Liberal “tänker inte be om ursäkt” för att han bytt åsikt

0
69

Publicerad 18 oktober 2021 kl 17.19

Inrikes. Den liberale profilen Markus Uvell, 50, var en av många som för några år sedan plötsligt slutade tycka att tredje världen-invandring var något odelat positivt. Men Uvell tänker inte be om ursäkt för att han tidigare förespråkade massinvandringen, skriver han i Göteborgs-Posten.

Gilla artikeln på Facebook

Markus Uvell, som har en bakom inom Timbro och som Sverigechef för Kreab, konstaterar i sin artikel att den svenska debatten inte i någon annan politisk fråga har “skiftat så snabbt och så totalt som vad gäller migrationen”.

“På bara några månader bytte nästan hela det politiska etablissemanget fot – från att ha varit ett omänskligt förslag blev minskad invandring plötsligt en självklarhet.”

En av dem som passade på att byta åsikt när det plötsligt blev opportunt var Markus Uvell själv.

Han tänker dock inte be om ursäkt till dem som tidigare varnade för problemen med invandring, slår Uvell fast. Bland annat eftersom “omprövning av tidigare ståndpunkter är en naturlig del av en intellektuell människas liv”. Dessutom är det “oklart till vem denna ursäkt skulle riktas”.

“Så nej, vi som ändrat åsikt om svensk invandringspolitik de senaste åren är inte skyldiga en ursäkt för detta. Vi hade fel, nu vet vi bättre. Gott så”, skriver Markus Uvell i GP.