid. Ett litet klipp av detta fångades och visades i media, ” sa hon.

“ Om någon var orolig och ryckte, var det Ravana bland dig, någon Sindhi -bror … någon som är en stor fiende (av mig). Jag är inte hans fiende, men han betraktade mig som sin fiende. Jag vet inte vilken värdefull sak jag tog från honom … Men Ravana kan vara var som helst, ” tillade hon.

“ Jag säger till personen, vars sanskara har blivit bortskämda, att reparera dem. Om du inte gör det kommer din ålderdom och nästa födsel också att bli bortskämd för när som helst någon har krockat med patrioterna, revolutionärerna och framför allt helgon, varken Ravana eller Kansa överlevde, inte heller kommer ‘ adharmi ’ eller ‘ vidharmi ’ av det nuvarande sparas, ” sa hon.

Hon sa att hennes ‘ tapasya ’ (bot) och meditation var för allmänheten.

Hon sa att hennes ‘ tapasya ’ (bot) och meditation var för allmänheten. I reaktion på hennes kommentarer sa statskongressens talesperson KK Mishra på lördagen, “ De som följer Ravanas ideologi ser demonkungen överallt. Bhopal -parlamentsledamoten följer ideologin hos dem som representerar det onda. ”

Videon som blev viral på sociala medier visade Thakur spela ett spel kabaddi i lokalerna i ett Kali -tempel.

Tidigare hade en annan video av henne som deltog i en Garbadans under den nyss avslutade Navratri-festivalen dykt upp.

För att försvara Bhopal -parlamentsledamoten hade hennes äldre syster Upma Thakur tidigare sagt att hon lider av problem med ryggraden, vilket kan ge henne problem när som helst.

“ Du vet aldrig i vilket ögonblick kan det skapa problem för henne. Det finns ett problem med hennes L4- och L5 -ben (ryggkotor) när de förflyttades eftersom ATS Maharashtra (utredare) kastade henne på golvet.

“ När dessa problem uppstår lämnas den nedre delen (av hennes kropp) utan känsla …. Det kan hända även när hon sitter eller går ner från ett fordon, ” Upma hade sagt.

Å andra sidan anklagade MP -kongressledare, medan hon tog en svep mot Pragya Thakur henne för att ha många ansikten, eftersom hon ibland ses i en rullstol, sa att hon spelar Garba och kabaddi också. < /p>

📣 Indian Express finns nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@indianexpress) och hålla dig uppdaterad med de senaste rubrikerna

För alla de senaste India News, ladda ner Indian Express -appen.

  • Indian Express-webbplatsen har betygsatt GRÖN för sin trovärdighet och trovärdighet av Newsguard, en global tjänst som rankar nyhetskällor för sina journalistiska standarder.