Misstänkte 15-åringens förklaring: ”Är antimuslim”

0
67

15-åringen som låg bakom attacken mot en skola i Eslöv har tidigare uttryckt rasistiska och homofoba åsikter samt burit hakkorsbindel och blivit anmäld för brott mot knivlagen, skriver TT. – Jag är antimuslim, antiislam, motiverar han sitt handlande i ett polisförhör. Enligt utredningsmaterialet ska 15-åringen bland annat ha fokuserat på elever som sympatiserar med priderörelsen under dådet. Han uppger också att han har deltagit i planeringen för liknanden dåd ”inom eller utom Sveriges gränser”, utan att specificera var eller när. Åklagaren säger till TT att den misstänkte har vistats på olika nätforum men att det inte finns något ”som visar att han har varit med i något slags förening eller grupp på det viset”. Femtonåringen begav sig till skolan utrustad med och kniv och ett pistolliknande föremål, och skadade en lärare allvarligt innan han greps.